Pazartesi, Ekim 31, 2011

Kediler Güzel Uyanır

Yekta Kopan okumamıştım hiç. Bugün blogundan öğrendim ki yeni bir öykü kitabı çıkıyormuş. Öyküleri daha bir seviyorum ben. Çabuk okunması ve çeşitliliği bir farklı oluyor. Baştan sona farklı duygulara sürükleniyorsunuz. Duygu fırtınası gibi.
Alınacaklar listeme ekledim kitabı. Sizi de bilgilendireyim istedim. Belki okumak istersiniz.

Yekta Kopan bogunda şu sözleri söylemiş. Okuyunca bir anda, kendi kitabım raflarda yerini alacakmış gibi heyecanlandım. Bana bu satırlarla , bu duyguyu verebildiğine göre, öyküleri okurken neler yaşayacağım bakalım. Okuduktan sonra paylaşırım.

"En güzeli de şu: Yarın bir kitapçıya gireceğim, rafların birinde kitabını göreceğim. Yeni bir kitaba doğru yol almak üzere arkamı dönüp gitmeden, şöyle diyeceğim:

Merhaba ‘Kediler Güzel Uyanır’! "






Ruh halim

Pazar, Ekim 30, 2011

Erkekler neden aldatır

En sevdiğim şey Pazar keyfi. Gazeteler, kitaplar, internet ve çay arasında yaşanan bir keyif. Aslında her gün bu keyfi yapma şansım var ama nedense Pazar günleri hep daha bir keyifli oluyor bu açıdan. Gelen maillerime baktım az önce . Bir tanesi biraz tebessümlü ama bir hayli de mesajlı bir mail.
Maili özetleyim.

Konu: Erkekler neden aldatır.
42 yaşında bir erkek yurt dışı gezisinden dönerken freeshopların önünde duruyor ve
eşine  , kızına ,sevgilisine cep telefonundan aynı mesajı çekiyor.
" Burada parfümler çok ucuz, istediğin özel bir marka var mı ? "
Cevaplar şöyle geliyor. Eşi 5 adet, kızı ise 2 adet en pahalı parfüm markasını yazıyor cevap olarak.
Sevgilisinden gelen cevap ise şu :
"Benim için en güzel parfüm senin kokun. Sen gel yeter !"

Erkekler aslında çok da bir şey istemiyor gibi. Herkes gibi onlarda sadece sevildiklerini daha sık duymak istiyor galiba. E kolay değil, annelerinin hiç bitmeyen, sonsuz, karşılıksız sevgisinden sonra, böyle sözlere balıklama atlıyorlar . Öyle değil mi ?

Hep sevgili kalabilmek dileği ile . . .




Lightpainting and phone by Alexandre Bordereau (are-y0u-in)) on 500px.com
Lightpainting and phone by Alexandre Bordereau

Pazar şarkısı

Pazar neşesi

Bir senedir Türkiye'de bulunan Amerikalı, çok merak ettigi konuyu Türk arkadaşına sormuş:

- Türkler, neden birisi hapşırdığı zaman "Çok yaşa" diyene "Send a girl" diye karşılık veriyor?





Cumartesi, Ekim 29, 2011

Bayram ve suçluluk duygusu

Bugün Cumhuriyet bayramı. Hepimizin bayramı kutlu olsun . Şanlı bayrağımız daima dalgalansın. Tüm Türk milleti için ; dünya döndükçe bu bayrak altında kalmayı ve Cumhuriyeti yaşamayı diliyorum.


Hareketli Bayrak


Etkinlikler Van depremi dolayısı ile yapılmıyor. Sosyal medyada herkes bayramın yapılmaması dolayısı ile sözler söylemekte. Biraz onları okudum, okurken de bir an düşündüm. Ben de bayram kutlanmadığı için üzgünüm. Bugün bayram kutlamaları yapılıyor olsa idi, ben o kutlamalara gidecek miydim. ? Ben gibi kaç kişi; bayram kutlanmıyor diye kızarken, kutlansa idi o bayrama gidecekdi ?. Bu sene öyle bir şansım yoktu, ama olsaydı ; bayram alanına gitmeyi düşünmek yerine ,  bayram Perşembe gününe denk gelse, yarım gün oradan , bir günde Cuma tatil, Cumartesi _ Pazar zaten tatil, nereye gitsek acaba diye mi  düşünecektim yine ?

Cumhuriyet bayramı kutlamalarına bir kaç kez gittim. Ama çocuktum. İlkokuldaydım. Sonra da bir daha bayram alanına gitmedim. Sadece evden jetlerin geçişlerini izledim. Oturduğum yerden.
Belki de bu bayramsızlık, bayramımızın değerini daha bir anlamaya vesile oldu. Eski bayramlarda olmadığı kadar çok korna sesi duyuyorum sokaklarda. Herkes arabalarını bayraklarla donatıp yollara düşmüş.

Bugün bunları düşününce; sadece, oturduğum yerden sosyal paylaşım sitelerine 
"bayramımız kutlu olsun "mesajları yazıp, balkonuma bayrak astığım için kendimi suçlu hissettim. 


Çarşamba, Ekim 26, 2011

Salı, Ekim 25, 2011

Van için Rock



Geliri, Van için Türk Kızılayı' na bağışlanacak olan Rock konseri. Muhteşem bir kadro. Seslerine, yüreklerine sağlık hepsinin.

Pazartesi, Ekim 24, 2011

Sinir oluyorum

Her büyük deprem sonrası toplumca ; ev alırken nelere dikkat etmeliyiz, binalarımızı nasıl inşa etmeliyiz , deprem anında neler yapmalıyız konuşmalarını yapıp, depremin güncelliği geçip normal yaşama döndüğümüzde  her şeyi unutma huyumuza sinir oluyorum. !!!!

Dahlia


Bahçemizin güzel çiçeklerinden Dahlia. Hala açıyor. Büyük donlara kadar açacaktır. Yıldız çiçeği, patates çiçeği gibi türevleri de var. Daha doğrusu halk arasındaki adları böyle. Biz genelde bodur olanlarını tercih ediyoruz.

Kokusuz ve yumrulu bir bitki. İlkbaharda yumrular toprağa ekiliyor ve gübreleniyor. Sonrada çıkması bekleniyor. Baharda fideler halinde çiçek seralarında bulunuyor Dahlia. Biz fideden dikiyoruz. Çünkü Ankara da yumrularla yetiştirmek zor olabiliyor. Donlara dayanıklı değil ne yazık ki. Yumrular filizlendikten sonra çok iyi korunması gerekiyor. Çıkan filizler cılız olduğu için hemen donabiliyor. Ankaralılar fideden, ılık bölgeler yumrudan yetiştirebilir.

Sıcak yaz günlerinde her gün sulama gerekebiliyor. Bitkinin açıp geçmiş çiçeklerini kopartınca , daha bol çiçekleniyor. Sanırım ölü çiçekleri beslemek yerine tüm gücünü goncalara veriyor o zaman. Çiçeklerin yan goncaları, yani aynı dal üzerindeki yan yana çıkmış iki goncadan biri koparılırsa , daha büyük çiçek açıyor. Ben koparmaya kıyamam , varsın küçük açsın.

Bol çiçekli bir bitki. Çok nazlı da değil. Güneşini alsın, suyunu verin yeter. Uzun boylu çiçeklerden diktiyseniz eğer, çiçeklerini taşımakta zorlanabiliyor, çünkü gövdesi ince. Bu yüzden yanına dikeceğiniz sopalarla destek vermeniz gerekebilir. Uzun boylu yıldız çiçeklerinin , çiçeklerini  vazoda değerlendirebilirsiniz. En az 10 gün dayanır. Yanlız yaprakları ile vazoya koymayın. Alt yaprakları temizleyin ki çürüme oluşmasın. Yoksa daha az dayanır. Bir de her kesme çiçek için geçerli olduğu gibi,  her gün vazonun suyu değişmeli tabii ki.

Babaannemin bahçesinde yetişirdi. Çocukluğumun en güzel renklerindendi. İşte bunlarda şimdi benim dahlialarım...







Fotoğraflar : Füsun T.
Her hakkı saklıdır.©


Google kişi bulucu

Google personal finder ( Kişi bulucu ) sistemini Van depremi dolayısı ile Türkiye için devreye sokmuş. Daha önce de Japonya depreminde kullanılmış bu sistem. Yakınlarından haber alamayanlar için müthiş bir olanak. İki seçeneği var, birisini arıyorum yada birisi hakkında bilgiye sahibim. Buna göre sistemi takip edebiliyorsunuz. Teşekkürler Google.

İŞTE KİŞİ BULUCU

Kibrit falı

Hiç baktınız mı ? Lise yıllarında ne çok bakardık bu fala. Aklıma geldi yeniden baktım. Sağdaki ben oluyorum efendim. Buna göre yorumu size bırakıyorum . . .


Pazar, Ekim 23, 2011

Pazar neşesi

Ateist bir adam bir gün ormanda geziyor ve etrafındaki güzelliklere bakıyormuş Evrim ne güzellikler yaratıyor! diye düşünüp mest oluyormuş. Birden arkasında kocaman bir ayı belirmiş ve onu kovalamaya başlamış Adam bütün gücüyle kaçıyormuş ama her arkasına bakışında ayının daha hızlı olduğunu fark ediyormuş. Dakikalarca süren bir kaçışın sonunda adamın ayağı yerdeki bir dala takılmış, ayı adamın üzerine atlamış, pençesini kaldırmış, tam vurmaya hazırlanırken adam - 'Allahım! diye bağırmış. Bir anda zaman durmuş, ayı donmuş, ormandaki nehir bile akmaz olmuş, bir anda orman kararmış ve gökyüzünden bir ışık huzmesi adamın üzerine parlamış. Çok derinden gelen ilahi bir ses adama; - 'Yıllarca bana inanmadın, yaratılışı kozmik bir kazaya bağladın, sana bu durumda yardım etmemi mi istiyorsun? Seni sevgili bir kulum mu saymalıyım?' demiş. Adam utanç içinde: - 'Biliyorum bunca yıldan sonra dindar biri olmayı istemem haksızlık, ama hiç olmazsa ayıyı dindar yapabilir misin?' demiş. - 'Peki' diye karşılık vermiş ve ışık kaybolmuş. Nehir tekrar akmaya başlamış her şey eski haline dönmüş. Ayı pençesini indirmiş, iki pençesini de göğe doğru çevirmiş ve konuşmaya başlamış; - 'Allahım, senin rızkınla orucumu açıyorum, hamdolsun bana verdiğin nimetlere...

Cumartesi, Ekim 22, 2011

Gece ve müzik

SANA AŞIK OLMAKTAN GURUR DUYARIM

Rüyada deniz görmek

Rüyalarım meşhurdur benim. Çok rüya görürüm. Hepsi gerçekleşmez ama bazen de öyle bir gerçekleşir ki beni korkutur. O yüzden her zaman etkilenirim gördüğüm rüyalardan. Gerçekleştiği zamanlarda gördüğüm her rüyanın tabirine bakmaya başlarım . Bu gece de deniz gördüm rüyamda. Çok güzel bir rengi vardı. İskelede oturmuş güneşleniyordum. Güneş batmaya yakındı. Yakınlarım denizin içinde çok keyifle yüzüyordu. Ben de iskelede keyifle onları izliyordum. Mutluydum. Sonra ben de denize girmek istedim. Bi baktım deniz kirlendi. Üstünde köpükler falan oldu. Ve hava kararmaya başladı, akşam oldu denize giremedim. Sadece ayaklarımı sokabildim. Ve o sırada deniz suyu çekildi. Uyandığımda etkilendim bu rüyadan. Sabah ilk işim tabirlere bakmak oldu tabii.

Rüyada deniz görmek beklenenlerin gerçekleşeceğine ve hoşnutluklara işaret edermiş. Deniz rüyaları genellikle iyiye  yorumlanırmış. Bir kimse rüyasında deniz görürse arzu ve istekleri gerçekleşirmiş. Deniz kıyısında oturduğunu ve güzel suya baktığını gören kimse aşık olurmuş. Sakin deniz mutluluk ve başarı işareti imiş. Dalgalı deniz, başarı ve mutluluğun biraz mücadele ve zorluklar sonrası geleceğine işaretmiş.
Rüyanın çok detaylı tabiri var. Ben tabii ki içinden en olumlu olanlarını seçtim buraya aktardım. Nasıl yorumlarsan öyle olurmuş di mi ?  Bu aralar sonbahar depresyonunda biri olarak iyi şeylere çok ihtiyacım var.

Fotoğraf : Füsun T.


Cuma, Ekim 21, 2011

Yağlı boya tablolarım

Resim ve fotoğraf : Füsun T

Bu yağlı boya tabloyu , geçen yıl ki kurs döneminde yapmıştım. Çok severek çalıştım.  Bazen zorlansamda bitirebildim çok şükür. Biraz ağır çalışıyorum, acemilik de olunca geç çıkıyor resimler. Yağlı boya yapmak güzel ama malzemeleri çok yer kaplıyor. Birazda dağınık çalışınca evin içi talan oluyor. Kendime bir set almam lazım galiba. Daha derli toplu olur. Ahşap sevdiğim için BU seti çok beğendim. Ama yabancı bir sitede. Muhakkak benzerleri bizde de mevcuttur. Bir çok şeyi bir arada barındıran harika bir set. Kalemler, boyalar, fırçalar , pastel boyalar hepsi bir arada. 
Yeni dönem  kursum başladı. Yeni dönemde yeni tablolarla buluşmak üzere....

Diğer çalışmalarım için TIK

Ruhumuz dinlensin

Ruha şifa Hazırlayanların eline sağlık.

Çarşamba, Ekim 19, 2011

Ruh halim



24 ŞEHİT 18 YARALI. ÇOK ACI. İNSANIN YÜREĞİ YANIYOR.
TANRIM;  HİÇ DEĞİLSE YARALILARIMIZ ÖLMESİN. ONLARA ŞİFA VER LÜTFEN.
ŞEHİTLERİN AİLELERİNE SABIR VERSİN RABBİM 
VE İNŞALLAH BİTSİN BU HAİN SALDIRILAR. 

Salı, Ekim 18, 2011

Hastalık mevsimi sonbahar

Havadan galiba bendeki bu isteksizlik hali. Canım hiç bir şey yapmak istemiyor. Oysa yapmam gereken bir sürü  iş var. Okumayı bekleyen bir sürü kitap, izlenmeyi bekleyen bir sürü dvd  var, onlara da el sürmüyorum. Bir uyku isteği, bir keyifsizlik. Havadan dedim ya,  insan vücudunun yeni ısı değerlerine alışması için 2- 4 hafta gerekiyormuş. Ani ısı değişikliklerinde ise adaptasyon daha da güçleşiyormuş  ve bu durum vücudu strese sokuyormuş , savunma sistemi bu strese dayanamıyor ve zayıflıyormuş. Dengem şaşıyor benimde vallahi, vücudum ayrı ben ayrı strese giriyoruz.  Bir gün günlük güneşlik, bir gün kar yağmur. Her bir durum 2-4 hafta gerektirirse bu durumda yaza kadar böyle miskin gezeceğim.

Tüm bunlar olurken bir de üstüne üstlük, zayıflayan savunma sistemini boş bulan bir sürü mikrop harekete geçip bizi kuşatıyor ve gribal enfeksiyonlara sebep oluyormuş. Bak bak baaak, nasılda zayıf anımızı kolluyorlar.  Hiç de adil bir saldırı değil.
Fotoğraf : Füsun T.
Hasta olmamak için bir sürü yapılması gereken listesi var. Benim listemde bir şey var ki , gücüne nedense çok inanıyorum. Bol soğanlı yumurta. Kışın sık tüketmeye çalışıyorum. Soğanın vücut direncimi artırdığı gibi bir inancım var. Bilimsel yönüne hiç bakmadım, tamamen kişisel bir tercih. İki kuru soğanı tereyağında rengi sararıncaya kadar çevirip, üzerine yumurtayı kırıyor ve yiyorum. Tadına bayıldığım şeylerin başında geliyor bu lezzet. Kuru soğanı sofradan eksik etmemek gerek bence. Bu benim kış formülüm ama siz hasta olmamak için genel önerilere uyabilirsiniz yinede.

Genel öneriler arasında biri var ki , buna da çok inanıyor ve uyguluyorum. Sık sık el sabunlamak ve elimi burnuma , gözüme, ağzıma sürmemeye dikkat etmek. Hayır, takıntılı değilim. Sadece şu sinir mikropla, bana bulaşmaması için mücadele ediyorum kışın.
Diğer öneriler şöyle sıralanıyor :
Odalarımızı iyi havalandırmak
Mevsime uygun giyinmek
Özel eşyaları ortak kullanmamak ( Kalem, silgi, kitap, bilgisayar vs.)
Beslenme ve uyku düzenine özen göstermek. (Yorgun vücudu da çok seviyor bu mikrop zira.)

Tüm bunların yanında başta da söyledim ya , bir isteksizlikk, bir keyifsizlikkk diye. Bir de sonbahar depresyonu denen bir şey var ki aman aman. Bu da güneş ışınlarının azalması ile ilgili imiş. O yüzden güneşi görür görmez hemen istifade etmek gerekmiş.

Depresif halden nasıl uzak kalınabildiğini ise şöyle özetliyor uzmanlar : Egzersiz yaparak, iyi ve sağlıklı bir şekilde beslenerek, düzenli uyuyarak, yakın çevrenize ve dostlarınıza vakit ayırarak, keyif alınan aktiviteleri planlayarak depresyondan uzak durmayı  başarabilirsiniz .
Kadınlarda daha da sık görülüyormuş sonbahar depresyonu. " Zaten ne kadar fena şey var hepsi bizim başımızda. " dedim ve der demez aklıma da dün gelen bir mail geldi.
Hemen  bir alıntı yapayım size, depresif  halden de uzak kalırız belki bir tebessümle. Kim yazmış bilemiyorum, gelen mailde bir bilgi yoktu. Yazanın kalemine sağlık :)


''Kadın olmak masallarda bile zor .Ya yedi minicik adamla yaşarsın, ya kurbağa öpersin,  ya en sevdiğin meyveden  zehirlenirsin,  ya kuleye kapatılırsın, ya elin adamı tırmansın diye  saçlarını uzatırsın, ya geceyarısı külkedisine dönüşür,  yırtık pırtık elbiselerle kalırsın... ve en kötüsü seni sadece ayak  numarandan tanıyan bi salağa aşık olursun."

Sağlıklı bir kış diliyorum hepimize.


Günaydın

Fotoğraf : Füsun T.



Pazartesi, Ekim 17, 2011

2018 Dünya Kupası Rusya

2018 Dünya kupası Rusya da yapılacak. Rusya'nın hazırladığı tanıtım filmini yeni izledim ben. Geç kalmışım ama olsun. Benim gibi izlemeyenler vardır diyerek paylaşayım istedim.
 Çok beğendim . Hele Sasha' ya bayıldım :)


 

Solar cooking

Mevsimi geçti , biraz geç bir paylaşım ama nasılsa yine yaz gelecek. Nedir solar cooking ; güneş enerjisi ile güneş fırınlarında yemek pişirme diyebiliriz kısaca. Güneş fırınları , güneş ışınlarını toplayarak tencerede yemek pişirebilecek ısıya ulaşıyor ve yemeğiniz zahmetsizce , üstelik bedavaya pişiyor. İki şartı var, havanın güneşli olması ve bir adet güneş fırınına sahip olmak. Güneşin çok yoğun olduğu günlerde ısı 130_ 140 dereceye ulaşıyor.
Güneş fırını yapmak çok da zor değil.


Mesela bu fotoğrafta göreceğiniz güneş fırını, arabalarda kullandığımız ön cam  gölgeliğinden  yapılmış.


Nasıl yapıldığı ile ilgili detaylar için TIKLAYINIZ. Belki siz de yapmak istersiniz. Yeter ki uzun süre güneş alan bir balkonunuz ya da bahçeniz olsun. 

Daha bir çok güneş fırını çeşidi mevcut. Modeller ve yapımı içinde bu sayfaya BAKINIZ..

Bu konu ile  ilgili bir de video var. Düşünsenize Afrika gibi sürekli güneş olan ülkelerde ne kadar da kullanışlı. Kadınlar o kadar çok beğenmiş ki hem yüzleri gülüyor, hem de seri üretime geçmişler. 

 

Daha da detay istiyorum diyorsanız BURAYA bakınız.




Pazar, Ekim 16, 2011

Masaüstüm

Fotoğraf  alıntıdır.
                                                                               foto link


Ben bugün masaüstü arka plan değişikliği yaptım. Seçtiğim fotoğraf bu . Enerji versin bu yağmurlu havada diye biraz neşeli ve uçuran bir şey tercih ettim. :) Yoksa kendimi havanın kasvetine kaptıracağım.
 Sizde masaüstü arka planınızı değiştirmek isterseniz bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Pazar şarkısı

Cumartesi, Ekim 15, 2011

Mor


Çiçeklerle haşır neşir olmaya bir başladınız mı, ucu bucağı yok. Kendinizi kaptırıp gidiyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz, her yer saksılarla dolmuş. Ben de Afrika menekşesi yetiştirme hevesine kapıldım. Her kopan yaprağı fide için ayırdığım kutucuğa dikmeye başladım. Sonra onlar büyüdü, saksılarına aktardım. Saksı sayısı gün geçtikçe artmaya başlayıp, minik evde yer bulamayacağımı anlayınca bu hevese ara verdim. Fotoğraftaki Afrika Menekşeleri kendi yetiştirdiklerim. Üzerlerine güneş gelince sim dökülmüş gibi parlamıyor mu o çiçekler. O görüntüyü çok seviyorum. İşte o görüntüyü bir yakalayabilsem diye bir sürü poz çekiyorum ama yakalayamadım henüz.

Cuma, Ekim 14, 2011

Akşama doğru

 Hüzün saati. Hafiften çöken sessizlik. Yüreğe çöken ağırlık. Evet , ben bir duygusal balığım. Böyle görürüm akşam üzerlerini napimm.. Hayatın ritmi hem hızlanır hem yavaşlar bu saatlerde. Dışarıda bir telaş başlar , gündüzden farklı. Daha bir sessizdir sanki. Eve ulaşma çabası bir yanda, günün yorgun vücutlarının yavaşlığı bir yanda. Beklemek güzeldir eve dönecekleri bu saatlerde cam önünde. Geciktiklerinde merak etmek, eve girdiklerinde sıkıca sarılmak akşam saatleri. Beklerken özlenenleri, özleyenlerine kavuşmak için koşturanları izlemek güzeldir. Tek tek yanan ışıkları izlemek, evlerde neler yaşandığını düşünmek güzeldir. Bir kuş uçar o anda , bir şarkı söylerim sessizce.

"Ankara'dan bir kuş uçtu güneye doğru
kanatlarında sevdanın kar bulutları
gün batımı masum gülüşler ağlamaklı
yine birşeyler aldı gitti ayrılık hüzünleri
yeni birşeyler aldı gitti ayrılık...
gözlerin bugün garip ve ince bir hüzün
ankara'da sensiz olmak zor iki gözüm "

Füsun T.



Perşembe, Ekim 13, 2011

Bu gece gökyüzü




Bu  gece Ankara'da gökyüzünde ,dün dolunay halini tamamlayan ay ve birde yıldız görünüyor. Sağ alt köşede bir nokta halinde görülen  yıldızın hangi yıldız olduğunu bulamadım. Ama çok güzel parlıyordu. 
Fotoğrafta yıldızın olduğu kısmı kırparak büyüttüm ve arka ışığı biraz fazlalaştırınca bakın nasıl bir görüntü elde ettim.

Tripodum yok , elimde titriyor o yüzden nokta halinde görünmesi gereken ışıklar titrek görünüyor. O parlak yıldızın etrafında binlerce yıldız var . O yıldız hangi yıldız ise ne kadar büyük . Ayyy çok merak ederim ben şimdi bu yıldızın adını. Gece boyu araştırırım . :)) Bulursam yazarım adını. Siz de bulursanız bu arada lütfen bildirin.


Dip not:
Yayınladıktan hemen sonra buldum. Neyse ki çabucak buldum. Jüpitermiş.


Jüpiter: Bu ay yılın en iyi konumunda,
çünkü tüm gece gökyüzünde olacak.
Günbatımından yaklaşık 1 saat sonra doğacak
gezegenin parlaklığı -3 kadir olduğundan
Ay'dan sonra gecenin en parlak
gökcismi. Jüpiter 13 Ekim akşamı dolunay
evresindeki Ay’la yakın konumda
olacak.

Kafayı olması gerekene takmayın

Yazıyı bu sabah okudum. Doğru sözlere eklenecek söz bulunmuyor. Doğan Cüceloğlu yazmış yazıyı. Tabii ki okumanızı istedim. Belki benim gibi daha önce okumamışsınızdır. Önemli bir yazı bana göre. Özellikle çocuk yetiştirenler için , bir de tüm çocukların iyiliği için :)
Ben de düşündüm bu arada, 20 yıl sonra nerede olmalıyım diye..! Siz de düşünün hoş oluyor :)


http://www.dogancuceloglu.net/yazilar/758-kafayi-olmasi-gerekene-takinca-sohbet-edemezsiniz#.TpadfisTqOE.blogger

Çarşamba, Ekim 12, 2011

Çocuklar görür ve yapar

Gece ve müzik


Buika ''No Habra Nadie En El Mundo'' (Romi) rominazin

Erdil Yaşaroğlu

TED nedir . TED ilk olarak 1984 yılında ,adını da aldığı  Teknoloji, Eğlence ve Tasarım konularını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen bir konferans olarak hayata geçirilmiş. Daha sonra geliştirilmiş ve kapsamı genişletilmiş. Artık hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar, dünyanın en iyi düşünürleri , bilim adamları, yazarları yada ilginç fikirleri olan kişiler biraraya geliyor ve süresi belirli olan bir sunum yapıyorlar. Bu sunumlara Türkiye'den yazar Elif Şafak katılmıştı.

 Tedx ise şöyle tanımlanmış. ''TED “Paylaşmaya Değer Fikirler” anlayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx’i yaratmıştır. TEDx ismindeki “x” bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmektedir.'' Bu etkinliklerden biride geçen Şubat'da İstanbul'da gerçekleştirildi. İşte o sunumlardan biriside ERDİL YAŞAROĞLU tarafından gerçekleştirildi. Erdil Yaşaroğlu'nun küfürlü konuşmaları dolayısı ile + 18 mi yapsaydım acaba bu konuyu. Aslında küfürden ziyade bir başka sebeple +18 uygulamak daha doğru olur. O da sunumun 3 ncü dakikalarında elinde ısırılmış kocaman elma ile gülerek sunumu izleyen hanımefendi için. Gençlere örnek olmaması için. Çok acayip taktım kafayı o kısma. Bir insan neden bu tür bir organizasyonda , sunum esnasında elma yer ?

Neyse biz sunuma dönelim. Hafif bir tebessüm hepimize iyi gelir. Buyrun izleyin efendim :)

 


TED sunumlarını izlemek ve TED hakkında bilgi almak için. TIKLAYINIZ

Salı, Ekim 11, 2011

Pazartesi, Ekim 10, 2011

Çay saati




Hercai menekşe

Kış çiçeklerinin en güzeli. Bütün bir kış neşe verir rengarenk çiçekleri ile. Karlar altında kalır gene de gülümser. Mor,turuncu, beyaz, sarı, bordo, eflatun,ebruli . Düşünsenize hepsini bir arada. İsterseniz renk öbekleri de yapabilirsiniz. Aynı renkleri yoğun olarak bir araya dikerek. Yada fotoğraftaki gibi rengarenk. Fotoğraf kendi bahçemizden baharda çekilmiş bir görüntü. Menekşeyi sonbaharda  dikeceksiniz. Kış boyu bahçede karlarla yağmurlarla beslenecek ve baharda gülllerle beraber size böyle güzel görüntüler sunacak.
Fotoğraf : Füsun T
Ta ki yaz gelip yazlık çiçekler çıkana kadar.Düşünsenize kışın yaptığı fedakarlığı. Yaz çiçeği çok fazla ama kışın açan renkli bahçe çiçeği çok az. Menekşenin değerini bilmek lazım. Bahçede menekşelerin yeri hazırlandı. Gübrelendi. Fidelerin alınması ve dikilmesi işlemine geldi sıra. Bahçeye henüz dikilmedi ama  balkonuma diktim 2 hafta önce, her sabah birbirimize bakıp gülümsüyoruz. Dikkatli bakarsanız yüzleri vardır onların. Gülen bir yüzleri.
Fotoğraf : Füsun T.
Ankara da tohumdan bir şeyler yetiştirmek biraz zor oluyor. Eğer ki tohumdan yetiştirebilirim diyorsanız tohumları yaz aylarında ekiliyor. Ve sonbahara yetişen fideler işte tamda bugünlerde bahçelerle , balkonlarla buluşuyor. Ne olur hepimiz cam önlerimize, balkonlarımıza diksek . Her yer rengarenk menekşelerle dolsa. Bakıyorum pencere önleri balkonlar bomboş. İşte size neşe katacak , masrafsız, kış boyu güzelliğini esirgemeyen bir çiçek. Ne olur sizlerde dikin uygun olan mekanlara.


Fotoğraf: Füsun T.


Hangi rengi daha çok seveceğimi şaşırıyorum bakınca.





Haydi sizde balkonlara ,bahçelere dikin  rengarenk bir görüntü oluşturun. Sonra da baktıkça benim kulaklarımı çınlatın. 





Açar

Niğde günlerinden bir kare

Eski anahtarları  toplamak istiyorum. Bulabilirsem tabi. Şimdilik 3 tane var. Çok az ama olsun , bendeler ya. :) Bunları geçen günlerde gittiğim Niğde Günleri Fuarında görüp fotoğrafladım. Aklımda kaldı tabii, uzanıp alıveresim geldi.

ALL WOMAN


All Woman /  The best 45 selection of Female Vocals

45 kadın vokalin en özel şarkılarından ve 3 CD den oluşuyor bu albüm. Alicia Keys ,  Dido , Kesha, Leona Lewis , Christina Aquilera  ve daha bir çok kadın dünya starı. Arşiv yapmayı sevenler için ideal bir albüm. Fiyati da gayet hesaplı. 
Albümdeki şarkılar ,sanatçılar hakında detaylı bilgi ve albümü satın almak için www.dr.com.tr yi ziyaret edebilirsiniz. 

Pazar, Ekim 09, 2011

!ÇİMDEN GELDİGİ GİBİ ~~~: HAYRANLIKTAN TUTKUYA DÖNÜŞÜN ÖYKÜSÜ…

!ÇİMDEN GELDİGİ GİBİ ~~~: HAYRANLIKTAN TUTKUYA DÖNÜŞÜN ÖYKÜSÜ…: Altı yaşındaki küçük Hanri çocuk aklıyla etrafında olup bitenleri izlerken, istasyondaki hazırlıklar tamamlanmış kalabalık büyük bir coşku v...

Seneca Masalları

Bu kitabı hangi tarihte aldığımı hatırlamıyorum ama kitabın basım tarihi 2002. Büyük ihtimalle ben de o yıl almışımdır. Okuyup, başucu kitapları kısmına dahil ettiğim kitaplardan biri. Masal okumayı gerçekten seviyorum. Amerika yerlilerini, onların doğaya olan saygısını da seviyorum. İkisinin bir arada olduğu bu kitap tabii ki benim için güzel.  Bugün  tekrar okumaya karar verdim. Hastayım biraz,yatmam  gerekiyor.  Hava da kapalı. Tüm kitap okunacak şartlar bir arada.

Pazar Şarkısı

Cumartesi, Ekim 08, 2011

Ejderha göktaşı yağmuru

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alpha_Capricorni.jpg


4_ 10 Ekim tarihleri arası Dünya Uzay haftası. Ve bu hafta içinde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bunlardan biriside 8 Ekim günü gerçekleştirilen Uluslararası ay gözlem gecesi çerçevesinde, bu gece gerçekleşecek olan Ejderha Gök taşı Yağmuru' nu izlemek. Ankara Üniversitesi rasathanesi her ay halk günü düzenliyor. Bu ay ki etkinliği ise hem gök taşı yağmurunu , hem de Garradd kuyrukluyıldızı ve M101 Süper novası 'nı halka izletmek.
Ejderha gök taşı yağmurunda saatte yaklaşık 1000 adet gök taşı bekleniyor. Bu sebeple hava uygun olursa , gözlerimizi gökyüzüne çevirdiğimiz takdirde muhakkak birini yakalarız. Şehir içindeki fazla ışık dolayısı ile izlemek biraz zor olabilir, en güzel mekan ya rasathane ya da yerleşimin az olduğu yerler, kısacası birazcık şehirden uzak yerler. Rasathane halka açık,  izlemek için öğrenciler 2.5 TL öğrenci olmayanlar ise 5 TL. ödüyor.
Gök taşı yağmurunun izlenebileceği en elverişli bölgeler, Doğu Avrupa bölgesi, Türkiye ve Mısır gibi ülkelermiş.
Etkinlikler bu gece saat 19.30 da başlayacak. Hava serin olduğu için bir hayli donanımlı giyinip gitmekte fayda var. Zaten sağ olsunlar rasathanede bu konuda gerekli uyarıyı yapmış
Gök taşı yağmurları olduğu gün  izlerim genelde. Ben evden izleyeceğim bu gece. Görebildiğim kadar artık. Rasathaneye gitmek isteyenler için.

Ankara Üniversitesi Rasathanesi:
İncek Bulvarı 06837 Ahlatlıbel, ANKARA
Tel : (312) 489 80 06


2012 kış modası

Neler var neler yok diye ilk iş Dolce & Gabbana 'nın sitesine baktım. Reklam afişlerinin dışında çok bir beğenim olmadı. Ama gördüğüm kadarı ile bu yıl, siyah ve gri giysiler moda. Yaşasın. Çünkü en çok sevdiğim iki renk. Sonraki renk ise kahverengi ve tonları. Gece mavisi var ki birde çok güzel . Birde hoşuma giden sayfa sunumu oldu. Mause'u hareket ettirince fotograflarda hareket ediyor. Şirin. Göz atmak isterseniz
Bu kış  bebe yaka modası var . Elbiselerde, gömleklerde, kazakların üzerinde. Kısacası her şekilde bebe yaka göreceğiz. Giysi ile zıt renklerde kullanmak ise ayrı bir tarz. Bu da demek oluyorki daha bir feminen olacağız, daha bir romantik. Bana uyar :)

Kare Bulmaca


Bulmaca çözmenin faydalarını sayayım mı. :) Yok saymayacağım, hepimiz biliyoruz. Ellerine sağlık bulmacam.net'in. Bizler için hazırlamışlar. Kare bulmaca çözmeyi sevenler için ...

KARE BULMACA

Salyangoz

Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değildir . . . Bakmayın kabuğuma aslında yumuşacığım....



Karalamalar

Sen büyüktün
Ben küçük
Sen olgundun
Ben çocuk
Sen güzeldin
Ben çirkin
Sen çapkınsın
Ben aşık
Durum baştan karışık . . .

Füsun T. 18.12.1978

Cuma, Ekim 07, 2011

Kütüphanemizdeki “Öykü Kitapları” Rafı

Kütüphanemizdeki “Öykü Kitapları” Rafı

Gece ve müzik

Alsam alsam ne alsam



Decortie Roscoe Kitaplık


Taç Summer Aile Seti - Beyaz Beyaz


Altınbaşak De Luxe Creasoft Nevresim Takımı Çift Kişilik








Confetti Somerset Banyo Halısı Patlıcan 70x120








Taç Hazal Masa Örtüsü Seti - Ekru




















Ben bunları seçtim almak için. Pembe gönlüm sende. Tüm evi pembe yapmalı.  Belki o zaman dünyaya da toz pembe bakabiliriz.

Seçtiklerimi ve sizin seçeceklerinizi  EVMANYA.COM dan, fiyatlarını, renklerini görerek alabiliyorsunuz. 

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...