Pazartesi, Mart 02, 2015

Kesme çiçeklerin ömrü nasıl uzatılır


Kendine çiçek alan gruptan mısınız ? Ben o gruptanım mesela. Kendimi her daim şımartmayı severim. Kesme çiçek almayı da çok severim. Fiyatlar biraz daha ucuz olabilse ev hiç çiçeksiz kalmaz. Ama zaten kısa ömürlü olan kesme çiçeklerde fiyat aldı başını gidiyor. En ucuz demet 10 TL. Hadi aldık diyelim, bir de ikinci gün boynunu eğmeye başladı mı, yenilemek için bir 10 TL. daha. Fazla masraflı. O yüzden, ara sıra bazı bazı gelsen bile gönlüm razı.



Bazı çiçekler uzun süre dayanıyor, bazen de iki gün içinde solmaya başlıyor. Ara sıra aldığımız güzelim çiçeğimizi, uzun süre yaşatmak için neler yapmamız lazım. Bir kaç öneri var. Bir kısmını denedim, başarılı oldu. Bildiğim şeylerin içinde en etkili olanı, geceleri balkona, yada serin bir yere koymak. Gündüzde evin en serin yerinde bulundurmak. Kesme çiçekler sıcağı sevmiyor. Diğer yöntemleri de listeleyelim o zaman. Deneyip bakacağım hangi yöntem daha çok işe yarıyor. 




  • Vazonun içine limon suyu ve birazcık şeker ilave edin. Limon suyu, suyun Ph değerini düşürürken, şeker de bitkiler için gerekli olan besini sağlar. Bir iki damlada çamaşır suyu ilave edilecekmiş. 
  • Hepimizin bildiği bir diğer yöntem suya bir adet ezilmiş Aspirin ilave etmek.Yine bir miktar şeker ilave edeceğiz. Aspirin,  Ph değeri düşürürken , şeker de gerekli olan besini sağlayacak.
  • Sprite,Seven up gibi az asitli içecekleri 2/3 oranında su ile karıştırıyoruz. Bu suyu her gün tazeliyoruz. Burada biraz astarı yüzünden pahalıya gelmez mi ? 
  • Bir miktar elma sirkesi, bir miktar şeker ve su. İki günde bir suyunu değiştiriyoruz. 
  • Son öneri, vazoya koymadan önce su içinde kalacak yaprakları temizliyoruz ve çiçeklerin saplarını 2-3 günde bir  biraz keseceğiz ve serin bir yerde olmasına özen göstereceğiz.
Baharı çiçeklerle karşılayalım istedim. Bol çiçekli, mis kokulu, sevgi dolu , sağlıklı bahar günlerimiz olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...