Salı, Haziran 12, 2012

Papara


En çok sevdiğin yemekler  nedir diye sorsanız bana, Papara sıralamada en başta olabilir. Ekmekleri tabağa doğrayıp, üzerine soğanlı, peynirli  sosu dökünce bana göre aynen  şöyle " mıımmm yok böyle bir lezzet" . Bir de üzerine cosss diye pul biberli kızgın tereyağını da gezdirince , söcüklerin "mımmm yok böyle bir lezzet aman Allah'ımmm " a dönüştüğü , ağzıma aldığım anda ise, "mım mım mım mııım olamaz böyle bir şey" diye diye tükettiğim tek yiyecek. Ciddi söylüyorum aynen bu sözlerle midemdeki yerini aldı az önce. Hâlâ, öğlen ne yesem diye düşünenleriniz varsa, ben bu öğlen papara yedim ama paparayı yemedim  kesinlikle öneririm. Afiyet olsun. Şimdi sırada sade kahve var.


Tarif  **
Hafif bayat ekmekleri küp küp kesiyoruz. Böylece evdeki bayat ekmekler değerleniyor. Tabaklara ekmekleri koyuyoruz,yiyebileceğimiz kadar. O orada bekliyor :) Kuru soğanları az yağda kavuruyoruz. kavrulunca üzerine biraz su döküyoruz. Ne kadar derseniz şöyle düşünün, soğanlar biraz pişecek ve öyle bir su kalacak ki tavada tabaklardaki ekmekleri ıslatıp sadece yumuşatacak. Tabakta su olmayacak kadar yani. Ekmek ıslanacak o kadar yani :) Soğanları kavurduk , suyuda ilave ettik, sıra geldi peynire.İneceğine yakın soğanlı suyun içine beyaz peynir atıyoruz istediğimiz kadar. Peynirler hafif eriyince sos hazır demektir. Bir başka tavada da kırmızı biberli tereyağ yaptık. Ekmekler tabakta, üstüne sosu döktük, onun üstüne de coss tereyağlı biber. Yiyin artık :))Peynir tuzlu olduğu için tuz arzuya göre ilave edilebilir.Yemek tarifi yapmak çok zormuş bu arada :))

13 yorum:

  1. paparanın tam tarifini yazarsanız sevinirim soğanlı peynirli sos un tarifini tabikide..hangi peyniri kullanıyoruz...hoşçakalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif bayat ekmekleri küp küp kesiyoruz. Böylece evdeki bayat ekmekler değerleniyor. Tabaklara ekmekleri koyuyoruz,yiyebileceğimiz kadar. O orada bekliyor :) Kuru soğanları az yağda kavuruyoruz. kavrulunca üzerine biraz su döküyoruz. Ne kadar derseniz şöyle düşünün, soğanlar biraz pişecek ve öyle bir su kalacak ki tavada tabaklardaki ekmekleri ıslatıp sadece yumuşatacak. Tabakta su olmayacak kadar yani. Ekmek ıslanacak o kadar yani :) Soğanları kavurduk , suyuda ilave ettik, sıra geldi peynire.İneceğine yakın soğanlı suyun içine beyaz peynir atıyoruz istediğimiz kadar. Peynirler hafif eriyince sos hazır demektir. Bir başka tavada da kırmızı biberli tereyağ yaptık. Ekmekler tabakta, üstüne sosu döktük, onun üstüne de coss tereyağlı biber. Yiyin artık :))Peynir tuzlu olduğu için tuz arzuya göre ilave edilebilir.Yemek tarifi yapmak çok zormuş bu arada :))

      Sil
    2. mutlaka deneyeceğim..bildiğim paparadan farklı daha hafif ,sağlıklı
      tarif için teşekkürler,ellerine sağlık..

      Sil
  2. aaaaa bak bende bunu hic bilmiyordum, birde kendimi kahvaltida cok birsey bilirim saniyordum : D Mutlaka deneyecegim, zaten bayat ekmekde var, sagol tarif icin! : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu benim öğlen yemeğimdi Viva , kahvaltı fikrini hiç düşünmemiştim. :) Afiyetle yiyiniz, rica ederim.

      Sil
  3. Şimdi, sabah sabah rejime başlamışken...böyle şeyler...tadı falan henüz aklımızdan tam olarak silinmemişken...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A mann ne rejimi Tebriz. Bunu da yiyin ,yarın başlarsınız :))

      Sil
  4. ilk defa senden duydum canım =) denemek lazım, kaşar peynir ile de yapılsa güzel olur diye düşünüyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eriyebilen her tür peynirle olur tabii, dene derim :))

      Sil
  5. Annemin yemeği:))
    Bizi büyütürken, öğlen okuldan geldiğimde hazırlardı. Evde kıyma varsa onu da kavurur, bir de yoğurtla yerdik biz.
    Ben çocuklara hiç yapmadım henüz. Bizim evde ekmek kahvaltı dışında yenmez, bayat ekmek az bulunur, onu da çorbaya koyarlar. Galiba o yüzden hiç aklıma gelmedi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet anne yemeği bu. :) Annelerin de annelerinden gelmiş eski bir tat. Pek çok çeşit yapıyorlar. Ben de kıymalı denemedim . Kuşaklara aktarılacak bir lezzet bana göre, çocuklar tatsın derim :)

      Sil
  6. bunu duydum ama hiç yemedim.
    ama hemen yapıcim hafta sonu.
    :)
    paparayı yicem bana ne bana ne.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah beğenirsin :) dene bakalım bi ..

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...