Tarif **
Hafif bayat ekmekleri küp küp kesiyoruz. Böylece evdeki bayat ekmekler değerleniyor. Tabaklara ekmekleri koyuyoruz,yiyebileceğimiz kadar. O orada bekliyor :) Kuru soğanları az yağda kavuruyoruz. kavrulunca üzerine biraz su döküyoruz. Ne kadar derseniz şöyle düşünün, soğanlar biraz pişecek ve öyle bir su kalacak ki tavada tabaklardaki ekmekleri ıslatıp sadece yumuşatacak. Tabakta su olmayacak kadar yani. Ekmek ıslanacak o kadar yani :) Soğanları kavurduk , suyuda ilave ettik, sıra geldi peynire.İneceğine yakın soğanlı suyun içine beyaz peynir atıyoruz istediğimiz kadar. Peynirler hafif eriyince sos hazır demektir. Bir başka tavada da kırmızı biberli tereyağ yaptık. Ekmekler tabakta, üstüne sosu döktük, onun üstüne de coss tereyağlı biber. Yiyin artık :))Peynir tuzlu olduğu için tuz arzuya göre ilave edilebilir.Yemek tarifi yapmak çok zormuş bu arada :))
paparanın tam tarifini yazarsanız sevinirim soğanlı peynirli sos un tarifini tabikide..hangi peyniri kullanıyoruz...hoşçakalın..
YanıtlaSilHafif bayat ekmekleri küp küp kesiyoruz. Böylece evdeki bayat ekmekler değerleniyor. Tabaklara ekmekleri koyuyoruz,yiyebileceğimiz kadar. O orada bekliyor :) Kuru soğanları az yağda kavuruyoruz. kavrulunca üzerine biraz su döküyoruz. Ne kadar derseniz şöyle düşünün, soğanlar biraz pişecek ve öyle bir su kalacak ki tavada tabaklardaki ekmekleri ıslatıp sadece yumuşatacak. Tabakta su olmayacak kadar yani. Ekmek ıslanacak o kadar yani :) Soğanları kavurduk , suyuda ilave ettik, sıra geldi peynire.İneceğine yakın soğanlı suyun içine beyaz peynir atıyoruz istediğimiz kadar. Peynirler hafif eriyince sos hazır demektir. Bir başka tavada da kırmızı biberli tereyağ yaptık. Ekmekler tabakta, üstüne sosu döktük, onun üstüne de coss tereyağlı biber. Yiyin artık :))Peynir tuzlu olduğu için tuz arzuya göre ilave edilebilir.Yemek tarifi yapmak çok zormuş bu arada :))
Silmutlaka deneyeceğim..bildiğim paparadan farklı daha hafif ,sağlıklı
Siltarif için teşekkürler,ellerine sağlık..
aaaaa bak bende bunu hic bilmiyordum, birde kendimi kahvaltida cok birsey bilirim saniyordum : D Mutlaka deneyecegim, zaten bayat ekmekde var, sagol tarif icin! : )
YanıtlaSilBu benim öğlen yemeğimdi Viva , kahvaltı fikrini hiç düşünmemiştim. :) Afiyetle yiyiniz, rica ederim.
SilŞimdi, sabah sabah rejime başlamışken...böyle şeyler...tadı falan henüz aklımızdan tam olarak silinmemişken...
YanıtlaSilA mann ne rejimi Tebriz. Bunu da yiyin ,yarın başlarsınız :))
Sililk defa senden duydum canım =) denemek lazım, kaşar peynir ile de yapılsa güzel olur diye düşünüyorum.
YanıtlaSilSevgiler.
Eriyebilen her tür peynirle olur tabii, dene derim :))
SilAnnemin yemeği:))
YanıtlaSilBizi büyütürken, öğlen okuldan geldiğimde hazırlardı. Evde kıyma varsa onu da kavurur, bir de yoğurtla yerdik biz.
Ben çocuklara hiç yapmadım henüz. Bizim evde ekmek kahvaltı dışında yenmez, bayat ekmek az bulunur, onu da çorbaya koyarlar. Galiba o yüzden hiç aklıma gelmedi....
Eveeet anne yemeği bu. :) Annelerin de annelerinden gelmiş eski bir tat. Pek çok çeşit yapıyorlar. Ben de kıymalı denemedim . Kuşaklara aktarılacak bir lezzet bana göre, çocuklar tatsın derim :)
Silbunu duydum ama hiç yemedim.
YanıtlaSilama hemen yapıcim hafta sonu.
:)
paparayı yicem bana ne bana ne.
:)
İnşallah beğenirsin :) dene bakalım bi ..
Sil