Salı, Kasım 18, 2014

Benden şeyler


Hayatımın en tembel zamanlarından bir kısmını daha tüketiyorum. İlkbahardan beri soldan soldan gelenler , tüm bir yazı bana zehir ettikten sonra, en nihayet bu ay başında şiddetle tüm ruhumu sarınca, antidepresanımla seviyeli bir ilişkiye başladık. Ara sıra anlaşmazlıklarımız, panik hallerimiz olsa da en az altı aylık bir ilişkinin temellerini attık bir kere.  Mutluyuz şimdilik.

Bu tatsız ruh hali ve benim genel tembelliğim dolayısı ile son derece durağan günler yaşadım. Çünkü canım hiç bir şey yapmak istemediği gibi , yaptığım şeylerden de zevk almıyordum. Yani bomboş günler geçirdim. Anlatacak pek bir şey yapmadım. Yine kitapların dördünü birden okumaya başlayıp, henüz hiç birini tam anlamıyla bitiremedim. 


Kitap okurken  bile romantiktim. Ben kraliçe olmalıymışım. Elimi çırptığımda her şey emrimde olacak, ben romantik romantik takılacağım sadece. İşte bu durum duygusal dünyama da yansıyor, hemencecik depresyona giriveriyorum zorluklarla karşılaşınca. Ve kaplumbağa kabuğuna çekiliveriyor.





Resim yapmaya çalıştım ara sıra. Her iki resmide fotoğraftan çalıştım. Kendime böyle bir iyilik yaptım. Gördüğünüz tekniğin adı lavi. Yani tek rengin tonları ile yapılan çalışma. Genelde çini mürekkebi ile yapılır. Renk önemli değil, mavi olur, siyah olur,kırmızı olur,  olur da olur. Yeter ki o rengin tonları ile çalışılsın. Suluboya ile de yapılabilir bu yüzden. Hatta nescafe ile de yapabilirsiniz. 




Bağ bahçe işleri ile ilgilenmeye devam elbette. Evde de bahçede de çiçekler söküldü, çiçekler dikildi. Sıcak havalarda dostlarla hoş muhabbetler yapıldı. Sonbahar geldi yapraklar toplandı. Güzellikler eşliğinde kahveler içildi. 










Bulutları seyretmeye devam. Her daim güzel onlar. Her daim poz veriyorlar bana. Elimde makina bir o camda bir bu camda gezinip duruyorum sık sık. Bazen dakikalarca izliyorum şekilden şekle girişlerini. Yani rutin hayatıma devam. Hep aynı ben aynı şeyler. Biraz değişim gerek. Yazdıkça yayımladıkça fark ediyorum.





Resim kurslarına devam ediyorum yine. Oradaki dostlarım iyi ki hayatımda ve iyi ki varlar. Hepsini çok seviyorum. Onlarla olmaktan mutluyum. Kursumuz biraz soğuk oluyor, Naloş'um iyi ki bu şalı örmüş bana, hızır gibi yetişiyor üşüdüğüm zaman. Paylaşmak iyidir, güzeldir, mutluluktur.


Ve bugünlerde tatlı bir telaş içindeyiz. Yeğenim nişanlanıyor. Çarşı pazar dolaşıp giyebileceğim bir şeyler arıyorum ama nafile. Doğru düzgün bir şey bulabilmiş değilim. Çok mursayım kabul. Ama böyleyim napim. Benim mursalığımı bırakalım ve tüm sevenlerin mutlu olması dileği ile noktalayalım yazıyı o zaman. 



2 yorum:

  1. Umarım şu an daha iyisindir. Ara ara dibe vuracağız, merak etme yalnız değilsin. böylesine güzel resim yapıyordun demek, çok beğendim. Bahçen desen harika, bir gün bahçene gelmek
    istiyorum !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha iyiyim , seviyeli ilişki fayda etti :)) Resim boyamak benimkisi. Herkes yapabilir. Beğenmene sevindim. Memnuniyetle gel beklerim bahçeme ama baharda olsun. En güzel zamanı o zaman. :) Kucak dolusu sevgiler.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...