Salı, Mart 10, 2015

Hayata dair



*YAŞADIĞINIZ HER GÜNDEN HAYATA DAİR BİR DERS ALIN

Bazen birileri hayatınıza girer ve onların orada olmalarının, sizin bazı amaçlarınıza hizmet etmeleri, size ders vermeleri veya kim olduğunuz ya da kim olmak istediğiniz konusunda size yardım etmeleri demek olduğunu kesinlikle bilirsiniz.
Her insanın hayatında böyle biri olmalı. Benim ki "ben"im sanırım :) 
Bu kişilerin kim olabileceklerini asla bilemezsiniz – bir oda arkadaşı, bir profesör, bir arkadaş, bir sevgili ya da tamamen yabancı biri – ama gözleriniz onlarla kilitlendiğinde, işte o an hayatınızı çok derin bir şekilde etkileyeceklerini bilirsiniz.
Zaman zaman içe dönüşlerimde bu yüzden olabilir. Kendimi dinliyorum.
 Bazen, başınıza gelen şeyler ilk başta korkunç, acı verici ve adaletsizce görünebilir ama sonraları aksine o engelleri aşmadan potansiyelinizin, gücünüzün, iradenizin ve yüreğinizin asla farkına varamayacağınızı anlarsınız.
Ne yazık ki bu tür korkular, acılar yaşamadan büyüyemiyor insan. Belli bir yaşa gelince artık o kadar çok korku ve acı deneyiminden geçiyorsunuz ki, bu da olgunlaşma, kendini tanıma ve kısaca büyüme olarak niteleniyor. 
Hastalık, yaralanma, aşk, gerçek mükemmelliğin kayıp anları ve aptallıklar, hepsi sizin ruhunuzun sınırlarını test etmek için vardır.
İnsan, vücudunu çok yenileyemesede ,kişiliğini yenileyebiliyor Allah'tan. Bu testlerden başarı ile en az hasarla geçmeyi öğreniyor. .Bu küçük testler olmaksızın, her ne olursa olsunlar, hayat hiçbir yere varamayan, pürüzsüzce asfaltlanmış düz, yavan bir yol gibi olurdu. Güvenli ve rahat; ama aptalca ve tamamen anlamsız. Tamam da kim istemez 6 şeritli pürüzsüz bir otobanda sürat yapmayı. Bence hoş olurdu. Biz çok zaman tek şerit yoğun trafik ilerliyoruz maşallah. Hele son bir kaç yıldır, milim milim ilerliyor bizde :) Neyse , buna da şükür, hiç değilse yoldayız, altımızda hareket eden bir arabamız , ibresi olmayan bir benzin depomuz var. Daha ne dimi ?
 Tanıştığınız, hayatınızı etkileyen insanlar, tecrübe ettiğiniz başarı ve çöküşler, kim olduğunuzu ve kim olacağınızı bulmanıza yardımcı olurlar. Kötü tecrübelerden bile bir şeyler öğrenilebilir. Aslında, bazen onlar en önemlileridir. Evet birçok şey öğreniyoruz iyi ya da kötü, bunlarla kim olduğumuzu buluyoruz, velâkin bu tecrübelerin üstüne de yenileri eklenince biraz kişilik şakülümüz şaşıyor sanırım. Hayat her an bir şeye gebe. Hatta çok doğurgan. Ve öğrendiğim en önemli şeylerden biri "asla , asla deme ".
 Eğer birileri sizi severse, karşılığında onlara hangi şekilde yapabiliyorsanız sevgi verin, sadece sizi sevdikleri için değil aynı zamanda size sevmeyi ve kalbinizi ve gözünüzü nasıl açabileceğinizi öğrettikleri için. Çok şükür fazlasıyla sevecen bir insanım. Öyle ki, balkonumda ki kurumuş çiçeklerin dallarını bile koparırken içim cız ediyor. Gerisini siz anlayın. Bir de koşulsuz şartsız bir sevgi anlayışım var ki bu biraz canımı yakmıyor değil...
 Eğer birileri sizi incitirse, aldatırsa ya da kalbinizi kırarsa, onları affedin, size, güveni ve kalbinizi kimlere açacağınıza dikkat etmenin önemini öğrettikleri için. Ben bir sevgi yumağı olduğum için sanırım, pek akıllanmıyorum. Onlar beni kırıp bir şeyler öğretiyorlar, ben yine aynı hataları işleyebiliyorum. Her gününüzü önemseyin. Her anın değerini bilin ve onu bir daha asla yaşayamayacağınız için o anlardan alabileceğiniz her şeyi alın. Bu kısım çok güzel ve çok lezzetli. Bazı günler bunu tam idrakle yaşıyorum ve o günün tadına doyamıyorum. Ama balık hafızalıyım herhalde, ertesi gün birilerinin bunu bana tekrar hatırlatması lazım,yoksa direk eskiye dönüp günümü rezil edebiliyorum.   Daha önce hiç konuşmadığınız insanlarla konuşun ve onların söylediklerini dinleyin! Allah'tan herkesle konuşmayı severim. Market kuyruğunda bile birileri ile konuşurum. Alışverişte çocuklarla sohbet etmeye bayılırım. Dün Fenerium'da bir minikle sohbet ettim mesela. Şimdiki çocuklar aşırı özgüvenli ve harikalar. Aşık olmanıza izin verin, kendinizi serbest bırakın ve görüşlerinizi yükseltin. Fiyuwww, biri aşk mı dedi. :)Başınızı dik tutun; çünkü her türlü hakka sahipsiniz. Çok şükür şu yaşıma kadar başım hiç eğilmedi. Bu yüzden hep "ukala" olarak nitelendim .   Kendinize önemli bir kişi olduğunuzu söyleyin ve kendinize inanın; çünkü eğer siz kendinize inanmazsanız başkalarının size inanması güç olacaktır. Kendim için önemliyim ben, kendimi de severim şükür.  Hayatınızda istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.  Kendi hayatınızı yaratın ve daha sonra dışarı çıkıp hiç pişmanlık duymadan yaşayın! Daima başkaları için yaşamış biri olarak bu kısma yorum yapmayım . Ve eğer birilerini severseniz bunu onlara söyleyin; çünkü yarının neler sakladığını asla bilemezsiniz. Hiç bıkmadan büyük bir zevkle söylüyorum.Yaşadığınız her günden hayata dair bir ders alın! Almazsan, gözüne sokuyor zorla zaten. İstersen alma.! Bugün; dün için endişelendiğiniz yarındır. Buna değer miydi? Uygulamaya gayret ettiğim bir cümle. 

 Sharon Zeff
*Yazının esası internetten alıntıdır.Koyu renkle belirginleştirilmiştir.Açık renkler kendi iç sesim olup geçmiş yıllarda yazılmıştır. 




4 yorum:

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...