Çarşamba, Haziran 27, 2012

Ne yaptım ?

Pazar günü şen ve esendim biliyorsunuz. Dilimde lela lela lela lella pala tute  şarkısı ile havaalanı yollarına düşüp, canım arkadaşımı karşılamaya gitmiştim. İstanbul'dan geldi  arkadaşım .Ve biz birlikte harika, mükemmel iki güzel gün geçirdik. İstanbul'dan gelen birini Ankara gibi bir yerde nereye götürebilirsiniz ?. Tabii ki çok az yer var. Kale içi, Anıtkabir, müzeler vb. O turları daha önceki gelişlerinde zaten yapmıştık. O yüzden bu seferki programımız daha çok , dingin ve sakin ortamların seçimi ile oluştu. Birazda doğaçlama oldu aslında. Kararı öyle vermiştik zaten, belli bir program değilde, aklımıza ne eserse neresi eserse orası. Kendimizi kendimize bıraktık kısacası. Şöyle bir baktık kendimizin canı ne istiyor diye. Sakinlik, sessizlik ve huzur istiyormuş meğer.

İlk durağımız Tunalı oldu. Tunus caddesindeki Çilli / Zeynel'e ikimiz de  bayılıyoruz. Sabah kahvaltısı niyetine bir şeyler atıştırmak için oraya oturduk. Her şeyi ile çok beğendiğim bir mekan. Sakin, ağaçların altında  kuş sesleri dinleyebileceğiniz, yaz gecelerinde serin serin oturup dondurmanızı yiyebileceğiniz bana göre şahane bir mekan. Karnımız doyup sohbetlerde kıvamını tamamlayınca mekandan ayrıldık.
zeynel

İkinci durak neresi olsun derken, yol yorgunluğu ve erken uyanmış tok karınların mahmurluğu ile biraz şekerleme yapabileceğimiz bir yere geçmeye karar verdik ki , o adreste bizim bahçeydi tabii ki.

                          © 

Bahçeye ulaşınca salıncaklara kurulduk. Sallana sallana hemen Türk kahvelerimizi yudumladık. Tabii yanında Türk sohbeti ile beraber.

© 


Bizim sukunet istediğimizi anlamış olacak ki, yan komşunun köpeği Ateş bile sadece tellerin arkasından bize bakmakla yetindi. Hiç havlamadı. 


Minik havuzumuzun suyunu da açtık, şırıl şırıl su sesi olsun diye. Kuşlarda bayılıyor bu havuza ve su yoluna. Orada yıkanmaya bayılıyorlar özellikle.

Zaten bahçenin asıl sahibi bu gördüğünüz tatlı yaramazlar. Ağaçların içinde saklılar ama benim objektifimden kaçamıyorlar.


Hava sıcak, iyi ki su var. Dedim ya su yolunda yıkanmaya bayılıyorlar. Onların da, bizim de serinlemeye ihtiyacımız vardı.


Serinledik, karnımız tok, kahveler de içildi. "Biraz uyku" dedi arkadaşım. Uzandı salıncağa. Bende o uyusun diye sessiz sakin aslan ağızlarının geçmiş çiçeklerini temizlemeye koyuldum.



Henüz başlamıştık ki bu seremoniye tam üstümden bir jet geçti. Hem de oldukça yakın ve gürültülü bir şekilde. Ardından 5 jet yan yana geçiş yaptı bir gürültü ile. Mükemmel bir gösteriye dönüştü sonrası. Meğer o gün Gölbaşı'nda Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşu varmış. Bahçeye çok yakın bir yerde yapıldığı için biz de bu gösteriyi izleme şansına sahip olduk.




Tabii o görsel şölen ve gürültü uykumuzu bizden aldı. Ama değdi, muhteşemdi gösteri. Çığlık çığlığa izledik yaptıklarını. Bir anda gökyüzündeler bir anda yeryüzünde. Korkutucu idi birazcık.
Sonra çay faslına geçtik. Çimlerin arasında bir kuş belirdi o arada. Ne olduğuna bir türlü karar veremedik ama çok rahat bir kuştu. Bizi hiç hesaba katmadan dolandı durdu tüm bahçeyi. Sağır bir kuş olabileceğine karar verdik o yüzden. Sonra internetten edindiğimiz bilgi ile bunun bir karatavuk olduğuna karar verdik. Çok emin değiliz genede.


Sonra ne yaptık ? Akşam olmaya başladı, hafiften rüzgarda vardı. Şezlongları alıp karatavuğun gezinmesini izlerken çaylarımızı yudumlamaya , sohbete devam ettik. 


Ve akşam olunca yemeğe gitmek üzere bahçeden ayrıldık. Güzel bir günü Hacı Arif bey'de yenen güzel bir yemekle noktaladık. Tatlıları ise eve ayırdık. Çünkü dolapta kendi ellerimle yaptığım krem karamel bizi beklemekteydi. Sonrada uyuduk, masalda burada bitti. 




Bu arada sizlere, neler gördüğümü fotolarla yansıtmaya çalıştım gördüğünüz üzere. Ertesi günün programını ve gördüğümüz görüntülerini bir başka post'da anlatmak üzere. Şen ve esen kalınız.

10 yorum:

  1. Fusün'cum, bahceye, o bahcede gecen güzel güne bayildim..tazeligi, esintisi, kokusu bana kadar geldi :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Itırcım hayat öyle yormuş ki bizi bu aralar, o gün bize ilaç gibi geldi. :) Kucak dolusu çiçeklerle sevgiler ...

      Sil
  2. valla öyle bir okumuşum ki sanki ben sürdüm bu keyfi...çok güzel dolu dolu bir gün olmuş..darısı başıma diyorum..
    sağır kuş olayına çok güldüm..
    internetten bulup bakmanızda, kendimi buldum; bende aynını yapardım emin ol..
    bahçe çok keyifli...gösteriyi inşaalah bende bir gün izlerim..o gururla karışık neşeyi bende yaşarım ..
    seni mimledim haberin olsun diyorum sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağır kuşa bende güldüm. Arkadaşım teşhis koydu :))) Mimi göremedim ben ?

      Sil
  3. şmdi yazıcaklarıma belki gülersin...bende göremedim mimi..benim sayfama yorum bırkıyorlar genelde biricit yapıyor bunu mimledim seni diyor..bende onun sayfasına bakıyorum mimin konusunu öğrenip kendi sayfamda başlıyorum yazmaya ve yayınlamaya..bu mim işini tam çözemedim galiba karanbole benim kisi..yalnız şu var mim güzel bişey birisini tanımada ,ufuklar açmada,farklı düşünce ve duyguları öğrenmeye,insanları keşfetmeye yarıyor bence...kitap mimi vardı oradan bir çok kitap yazarı ve iyi kitapları öğrendim mesela,yada takıntılar miminde işte seni mimlemiş olduğum mim oluyor bu ..takıntılarımdan dolayı ben garip miyim acaba varmıdır böyle insanlar dediğim takıntılarımın bir çok kişide olduğunu görünce içime su serpildi iyi hadiii normalmişim.yok bişeyim diyebildim..mutluluk mimi vardı birde o mimi yazarken nasılda mutlu mutlu yazdım bilemessin..yada diğer arkadaşların kini okurken de tatlı bir tebessüm ve umut ve mutluluk hissettim..güzel oluyor oluyorda bu işin bir yolu yöntemi vardır elbet diyorum diyorum ama hala mim için olan prosedürden haberim yok benim..ben cevapladığım mimin altına yapıştırıyorum url leri isimleri buyrun sizi mimledim diyorum...işte o zaman kendimce mimlemiş oluyorum.
    mimi gönderme mi oluyor,ayrı bir mim sayfası mı vardır açıkçası bilmiyorum.
    benim seni mimlediğim konu belirteyim tekrardan takıntılar dur güzel bir cümleside var onuda yazayım

    Takıntıların var mı yoksa kim takar takıntıları sallamışım dünyayı modunda mı yaşarsın hayatı..

    işte budur cevaplarsan sevinirim sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bi günmüş. ne güzel bahçeniz var öle. sahiden de huzur evi gibi.
    kuşlar da, uyku, çay, ne güzel.
    hacı arif bey güzeldir.
    zeynel heeeey pek severim, bestekarın orda.
    tavuksuyu çorba ve tavuklu pliav.
    :)
    ha ha bir de papazın bağı var tam dinlenmelik.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyrum Zeynel'i. Papazın bağına gitmeyeli 15 yılı geçmiştir. Sahi bi gideyim :))

      Sil
  5. bu postunu çok seviyorum.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deep. Sayende yeniden okuyup o günü yaşadım. Bende sevdim şimdi :))

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...