Cuma, Haziran 16, 2017

Zaman


Bu sabah yine zamanında uyandım. Uyandığım zaman  gün ışımıştı. Zaman zaman tuhaf hallere bürünebiliyorum. Bazen zaman yetmiyor. Zaman akıp gidiyor, tutamıyorum. Zamanı geldiğinde anlatacağım. Ne zaman diye sorma . Zamanı gelince geçer. Bazen akıp gitsin diye gözünün içine bakarız, bazen de dursun zaman diye yalvarırız.
Ah bu zaman !
Öyle zamanlarımız olur ki, sabır küpü olur, her şeye sabreder , her şeyi alttan alırız. Öyle zamanlarımız da olur ki başımızdan dumanlar çıkar , nasılsın diyene bile ters ters bakarız. Çok sabretmek içimizde birikimlere neden olur bazen, bu yüzden ani patlamalar yaşayabiliriz.  Kime patlayacağımız ise meçhul. Artık kime denk gelirse. Patlamanın zamanı da belli değil ki etrafı boşaltalım. Bazen birlikte yaşadığım insanlara açıkça söylerim ben, "her an patlayabilirim etrafımda dolaşmayın fazla" diye. Çünkü kime denk geleceğini bilemem. Karmaşık olur insan arada bir. Kafası bulaşık süngerine döner, bir arkadaşımın deyimi ile. Ya da düğüm düğüm olmuş bir ip gibi olursunuz. Birini çözersiniz, diğer taraf kalır, şunu da çözdüm mü tamam dersiniz oysa daha görmediğiniz bir sürü düğüm çıkar karşınıza. Zaman gerekir bu düğümleri çözmek için.
Ah bu zaman !
İlişkilerde zamana gerek duyabilir bazen. Kullanıldığınızı hissedersiniz. Arkadaşınızla aranıza mesafe koyarsınız. Yoklama yaparsınız, gerçekten dost mu yoksa işi düşünce mi dost size. Ona göre de zamanı gelince yolunuza bazen onsuz devam edersiniz. Bir de belirsizlikler vardır yaşamda. Ne olduğunu anlayamadığınız. Doğru mu, yanlış mı bilemediğiniz. Değer mi değmez mi karar veremediğiniz. O mu değil mi bilemediğiniz. En çok da bu yorar. Tamamen düğümlenirsiniz o zaman. Çözülmek ya da çözmek için uzun zamanlara gerek olabilir bu durumda.
Ah bu zaman !
Akışına bırakırsınız bazı zamanlar her şeyi. Kendinizi Allah'a teslim eder, hakkımda hayırlı olan ne ise zaman içinde beni onunla buluştur dersiniz. İşte hayırlı olanla vuslat gerçekleştiği zaman da hayatınızın en güzel zamanı oluverir.
Ah bu zaman !

11 yorum:

  1. Zaman, vakit ve an. Bir bütünün parçasıdır ömür dediğin bir an. Doğar doğmaz bir ömür biçilir kaderimizle. Bir nefeslik andır ömür bizi ölümle buyuşturan.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten zamanı öyle güzel anlatmışsınız ki yüreğinize sağlık.
    Şuan benim içinse zamanla sadece zaman geçiyor, güneş doğmuyor ve çiçekler açmıyor. Umarım gelecek hepimize daha fazla güzel günler getirir. Bu değerli paylaşımınız için teşekkür ederim. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömür bir nefes aslına bakarsak ve biz bunu ancak 40 yaşından sonra anlayabiliyoruz. Yaşınız genç sanırım, nefeslerinizi lütfen boşa harcamayın.! Her mutsuzlukta bile bir mutluluk gizlidir. Yeter ki biz mutlu olacak şeyleri görelim. Mutluluğu elde etmenin tek yolu bu bence. İçinizdeki çiçekler bir an önce açar inşallah.

      Sil
    2. Haklısınız. Belkide dediklerinizi 14 yıl sonra anlayacağım. Evet bakış açımızı değiştirmek bize bir çok şeye şükretmeyi sağlayacak, haklısınız. Umarım bir gün açar. Bu güzel temenniniz için teşekkür ederim...

      Sil
    3. 14 yıl sonra anladığında , şu anda üzüldüğün ot, çöp şeyler için pişmanlık duyacaksın. Harika bir yaştasın. Keyfini çıkara çıkara yaşa.O kadar kıymetli ki şu günlerin, ah bir bilebilsen. Ufacık şeylere takılma sakın. Hele aşk meşk işleriyse hiç hiç takılma. Kendini sev yeter yaşamak için. Kendini sevmeyi bilen her şeyi sever. Ne çok doluymuş içim boşa geçirdiğim yıllar adına , sana döküldüm :)

      Sil
    4. Muhtemelen dediğin gibi olacak ama ben yinede şuan kafama takmaya devam edeceğim bazı şeyleri :) Maalesef elimde değil :) Aşk, meşk işlerine hiç kafa takmadım, takacağımı da sanmam. Düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler. Geçmiş geride kaldı. Umarım bundan sonraki yılların çok güzel olur :)

      Sil
  3. Bazen şu zamanda biraz çabuk geçse dersin. Sonra bir bakarsın ki geçen zaman değil ömürmüş meğer anlayamamışsın.

    YanıtlaSil
  4. Zaman...değerli, hem de çok değerli.Ne güzel ifade etmişsiniz.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiler Gülhancım :) Teşekkür ederim beğenmene sevindim <3

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...