Pazar, Kasım 30, 2014

Pazar şarkısı

"Bu tembelliğin beni öldürecek." Kim bilir kaç kez söylenmiştir bu söz. Ben de bugünlerde kendime söylüyorum bunu. Müzik setimin cd çaları bozuldu çok çok zaman önce. Ve ben tembellikten hala onu bir tamirciye götürmediğim için, çok sevdiğim cd'lerimi dinleyemiyorum. Sadece radyodan ya da youtube'dan müzik dinliyorum. Zaten sabah gözümü açar açmaz ilk yaptığım iş müzik setinin açma tuşuna basmak oluyor. Sabah kahvaltısında  Radyo İlef eşlik ediyor bize. Reklamsız , konuşmasız, kesintisiz müzik. Daha çok slow , rahatlatıcı parçalar çalar. Huzurlu bir kahvaltı yaparsınız sayesinde. Hatta keyfimiz yerindeyse kahvaltı bitiminde babamla dans ediyoruz. Parkinson hastası olduğu için ona sporda olmuş oluyor.

Öğlene doğru evde ses olsun istiyorum ve Ntv radyoyu dinliyorum. Gündemden haberim oluyor böylece. Bilgilendirici, çok güzel yayınları var. Yemek sonrası tekrar radyo ilef'e dönüyorum, çünkü kahveme eşlik ediyor. Kahve sonrası Türkçe pop zamanı. Güncel parçaları çeşitli radyolardan dinliyorum. Akşam üzeri evde yine ses istiyorum, bu seferde Trt radyo zamanı. Trt ve Ntv yi sabah akşam dönüşümlü dinliyorum. Kısacası sabahtan akşama kadar radyo açık benim evde. Ve müzik her daim mevcut.

Richard Clayderman sevdiğim müzisyenlerdendir. İlk tanışmam çok sevdiğim bir arkadaşımın önerisi ile oldu. Sonrasında da kasetini aldım bol bol dinledim, Yani bu tanışma taa kaset yıllarına dayanıyor. Kendisi 267 altın plak sahibi ,Fransız bir piyanist. Romantik şarkılar yorumlar efendim. Malumunuz  ben de oldukça romantiğim ve bu tür müzikleri de seviyorum. İşte bu pazar sizi de uzun bir romantizm yolculuğuna çıkarmak istiyorum.

Konsept şu; şahane bir kahvaltı sofrası, fonda Clayderman, elde gazeteler, üstte yumuşacık sabahlıklar, çocuklar ortalıkta oynaşmakta, hafif uyku hali ile  bir aile mutlu mesut güne başlamakta...Keyfiniz daim olsun.


İşte pazar şarkınız. Richard Clayderman'ın en güzel albümlerinden biri  The Best World Instrumental Hits  Dinlemek için TIK TIK 



4 yorum:

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...