Cumartesi, Mart 21, 2015

Ekinoks

Eski bir Vega  şarkısı vardır, şimdilerde yeniden dizilerle gündeme gelen, pek bi  sevdiğim şarkısı  " bu sabahların bir anlamı olmalı  " der, bugünlerde benimde sürekli piknik fotoğrafı biriktirmemin  bir anlamı olmalı mutlaka. Fotoğraf cenneti pinterestte baktığım piknik fotoğrafları beni acayip mutlu ediyor. 
Sene bir hayli eski, çocukluğum, sonrasında ergen yaşlarım. Kaplumbağa bir arabamız var, içine kaç kişi sığarız diye rekor denemeler yaptığımız. O yıllarda bir evde sadece bir araba var, hatta her evde  yok bile. Yani şimdiki gibi tüm aile fertlerinin altında dört teker mevcut değilken, biz de tüm aile bir vosvosa  sığmaya çalışıyorduk. Annem piknik sepetimizi hazırlardı hafta sonlarında, ver elini Bayındır barajı, Çubuk barajı, Eymir gölü, Kızılcahamam, Gölbaşı... Listeye bakarsanız ille de su kenarı olduğunu fark edersiniz. Biz ailece balık burcuyuz, sudan uzak kalamıyoruz demek ki. Çoluk çombak pikniğimizi keyif içinde tamamlar, vosvosumuza aynı kadro sığmaya çalışarak evimize dönerdik . Mutluyduk biz, sevgi doluyduk. İşte o piknikler beni sandığımdan da çok mutlu ediyormuş sanırım. Şimdi piknik fotoğraflarına sarmam , o mutluluğu iliklerimde hissetmeme sebep oluyor galiba. 

Bugün ekinoks , baharın ilk günü. Gece ve gündüz eşit. İstedim ki güzel fotoğraflara bakarak bizde içimizdeki mutluluk ve mutsuzluğu, tüm dengesiz duygu durumlarını  bir nebze eşitleyelim. Huzur bulalım. 












***fotoğraflar pinterestten alınmıştır. Üzerlerine tıklarsanız kaynaklarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca tıkladığınızda farklı bloglar, web sayfaları da keşfedeceksiniz. 

2 yorum:

  1. resimler harika gerçekten çok sevimli , romantik mutluluk verici. Ancak ne yalan söyliyim ergen yaşlarımda bizim aile de de pikniğe gidilirdi ama hiç hoşlanmazdım ergen tribi işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ergen tribini bizde yaptık ara sıra, ama bizim aile büyüklerinin tribi bizimkini bastırırdı hep :)) tıpış tıpış giderdik , çokta mutlu dönerdik :))

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...