Cumartesi, Temmuz 04, 2015

Piknik için faydalı bilgiler

Piknik yapmayı sever misiniz ? Çocukluğumun piknik anılarından olsa gerek, seviyorum ben. O yüzden piknik sepetlerini de çok severim. 

kaynak için fotoya tıktık

Bir kaç ipucu okudum piknik ya da kamp için. 

Benim gibi sizde karıncalardan huylanıyorsanız, yanınıza bir parça irmik alıp, etrafınıza serpecekmişsiniz.  Karıncalar uzaklaşıyormuş. Sivrisinek ve böcekler içinde adaçayı yaprağı yakılacakmış. Ve Johnson's bebe yağı , sivrisinek kovucu olarak kullanılıyormuş. Bunu deneyeceğim hemen. Bir tane böcek görsem üstümde, her yerim kaşınmaya başlıyor çünkü.

Mangal ya da ateş yakmak için , yanınızda mevcutsa cips'den faydalanabilirsiniz. Tutuşturucu olarak işe yarıyormuş. 

Arabanızda acil yardım kutusu , boynunuzda düdük mutlaka bulunsun. Özellikle çocukların boynuna düdük takmakta kesin fayda var, kaybolurlarsa çalmalarını da tembihlemeyi unutmayın. Malum piknikte kaybolan çocukları haberlerde izliyoruz. 

Sepette fazla yer işgal etmemesi için yiyecekleri vakumlayarak koyacakmışız. Bu fikri sevdim. 

Sepetinizde mutlaka alüminyum folyo olmalı. Yanınıza mısırda alın. Alüminyum folyodan bir kase yapıp içine mısırları koyun, ağzını sıkıca kapatın. hafif ateşte patlamaya başlayacak mısırlar. Yada ateş üzerine konacak bir kabınız var ama kapağı yok. Alüminyum folyodan kapak yapıp, patlatın mısırları. Bu fikride sevdim. Hava kararınca mum yakacaksanız alüminyum folyonun yansıtıcı gücünden faydalanabilirsiniz. Etraf daha aydınlık olacaktır. 

Tictac şeker kutuları baharat koymak için birebirmiş. Az yer kaplayacağı için bu da iyi fikir değil mi ? 

Ve koli bandı. Ne işe yarıyor derseniz ? Yaralanmalarda dikiş atar gibi yaranın üzerini şerit şerit kestiğiniz koli bandı ile tutturabiliyorsunuz mesela. Ya da delinen su şişenizi koli bandı ile sarıp güçlendirebilirsiniz.

VİDEO 

"Öğren de duvar deliğine sok" derdi annem, gün olur lazım olur. 




3 yorum:

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...