Pazar, Şubat 28, 2016

Pazar ondan bundanı

Romantik balık günleri başladı gözünüz aydın. 20 Şubat ile 20 Mart arası doğarız biz balıklar. Bende o günlerden birinde doğdum. Anne, baba, abla , ben, hepimiz  o günlerde doğduk işin enteresanı. Düşünsenize evdeki durumu. Tamamı hassas ruhlar, bir arada. 

Bugün  duygusal balık olarak uyandım. Sabah sabah aklıma Kenan Işık geldi. Tanımam etmem ama severim ben kendisini. Ekran sevgisi. Oturdum dua ettim iyileşsin diye. Sonrada internetten bir tarama yapayım , durumuna bakayım dedim. Bir de baktım ki, Kenan Işık öldü haberleri çıkmış. Ölmemiş, yaşıyormuş, durumunda bir değişiklik yokmuş, ailesi açıklamış. Belki bi dua da siz edersiniz. Belki duaya ihtiyacı vardır. DİNLEYELİM   hatta ağlayalım yahu. Bazen o da lazım. Boşalmalı bedendeki zehir. 

Romantik balıklar için söylendiğine inandığım bir söz var. Geldi bahar ayları , gevşer gönül yayları. Benim gönül yayları da gevşiyor gibi. Pazar şarkı günümüz olduğuna göre DİNLEYELİM 

Bu sabahki duygusal uyanışımla beraber, Sezen Aksu'yu dinlemeyi özlediğimi de fark ettim. Neden özledim, çünkü müzik setim yine tamire gitti. Cd'lerimden uzak kaldım. Radyolarda da Sezen'e denk gelmiyorum. Ne yazık. Romantik burçların bir diğeri de Yengeç burcudur. Hassas, duygusal, hayal gücü kuvvetli. Yoksa nasıl yazardı Sezen bunca güzel şarkıyı.  DİNLEYELİM o zaman 


An itibari ile Ankara'da hava güneşli , sıcaklık 16 derece civarında. Şubat ayını bitirmek için yalnızca bir gün kaldı. Artık bahçede çalışmak ve bahara, yaza bahçeyi hazırlamak zamanı. Çok yerde Şubat ayında yapılacak işler, biz Ankaralılar için Mart ayına kayar, iklim şartlarından dolayı. Neler yapılacak bakalım mı bahçede ?

  • Bahçeleri ot sarar bu ay. Otla mücadele için gerekli ilaçlamalar yapılır.
  • Çimlerin üzerindeki yapraklar , yosunlar, esnek uçlu tırmıkla temizlenir. Ve çimlere yosun önleyici gübre uygulanır.
  • Hava durumu kontrolü ile, don tehlikesi yoksa; meyve ağaçları dikilebilir.
  • Kiraz, erik, şeftali ağaçlarına bordo bulamacı uygulanır. 
  • 15'inden sonra güllere ilk gübreleri verilir ve budanır.
  • Meyve ağaçları çiçeklenmeden, budamaları yapılır.
  • Yaprak dökmüş olan sarmaşık türleri budanarak şekillendirilir.
  • Ortancalar temizlenir, kuru dalları alınır.
  • Sebze tarhları; çapalanır, gübrelenir,tırmıklanır ve hazırlanır.15'inden sonra soğan sarımsak ekilebilir.
Ben gidiyorum bahçede çalışmaya . Sizi bunca romantizmle boğduktan sonra öyle bırakacağımı sanmayın. Huzurlu, mutlu, keyifli, sevgi dolu bir gün daha geçirin. Sevdiklerinize sıkı sıkı sarılmayı, öpmeyi ihmal etmeyin. 

BONUS  u da dinleyelim o zaman. 

6 yorum:

  1. Çok güzel, zengin ve feyiz verici bilgilendirici bir paylaşım. Ayrıca müzikler için de teşekkürler. Bu arada "Cemre suya düşmüş; bütün balıklar gülüşmüş" demek istiyorum. Rengarenk gökkuşağı altında bir bahar karşılayacağımıza inanıyorum ben. Çiçekler açsın, kelebekler kanat çırpsın isterim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Sağlıkla karşılayalım baharı inşallah.

      Sil
  2. Ah benim büyük oğlum da balık.Göz pınarında her daim bir damla yaş saklı durur. Kıyamam ya. Bahar geldi, ama huzuruyla birlikte gelir inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah büyük oğlun için üzüldüm şimdik :))) İnşallah Esracım, sağlıkla gelsin bahar .

      Sil
  3. ama paylaştığınız resme bayıldım betonların arasına sıkıştık imdat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, betonlardan kaçıp kurtulduğum yer o resim işte ..

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...