Cumartesi, Ekim 31, 2020

Altı çizili satırlar

" Çünkü sabah günün gençliğidir; her şey neşeli, ferah ve kolaydır: Kendimizi güçlü duyumsarız ve  tüm yeteneklerimiz tam bir düzen içindedir. Sabah saatlerini geç uyanarak kısaltmamak ,uygunsuz işlerle yada konuşmalarla harcamamak gerekir; sabahı yaşamın özü olarak görmek ve bir ölçüde kutsal saymak gerekir. Buna karşılık , akşam, günün yaşlılığıdır : Akşamları bitkin, boşboğaz ve dikkatsiz oluruz. Her gün, küçük bir yaşamdır, her uyanış ve yataktan kalkış küçük bir doğumdur, her taze sabah küçük bir gençlik ve her yatağa gidiş ve uyuyuş küçük bir ölümdür. "

Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar / Arthur Schopenhauer


2 yorum:

  1. Ne güzel satırlar. Ben de en çok sabahları severim. En verimli olduğum saatlerdir. Evde herkes uyurken kitabımı okurum. Kedi gibi evin içinde tıkır mıkır dolanırım. Geceleri geç yatarım ki hayattan bir şey kaçırmayayım diye. Sevgiler Füsuncum 🌺🌺🌺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel, hele kitap okuyabiliyorsan şahane. Sabahın erken saatini sevsem de travmadan dolayı ürküyorum. O yüzden çok tercih edemiyorum ben. Gececiyim daha çok o yüzden. Benden de çok sevgiler canım.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...