Çarşamba, Nisan 24, 2013

İstanbul'dan kalanlar

İki hafta önce İstanbul'da idim. Yediğin içtiğin senin olsun derler ama ben sizinle yediğim içtiğim kısmından bir paylaşım yapacağım. Pazar sabahını Çiğdem'im ve eşi Mark'la birlikte kahvaltı yaparak geçirdik.( bir kez daha teşekkürler bu vesile ile ) Canım arkadaşım çok şirin bir yere götürdü bizi. O sabah hava kapalı idi ve yağmur atıştırmıştı. Hafif üşüsek bile, şallarla idare ederek dışarıda oturup mükemmel bir kahvaltı yaptık. Şimdi ben tavsiye edeceğim size ama sonra gidip beğenmezseniz, bilin ki bizim gibi tatlı bir muhabbet eşlik etmediği içindir. Bol sohbetli, gülücüklü geçti kahvaltımız.

Neredeydik ? Vakıf Tenis Cafe- Restaurant'da idik.
Nerede ?  Caddebostan Cemil Topuzlu caddesinde, Ragıp paşa korusunun hemen yanında.
Ne yedik ? Biz sabah kahvaltısı için gittik ve kahvaltı tabağını tercih ettik. 15 TL. idi. ( Yanlış söylemedim umarım ) Son derece doyurucu bir tabaktı. Hatta ben hepsini yiyemedim bile. Peynirleri çok lezzetli idi. Reçel, bal, yağ ,simit, yumurta vs. hepsi güzeldi.

Doğallıktan yana biri olduğum için mekan benim için yeterli koşullara sahipti. Beyaz örtülerde kahvaltı etmeyi de severim ama şartı yok. Pis değildi. Yiyecekleri lezzetli idi, çayı son derece güzeldi, fiyatı da uygundu. Manzara çok güzel, ağaçlar arasında, temiz hava, denize nazır.  Araba park yeri mevcut. Masalar arasında sessiz sakin dolaşan, yılışık olmayan  tripot kedicik, güler yüzlü personel,  hızlı sayılabilecek bir servis, kaliteli insanlar.. El insaf daha ne olsun , di mi ? Arkadaşınızla akşamüstü kız kıza sohbetler eşliğinde güneşi batırabilirsiniz rahatlıkla. Hafta sonları ise sıcacık aile kahvaltıları için ideal bir yer. Sonrasında sahile inip yürüyüşte yaparsınız. Daha lüks bir yer olsun derseniz hemen yanı Cafe Zanzibar. Aynı hava , aynı manzara ama fiyatlar farklı !  


                            Adrese ve menüye ulaşmak için her türlü bilgi BURADA 


Benim objektifimde o günden kalanlardan bir kaçını paylaşayım. Kahvaltı sonrası sahilde yürüyüş yaparken çekmiştim. 
Cafeden bir kaç merdivenle hemen sahile iniyorsunuz. İstanbullulara doğal görünebilir ama ben üç yıl sonra denizle kucaklaştım. Benim için şahaneydi. Gözlerim doldu ama taşırmadım, malum sağım solum ebe sobe. Sabah sabah insanları üzmenin anlamı yok. Neticede sayılı dakikaları paylaşıyoruz. Ben sonra da taşırırım. Gözlerimle martılara anlattım o anda bir şeyler. Onlarda suskun, sakin dinlediler çaktırmadan. 




İndiniz mi ? Tamam . Şimdi arkanıza dönün bi bakın , bakın neler göreceksiniz. Tabii siz gittiğinizde bunları görmeyeceksiniz ama başka güzel çiçekler göreceksiniz eminim.

Kimden ikikumtanesi

Buyrun, şimdi de sahil boyunca yürüyün. Yürüyüş sonunda isterseniz arabayı parktan almadan önce cafeye tekrar uğrayıp bir kahve içebilirsiniz. Biz kahve faslını Çiğdem'in evine sakladık. Onun leziz kahvesini tattık. Şayet önerimle Tenis cafe'ye gider oralarda oturursanız , kulağımı çınlatın, unutmayın. Bir de eğer yapıyorlarsa gitmeden önce rezervasyon yaptırmakta fayda var. 


Aslolan nerede olduğun değil , orayı kimlerle paylaştığın. İnsanın çok sevdikleri yanında olduğunda her şey daha leziz.

9 yorum:

  1. İnsanın sevdikleriyle geçirdiği zamanlar gibisi yok doğrusu, ne mutlu size, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi pıtırcığı olunca hele insan daha bir anlamlı oluyor. Siz de mutlu olun sevdiklerinizle..

      Sil
  2. Güzel vakit geçirmene sevindim. Haklısın bir dost bir sohbet nerede olduğun pek önemli değil. O zaman her yer güzel gelir.
    Sevgiler Füsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Lilacım, sevdiklerimiz yanımızdan eksik olmasın. Benden de sevgiler .

      Sil
  3. oh maşallah.
    caddebostanda kahvaltı ha.
    vakıf bilemedim bakıyim.
    o çiçekli yeri de bulayım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evetttt, caddebostan güzel yaa. Vakıf'ın sayfasına gir Google map yardımcı olur sana :)Çiçek için hemen Göztepe parkını ziyaret et yakınsan. Binbir çeşit lale doluydu ama geçmiş midir acaba.

      Sil
  4. belgin harika çok güzel yerlergörülmeye deger yerlerinş gidebilirim gitmek istesemde nasip olmassa üzülürüm

    YanıtlaSil
  5. Ortadaki fotoğrafı pek sevdim; o renkler, diziliş, tavır ne hoş şey şu doğa denilen :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk cümbüşü keyif veriyor insana . Sevgiler :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...