Cumartesi, Nisan 04, 2015

Blogda video yayınlamak

Dün bir arkadaşım blogumda sağ köşede yayınladığım minik youtube videolarını nasıl yaptığımı sormuştu , bende böyle bir konu başlığı açayım, belki başka bilmek isteyende  olur dedim.

Aşağıda vereceğim kod youtube videolarının otomatik çalmasını sağlar. Blogunuz açıldığı anda videoda çalışmaya  başlar. Otomatik çalmasın, sadece ben tıklayınca çalsın isterseniz eğer yanlış hatırlamıyorsam kodda autoplay=yazan yerdeki rakamı olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Gelelim nasıl yapacağımıza.
Kodda bulunan , kırmızı ile yazdığım rakamlar 250 ve 75 videonun eni ve boyunu belirler. Bu rakamlar benim blogumdaki sağ köşe genişliğine uygun rakamlardır. Siz bu rakamları değiştirip, daha büyük, daha küçük olarak kendi blogunuza göre ayarlama yapabilirsiniz.

<iframe width="250" height="75" src="http://www.youtube-nocookie.com/embed/adresi ekle?rel=0&amp;autoplay=1" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>

Çalmasını istediğiniz youtube videosunun sayfasını açın ve sayfa üzerinde yazan http linkinin en sonunda = işaretinden sonraki rakamları seçip ,kopyala yapıştır yaparak, kodda bulunan adresi ekle yazan kısma yapıştırın .

Örnek :
Elton John's Greatest Hits - Best Elton John Songs albümünün olduğu youtube sayfasını açtım. Sayfa adresinde şu link  yazıyordu.
https://www.youtube.com/watch?v=a44gDe7E4-s
Eşittir işaretinden sonraki rakamları kopyaladım
 a44gDe7E4-s

Bu kopyaladığım rakamları ilk başta verdiğim koddaki adresi ekle yazan yere yapıştıracağım. Tabii oradaki
 adresi ekle yazısını sildikten sonra.
Yani son hali şu şekle geldi.
<iframe width="250" height="75" src="http://www.youtube-nocookie.com/embed/a44gDe7E4-s?rel=0&amp;autoplay=1" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>

Şimdi bunu blogumda paylaşmada sıra. Blog menüsünden yerleşimi seçiyoruz. Sonra gadget ekleyi seçiyoruz. Açılan listeden metin ekleme yapıyoruz. Metni yapılandır diye yeni bir sayfa açılıyor, Oradan HTML'yi düzenleyi seçiyoruz. Daha önce hazırlamış olduğumuz kodun son halini açılan sayfaya yapıştırıyoruz. Kaydet yazan yere basıp kapatıyoruz. Gadget'imiz hazır. 
Menü sayfasından blogu görüntülemeyi seçiyoruz , yaptığınız işlemin olup olmadığına baktıktan sonra, düzenlemeyi kaydet'i seçip videoyu yayınlamış oluyorsunuz.


Umarım anlatabilmişimdir. Acele etmeden yazdıklarımı iyice okuyup adım adım yaparsanız kesinlikle başarırsınız. Tek yapmanız gereken telaş etmemek. Yine de sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. 

3 yorum:

  1. Çok çok teşekkürler :) Dün misafir yoğunluğu yaşadığımdan uygulama yapamadım.. şimdi deneyeceğim. :) detaylı anlatım için tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Başardıııımmmmm :D :D :D yeni bir şey öğrenmek ne güzel.. teşekkürler sevgili Füsun :) @>---'---

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasınnnnn, işe yaramasına sevindim. Güle güle kullan. :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...