Pazartesi, Nisan 06, 2015

Kanlı Nigar

Yolun yarısını geçeli epeyce zaman oldu, bir çok şey öğrendim, bir çok şeyi unuttum, şu çenemi tutmayı bir türlü öğrenemedim. Beynimle çenem aynı anda çalışıyor. Bin düşün , bir konuş demiş atalarımız. Bense bin konuşup , bir bile düşünmüyorum. Çalışıyorum , alıştırma yapıyorum, kendi kendimi azarlıyorum, yok işe yaramıyor. Nadiren becerebiliyorum susmayı.

Dün gece Başkent Kültür ve Sanat Tiyatrosu'nun sergilediği Kanlı Nigar adlı oyuna gittim. Oyuncular bir bir sahneye çıktıkça benim gözüm hemen kostümlere takıldı. Çok büyük bir beklentim yoktu kostümlerden. Özel tiyatroların durumunu çok iyi biliyorum, kostüm sıkıntılarını da . Ama yırtıkta olsa , eskide olsa, bir ütüyü hak ettiklerini düşünüyorum. O kadar kırışıktı ki, oyuna olan ilgimi ilk yarıda tamamen yitirdim. İçimden bayan oyunculara söylene söylene bir hal oldum. Bir de en ön sıradan izliyorum , iyice dikkatimi çekti. Gencecik  kızlar , bir aşkla çıkmışsınız sahneye belli oluyor, ama elinize bir ütü alıp o kostümleri neden ütülemediniz !

İşte durmayan çenem oyun arasında yine harekete geçti ve tiyatronun kurucusu beyefendiye " keşke o kostümleri bi ütüleseydiniz " diyiverdim. Aldığım cevapsa "oyunculara bunu ileteceğim " oldu. Hadi hayırlısı. Hay benim bu çenem. Kendimce iyi ettiğimi düşünüyorum, belki bir başka oyuna ütülü kostümle çıkarlar ve her şey çok daha güzel olur. Ama bir yanda da kalkpler kırılır mı acaba diye düşünüp çeneme kızıyorum işte.

Neyse ki ikinci yarı , "bırak ütüleri de oyuna adapte ol" diye kendimi azarladım da, keyifle oyunu izleyebildim.

Oyuncular hakkındaki fikrimi de yazayım hemen. Büyük tiyatro eleştirmeni olarak bunu yapmasam olmaz, Oyunu yöneten ve Abdi rolünü oynayan Abdullah Yüksekcan'ı ayakta alkışlamak gerek. Tüm oyunu aldı götürdü. Salon tamamen doluydu ve iki saat 40 dakika insanlar keyifle oturdu koltuklarında, bol bol da güldüler. Bence bu büyük bir başarı, seyirciyi dinamik tutabilmek ve güldürmek. Abdullah Yüksekcan , çok sevdiğim DT oyuncusu Ünsal Coşar'ı sıkı takip ediyor anladığım kadarı ile. Bana onu çağrıştırdı. Tebrik ediyorum kendisini başarısından dolayı.

Ve Kanlı Nigar Eda Koca. O da oldukça başarılı idi. Oyunun başarısında da rolü büyük. Çokta tatlı biri. Çıkışta minicik bir sohbet olanağı oldu. "Yine gelin olur mu" deyişi çok hoştu. Çok gençler daha, ilerde daha iyi şeyler yapacaklar eminim. Diğer oyuncularda gayet güzel oynadılar. Gidin izleyin katkıda bulunun derim. Keyifli dakikalar geçirirsiniz.



6 yorum:

  1. güzel bir nostalji oldu :)

    YanıtlaSil
  2. hihi çok sevimli yaaa oyunda ütüye takmak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa öyle az buz bi kırışığa takmadım, bir görsen, çuvala basılmış, sonrada ordan çıkarılıp giyilmiş sanki. Çok kötüydü. Yırtık bir eşarp vardı mesela , insan onu bi onarır. Daha bir sürü şeye taktım da bi tek onu söyledim :)))

      Sil
  3. müziklerin bir harika !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Radyo Voyage Buketcim. İnternetten dinleyebilirsin. http://www.radyovoyage.com/
      Şahanedir müzikleri :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...