Cumartesi, Nisan 11, 2015

Liva pastanesi

Geçenlerde ablam ve arkadaşları Çukurambar Liva pastanesinde buluştular. Sekiz , on kişilik bir gruplar.  Ablam dışında herkes açık büfeye dahil olmuş. Ablamda çok aç olmadığı için sadece omlet sipariş vermiş. Omletini yemiş, sonrasında da arkadaşının tatlısından çatalın ucu ile almış. Yani minnacık. Zaten kendisi şeker diyetinde, tatlı yemesi yasak. Neyse, hesap gelmiş, herkes kendi ödüyor. Sıra ablama geldiğinde garson fiyatı söylemiş, ablam yüksek görünce sormuş, neden bu kadar diye. 10 TL. tatlı paranız var demiş garson. Ben tatlı sipariş vermedim deyince de "arkadaşınızın tabağından yediniz" demiş. Bir çatal alıp tadına baktım demiş ablam. Efendim açık büfeye dahil olanların tabağından bir başkasının yemesi yasakmış. Tatlısından aldığı arkadaşı ben arkadaşıma ikram ettim deyince de , çok sayın yetkili kişi " siz o ikramı evinizde yapın hanfendi " diyerek azarlar tarzda bir cevap vermiş. Buna benzer nahoş konuşmalar geçmiş aralarında. Ablacım dedikleri miktarı ödemiş . Garsonlar masa aralarında sürekli dolaşıp kim ne yedi kontrol ediyorlarmış. Biz öyle zırt pırt açık büfelere katılmayız. Ablamda bu yasaktan bi haber. Bilse elbette o çatalı da almazdı.  
Nezaketi hiçe sayan pastane yöneticisini esefle kınıyorum. Madem kontrol ediyorsun, ne amaçla ve ne kadar aldığına da bir baksaydın bi zahmet. Bütün tabaklara saldırıp bir şeyler yemiş olsa tamam haklısınız . Aldığı bir çatal tatlı. Hadi gözünüz doymuyor paraya, bari daha nazik konuş ve davran. Çünkü bizim gözümüz de nezakete doymuyor.!!!

Yıldız Liva pastanesi de bir ayrı alem. Koltuklarına oturmaya tiksiniyorum. En nihayetinde yetkili bayana, bu pis, lekeli koltuklarda yemek yerken midemin bulandığını belirttim bir gün. Dünyanın parasını alıyorsunuz , bizi de bu paraya karşılık pis koltuklara layık görüyorsunuz dedim.  Bir sürü laf kalabalıklı cevap aldım. 

Ailece ve grup olarak, Liva pastanelerine gitmeme kararı aldık biz. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok demeyin. Ankara'da başka yer mi yok, daha saygılı elemanlar çalıştıran, daha temiz bir sürü mekan var. Neticede paramla hizmet alıyorum. Hakkım olanda ; nazik bir tavır, temiz bir ortam ve kaliteli yiyecekler. 

Yarın pazar, bruch günü. Açık büfeye gidecekseniz aman dikkat. Sakın ola yanınızdakinin tabağına çatalınızı yaklaştırmayın bile. Hele de Liva'ya gidecekseniz. 

8 yorum:

  1. Pes dedim, hatta dilimi yuttum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablam anlattığında ben de aynen öyle oldum.

      Sil
  2. Kesinlikle hiç hoş olmamış. Uzun zamandır ben de gitmiyorum, bu şekilde davranıldığını öğrenince de daha da gitmem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternette, şikayet var da okudum. Eşinin açık büfe tabağından bir adet zeytin alan beyefendiden de açık büfe ücreti almışlar. Buna benzer başka şikayetlerde var. Sen bir işletmeci olarak durumu daha iyi değerlendirirsin Yasemincim.

      Sil
  3. Ankara'da yaşayan biri olarak öğrendiğim iyi oldu..Sadece bu durumdan bi haber olan ablanız değil bende varım..Daha da gitmem....Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidip gitmememiz onları pek ilgilendirmiyor sanırım , öyle olsa bu şekilde davranmazlar. Tamam, açık büfenin kuralları var ama bir çatal tatlı için yada tek bir zeytin için böyle yapılmaz , dimi.

      Sil
  4. benim de sıklıkla gittiğim bir yer. kötü bir şey yaşamadım aslında ama çalışanların rahat davranışları beni de hep rahatsız etmiştir.
    Blogunuzu takibe aldım. ben de beklerim sevgiler:)
    http://theruj.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paramızla hizmet alıyorsak, iyi bir hizmet talep etme hakkına da sahibiz diye düşünüyorum. O yüzden beğenmediğim şeyleri firmaya bildiririm genelde. :) Blogunuzu takibe aldım, sevgiler.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...