Perşembe, Şubat 04, 2016

Uç uç böceğim

Gazete ve ekmek getirdi  yine bu sabah Turgut kapıya,
"Günaydın Turgut, gazete almayacağım" dedim.
Ekmeğimi en çıtırından seçtim aldım,
"kolay gelsin Turgut, iyi günler" deyip kapımı yavaşça kapattım.
Doğru mutfağa gidip çaydanlıktan çıkan buharın sıcaklığında kahvaltı sofrasını hazırladım. Kendi kendime de fısıldandım. günün ilk kötü haber aşamasını atlattım diye.
Çok şükür, keyifle yaptık kahvaltımızı, keyifle yaptık kahvaltı sohbetimizi.

Sonrasında çayımı alıp geçtim bilgisayar başına. Facebook arkadaşlarım hayatta mı , sağlık durumları nasıl, mutlular mı bugün yoksa mutsuz mu, bir yaramazlık var mı diye göz gezdirdim. Çok şükür hepsi iyi. Fonda bana eşlik eden , Max Fm Özgür Aksuna'nın enerjik sesi, saatin 09:27 olduğunu hatırlattı o sırada. Bilkent Center'da çocuklar için çok güzel sömestr etkinlikleri varmış. Saat ikiden sonra başlıyormuş. Özgür söyledi. Kapın çocuklarınızı gidin.

Sonrasında olanlar oldu. Bu yazıyı yazmama sebep oldu. Bir arkadaşımın sayfasında kayıp ilanı vardı. Gencecik, üniversiteli bir genç kız fotoğrafı. Kayıpmış , ailesi arıyormuş. telefon numarası verilmiş, gören bilenler arasın diye. Sonrasında gözüm fotoğraf altı yorumlara kaydı. Vah vah vah, ne oldu bu insanlarımıza...
_ Yav kardeşim koca kız ,ne kaybolması herife kaçmıştır yakında haberi gelir
_ Müge Anlı'ya başvursun ailesi
_ Ne bileyim kardeşim ben bekçimiyim
.
.
Bu verdiğim örnekler devede kulak. Benzerlerini bir çok yerde okuyoruz, sizlerde biliyorsunuz. Kişilere yönelik ağır hakaretlere varan, küfürlerle dolu   bir sürü yorum yapılıyor, haklarıymış gibi. Maksat yorum yapmak değil , karşı tarafı sinirlendirmek, rencide etmek ve bu arada kendi içindeki canavarı hiç susmadan konuşturmak. İnanın anlayamıyorum , anlamlandıramıyorum. Bu insanlar ve bu tür yorumlar çığ gibi büyüyor her geçen gün. Bazıları çok genç bu yorumcuların. Bu yeni bir gençlik eğlencesi ise şayet, vah ki ve vah bir kez daha. Yok eğlence değilde gerçekse, tamamen doğruysa diye düşünmeyi hiç istemiyorum.

Anne babalar uyuyor mu ? diyeceğim , onu da diyemiyorum. Biliyorum ki çoğu uyumadan bilgisayar, Ipad başında.!! Bu arada da  çocuklarından bi haber. Çocuklara oyuncak olarak verdiğimiz ıpadlar, bilgisayarlar keskin bir kılıca  dönüştü. Ve çocuklar, sonrasında yetişkinler, bilinçsizce sallıyor bu kılıcı. Kime denk gelirse. Çok yaralı var.

Büyüklere sesleniyorum; çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklara sesleniyorum, ana babanız sizden bi haber , kendinize sahip çıkın. !!!

Çaydanlıktan çıkan sıcacık buharın yumuşatıcı etkisi ile tatlı sohbetlerle yaptığım kahvaltı sonrası yükselen endorfin salgımın ferahlığı ile oturduğum bilgisayar başında, az sonra stres içinde kıvranıyor buluyorum kendimi. Rotamı edebiyata, güzelliklere, güzel görüntülere çeviriyorum ben şu dakikadan sonra. İnternet ortamında çok güzel şeylerde var çünkü.


Ve uçuruyorum böceğimi güne doğru,
"uç uç böceğim, bana güzellikler, güzel haberler getir "
diyerek.
Aydın olsun gününüz...


6 yorum:

  1. günaydın :) hayatta herşeyin geyiğini yapabilirim ama işin içine evlat girince heleki kayıp orda insan biraz durmalı gevşemiş ağzına laçkaya dönmüş klavyeye biraz vermeli :( Allah yardım etsin diyorum hem o kızcağıza hem ailesime hemde hepimize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah , bunlar durmak yerine gaza basıyor ...

      Sil
  2. Uğur böcekleri uçsun; hepimizin günü de gönlü de güzel olsun.

    YanıtlaSil
  3. Böyle yorumları okuyunca insanların içindeki canavarlığı, gaddarlığı görüyorum ve neden bu insanlar var diyorum, bu insanlarla aynı gökyüzünü paylaşmak bile istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gün çoğalarak sarıyorlar her bir yanı Lulucum , şaşkınım.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...