Cumartesi, Mayıs 07, 2016

Ondan bundan şundan

9 Mayıs 2016 günü nadir izlenebilen gökyüzü olaylarından Merkür geçişi gerçekleşecek. Merkür'ün görüntüsü güneşin üzerine düşecek. Burada hemen  büyük harflerle bir bilgi gerekiyor.

GÜNEŞE BAKMAK İÇİN ÜRETİLMİŞ ÖZEL FİLTRELER KULLANMADAN , ÇIPLAK GÖZLE GÜNEŞE BAKMAK, FOTOĞRAFINI ÇEKMEK, DÜRBÜN YADA TELESKOPLA BAKMAK, GÖZLERDE KALICI HASARA HATTA KÖRLÜĞE SEBEP OLUR ...

Merkür geçişinin görünebilmesi için Kasım veya Mayıs ayında gerçekleşmesi gerekiyor bu geçişin. Kasım geçişleri 7,13,33 yılda bir, Mayıs geçişleri ise 13 veya 33 yıl aralıklarla oluşuyor. Bu geçişi kaçırırsanız bir diğerini izlemek için bekleyeceğiniz tarihler şöyle : 
11 KASIM 2019
13 KASIM 2032
7 KASIM 2039
7 MAYIS 2049 

Bu yıl gerçekleşecek olan Merkür geçişi için Ankara Kreiken Rasathanesi bir etkinlik düzenlemiş ve halkın bu nadir gerçekleşen olayı izlemesine olanak sağlıyor. Öğrenci 2.5 TL. Tam : 5 TL Etkinlik hakkında detaylı bilgi için TIKLAYINIZ
Ankara dışında olanları da düşünüşler ve canlı yayın yapıyorlar. İşte canlı yayın linki TIKLAYINIZ
Konu hakkında detaylı bilgi edinmek için TIKLAYINIZ 

An itibari ile aklıma "gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar , yeryüzünde sizin kadar yalnızım " şarkısı geliverdi . Ardından "  insan yalnız doğar, yalnız ölür" cümlesi belirdi aklımın bir köşesine.  Haydaa şimdi de Zuhal Olcay mırıldanıyor beynimin kıvrımlarında "yalnızlığım yaşamak zorunda olduğum beraberliğimsin " Gidin ey cümleler , kelimeler, yıldızlar, şarkılar ...

Hapşuuuuu... Bugünlerde arka arkaya en az beş ,on kez hapşuruyorum. Çünkü polenlerin mevsimi  başladı. Kavak tozları uçuşuyor. Alerjik durum anlayacağınız. Bu durumu hafifletmek için  bir kaç pratik çözüm önerisi var. Bir kısmını zaten mecburen uyguluyorum ama vazelini hiç denememiştim mesela.
Burun ve göz çevresine vazelin sürülürse, polenler vazeline yapışıp burundan içeri daha az giriyormuş.
Çantada polen maskesi bulundurmak ve dışarıda uzun süre kalınacaksa maske kullanmak .
Dışarıdan gelince giysileri hemen değiştirmek ve çırpıp yerine öyle asmak.
Dışarıdan gelince duş almak ve polenlerden arınmak.
Ve şapka takmak. Saçı polenlerden koruduğu için kullanılabilir  bir çözüm. 
Karpuz mevsimi de gelmişken, içini yiyip dışını polen şapkası yapmakda iyi fikir mi acaba ??


Müzik müzik müzik. Yeni albümler. Sıla Gençoğlu beklediğim albümü sonunda yaptı. Mürekkep albümün adı. Henüz almadım, dün piyasaya sunuldu albüm. Büyük ihtimal Pazartesi ilk işim bu albümü almak olur. Çünkü beğeniyorum Sıla'nın şarkılarını. Aralıksız dinlediğim albümü Vaveyla'dır mesela. Bu albümün ilk iki şarkısını defalarca dinlerim. Yeni ay albümünü  o kadar sevmedim ama.  Bakalım bu nasıl.

Ve alınacaklar listemdeki bir diğer albüm Plays Sezen Aksu . Dünyaca ünlü Royal Philharmonic Orchestra Sezen Aksu'nun 15 şarkısını yorumluyor. Albüm henüz satışa sunulmadı. Beklemedeyiz.

Tarkan Ahde Vefa albümünü sevemedim. Büyük bir hevesle almıştım oysa.

Ve Ayla Çelik . Albümün adı Ben. Son günlerde bıkmadan , sıkılmadan dinlediğim şarkısı. Bağdat . Albümü alır mıyım ? Hayır. Ama Bağdat  single olarak çıksaydı alırdım.  
Pazar şarkısını buraya sıkıştıralım hemen .


Acıktım. Dün nefis bir zeytinyağlı bezelye pişirdim. Ama şu an canım onu yemek istemiyor. Ne istedi diyecek olursanız. Yumurta salatası istedi. Annem yapardı bazen. Yufka ekmeğin içine sarıp yemesi güzel olur. Nergizleme de diyorlar bazı yerlerde adına. Tarif yazalım meraklısına.

Kişi adedine göre malzeme miktarını ayarlayın.
Malzemeler:
Yumurta
Taze soğan
Maydonoz
Taze nane ( arzuya göre reyhan da olabilir )
Pulbiber, tuz , karabiber
Limon, zeytinyağı
Katı haşlanmış ve soyulup orta büyüklükte doğranan yumurtalara, küçük doğranmış maydonoz, taze soğan ve diğer malzemeler ilave edilip salata haline getirilir. Oldu size nergizleme .

2 yorum:

  1. Evlendi ya iki arada bir dere iş olunca yeterince etkili olamamış anlaşılan Tarkan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik sadece aşkı öldürmüyor demek ki :)))

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...