Çarşamba, Mayıs 30, 2018

Ne pişirsem

Yaz, kış, ramazan, bayram demeden hemen her gün bu sorunla boğuşur , yemeğini kendi pişiren kadınlar hatta erkekler. Yemek pişirmekten ziyade " ne pişirsem " dir sorun. Adı konmuş, malzemesi hazır yemeği pişirmek zor değildir. Zor olan ne pişeceğine karar vermektir daima. Tadı güzel, görüntüsü etkileyici , doyurucu, kolay ve ucuz  reçeteler ararız çok zaman. Anadan , atadan öğrenilenler yapılır genelde. Bazen de değişik tatlar ararız. Ben estetik kısmını da severim pişen yemeğin. Bir iki dokunuşla en basit  makarna bile başkalaşır  masaya konduğunda mesela. Masayı hazırlarken de birazcık özendiğiniz zaman ziyafet sofrası kıvamına bile ulaşabilirsiniz sadece makarna ile. 

Peki ne pişirelim ? Tarif için fotoğrafların üzerine tıklayınız. 










Bugün canım yemek pişirmek istemedi. Benim akşam yemeği hazırlığım bu şekilde bugün. 


8 yorum:

  1. Kahvaltı benimde en sevdiğimdir sadece artık akşamları tercih etmiyorum çünkü çok ekmek yediriyor:) zararlı malum:) Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah kesinlikle çok ekmek yediriyor. Ama can bu çekiyor işte o ekmeği de :) Teşekkürler.

      Sil
    2. çok güzel beğendim. masallar.org

      Sil
  2. off oruçlu ne güzel hepsi. akşama dair hayaller kurduruyor :)
    domates kurusunu merak ettim , zeytinyağına koymuşlar galiba. uzun süre durur mu ki acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kabul etsin Buketcim. Domates kurusu çok lezzetli oluyor, tarife göre yapmıştım, çok sevmiştim. Uzun süre duruyor, hatta durdukça lezzetleniyor.

      Sil
    2. Daha önce hiç yemedim ama ben Çökeltme kebabını seçtim. Kızarmış patatesleri yakıştıramadığım için hiç denememiştim. Bu arada sofranız çok şık. Afiyet olsun...

      Sil
    3. Ben bir iki kez denedim çok lezzetli oldu, öneririm. Kolay da :) Evde olanlarla sofra süslemeyi seviyorum :) teşekkür ederim

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...