Pazar, Ekim 16, 2022

Pazar Şarkısı

 Hız...
Zaman çok hızlı akıyor. 2022 yılının Ekim ayını da yarıladık. Yeni bir yıla yaklaşıyoruz hızla. Olaylar da hızlı akıyor. Fiyatlar hızla artıyor. Trafik hızlı akıyor. Çevremdeki minikler hızla büyüyor. Dünyanın dönüşü de hızlandı, 2021 son elli yılın en kısa senesi oldu. 

Yavaşlamak ...
Şimdiki zamanın farkındalığı belki bu hızı biraz yavaşlatabilir. Yazıyı okumaya ara verip birlikte deneyimleyelim mi ?  Bakışlarınızı evinizde mevcut olan bir bitkiye yöneltin ve rengine, biçimine , varsa kokusuna , duruşuna, toprağına odaklanıp bir süre onu seyredin. Ara sıra ağaçlara bakarak yaptığım ve beni rahatlatan bir alıştırmadır bu. Umarım sizi de rahatlatır. 

Bulutlar ...

Yavaşlamak dedik madem bulutları es geçmeyelim. Bulutları seyretmeyi çok seven biri olarak size de önereceğim. Filozof mutasavvıf İmam-ı  Gazzâlî de göğe bakmanın faydalarından söz eder ve karamsarlığa, hüzne , korkuya , vesveselere iyi geldiğini belirtir. 

O zaman "göğe bakalım " (Turgut Uyar) ... Siz pencerenizi açıp başınızı göğe çevirebilirsiniz , bu kadar yükseğe çıkmanıza gerek yok.



Ve Müzik ...

Ruhun gıdası  , benim de gıdam. Her daim kulağımda bir melodi vardır. Bugün sizler ve kendim için seçtiğim şarkı en sevdiğim şarkılardan biri. Dinleyelim birlikte . Mutlu Pazar'lar. 


3 yorum:

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...