Pazar, Haziran 10, 2012

Pazar şarkısı


FRAGMAN İÇİN TIKLAYINIZ
Hepimize iyi pazarlar. Bu aralar sık sık film izliyorum. Tavsiye edecekleriniz varsa, eski yeni fark etmez tüm önerilere açığım. Tesadüfen Zaten internette dolaşırken pek çok şey tesadüf oluyor bir müzikle karşılaştım geçen hafta. Hoşuma gidince de bu haftanın pazar şarkısı olmaya hak kazandı. Nedir, ne değildir bu parça diye bakınca, bir sondtrack albüm parçası olduğunu anladım. Appoloosa filmine aitmiş. Eski eski yıllarda , televizyonda o kadar çok kovboy filmi yayınlanırdı ki, bizde babacığımla zevkle izlerdik. Babam çok severdi, oysa normalde pek film izleyemez. Ama kovboy filmlerini gözünü ayırmadan izlerdi. Şimdilerde yayınlanmıyor bu filmler. Bulabilirsem bu filmi alıp babamla izlemeyi istiyorum. Bu filmlere Western deniliyor. Bu adı biliyorum, bendeki karşılığı kovboy  ama tam karşılığına az önce baktım Wikipedi'den. E bunu da öğrenmiş olduk bugün. Appoloosa 2008 yılında çekilmiş bir filmmiş. Filmin müziklerini Jeff Beal yapmış. Bugünkü şarkımızda o müziklerden birisi. Eğer ki beğenirseniz Jeff Beal'in kendi sayfasında filmin diğer müziklerini ve yaptığı diğer müzikleri dinleyebilirsiniz. Western müzikleri severim ben. O yüzden bu parçada beni mutlu etti ve diğer dinlediklerimi de çok sevdim.  İşte burada

Veee işte bu haftanın pazar şarkısında sıra, keyifle dinleyin, gününüz dingin ve mutlu geçsin.
Pazar şarkısı için tıklayınız

4 yorum:

  1. ben de severiiim.
    :)

    blogumda 100'den fazla film yazdım.
    baksanız ya.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Western fil izlemeyi bende çok severim..evlenmeden özne Pazar sabahları Babam başta olmak üzere TRT 1 deki filmleri kahvaltı eşliğinde izlerdik...çok güzel günlerdi...Bu filmlerde dikkatimi çeken bir çok şey olurdu...diyaloglar en başta...diyologlarda geçen sözler olurdu..özlü sözler sıkışırdı bu repliklerin arasına ...şimdiki aklım olsaydı bir defter kalem alır bu sözleri kaydederdim..Hangi filmde hangi sahne kim söyledi olarak yazardım ...bu fikir şimdi aklıma geldi bundan sonra niye yapmamayım..
    bir diğeri..müzikleri olurdu
    bir diğeri Kızılderileri bazı filmlerde çok vahşi olduklarının empoze edilior oluşuydu
    bir diğeri insanı duygular Arkadaşlık ,vefa,aile konularına değinilmesi...muhakkak ki muhakkak aileyi sini korumak isteyen,yada ailesinin intikamını almak isteyen,birileri olurdu...yaniii aile temel konu olurdu aslında..banka soygunuda olsa,tren kaçırmakta olsa,soyguncuda kovalasalar,arazilerini kurtarmayada çalışsalar....tema aile olurdu ...belki benim izlediklerim öyle denk geldi bilemiyorum ama...çoğunlukla diyeyim aile her zaman filmin içinde yer alırdı...
    Pazar akşamları da Parlement sinema kulübü filmleri olurdu ...O filmin başlangıcında yayına giren şarkı vardı...o şarkıyla moda giderdim..
    karla bonuf all my life
    http://www.youtube.com/watch?v=2XeyWFoNZQc

    Kolalarımızı,çekirdeğimizi,çeremizi alır tüm aile bu filmleri izlerdik..benim elimde muhakkak bir kitap olurdu..neden mi?
    Öpüşme ve sevişme sahnesi çıkınca hemen kitabıma gömülüveriridim..çok utanırdım...
    Müziklerine gelince en az filmleri kadar seviyorum...JASON DONAVAN ın bir şarkısı vardır bana western film müziğini çağrıştırır ..Bu parçayı bildiğine eminim.
    http://www.dailymotion.com/video/x1sxk4_jason-donovan-sealed-with-a-kiss_music

    sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsın o günleri. Şarkıyı iyi biliyorum , çok da severim. Öpüşme sahnelerinde çok terlik topladım yerden :))))) Sevgiler.

      Sil
  3. Bloglar Listesi üyesi olduğunuz için, Blog Rehber tanıtım sayfanızı hazırladık.
    Lütfen bir göz atarak; a) değişiklik isteklerinizi b) bulunduğu kategorisi yanlış ise c) olması gereken başka kategoriler var ise c) mevcut kategoriler uymuyor ise önerdiğiniz kategori adını bildirmeniz halinde talepleriniz yerine getirilecektir.

    Ayrıca:

    Bloglar Listesinde yer alan isimlerin bazıları, Blog Star Seçmelerinde önerilen blogların isimleri olduğundan ve listeye otomatik alındıklarından dolayı, şu soruyu da sormak gereği duyuyoruz:
    Listeden ve/ya tanıtım sayfalarından kaldırılma talebiniz var ise onu da bildirin lütfen.

    Tanıtım sayfanıza girmek için:
    link: http://blogmuhtar.tk/ veya http://mahallemizinsakinleri.blogspot.com/
    burada KİŞİSEL BLOGLAR sekmesine geçerseniz burada da KARMA KONULAR BLOGLARI sekmesindeki indexte blog adınız bulacaksınız. Ama diğer kategorilere de bakın ve eğer blogunuz başka bir kategoriye daha uygun ise veya onlarda da olmasında yarar var ise... lütfen bildirin.

    Onaylarınızdan sonra, bu tanıtım sayfaları, ulaşım kolaylığı için, Bloglar listesine bağlanacaktır.

    Bu noktadan sonra kategorileri tekrar değiştirmek zor olacağından özellikle kategorileriniz konusunda bize bilgi vermenizi rica ederiz. Tekrarlıyorum: Eğer mevcut kategorilerden başka bir kategori olması gerekiryorsa bunu da bildirin yeni bir kategori açalım.
    Sayfa içeriğini, arzu ettiğiniz her zaman güncelleyebilir ve değiştirebilirsiniz..

    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...