Pazar, Şubat 10, 2013

Pazar şarkısı

Bu gece ( Cumartesi gecesi ) zaman bir türlü geçmek bilmedi. Son günlerde geceleri uyuyamıyorum. Uyuduğumda da rüyamda annemi görüyorum. Uykusuz ve sıkıntılı bu gecede ne yapsam oyalanabilir , bir nebze sıkıntımdan kurtulabilirim derken, "pazar şarkısı" hazırlamanın beni oyalayacağını düşündüm. Araştırdım, öğrendim, hazırladım. Yine de zaman bir türlü geçmedi. Şimdi, kalan zamanda, uykuya geçebilene kadar kitap okuyacağım.

Araya renk katması için bugün çektiğim bu fotoğrafı ekliyorum. Bugünlerde bulut hareketleri ve renkleri çok güzel Ankara'da. Arada gözünüzü bulutlara çevirin. Seyretmeye doyamadım ben. Size bu dağla ilgili özle bir şeyler anlatacağım bir ara. ***


Kimden ikikumtanesi

Gelelim pazar şarkısına. Gazeteci Ertuğrul Özkök geliri 6 Nokta Körler Derneğine bırakılacak olan bir albüm çıkarmış. Adı " Arta Kalan Zamanda II " . Albüm iki Cd'den oluşuyor. İlk cd'de Özkök'ün dinlediği ve beğendiği 12 arya yer alıyor. İkinci cd'de ise tiyatro sanatçısı Selçuk Yöntem, Özkök'ün kaleme aldığı metinleri okuyormuş. Ayrıca bu cd'de yazarın çektiği fotoğraflarda yer alıyormuş.

Opera izlemeyi seviyorum, fakat aryalardan oluşan bir cd almak hususunda çok istekli olabileceğimi sanmıyorum. Yine de iki şey için alabilirim belki. İlki gelirinin derneğe kalacak olması, ikincisi ise seçilmiş 12 aryadan oluşan bir cd'nin, sürekli dinlemeyecek olsamda arşivimde bulunması. Henüz karar vermedim.

İşte albümdeki 12 arya . Bir kaçını dinleyelim beraber. Aryaları beğenirseniz belki sizde alırsınız.

1. Requiem: Pie Jesu / Anna Nebretko
2. Se potisa Rodostamo / Agnes Baltsa  TIKTIK
3. Vivaldi: Nulla in Mundo Pax / Emma Kirkby TIKTIK
4. Over The Rainbow / Sandy Castel
5. Vita Mia / Amici Forever
6. Vesperae Solennes de confessore in C, K. 339: Laudate Dominum / Emma Kirkby
7. Nella Fantazia / Celtic Woman  TIKTIK
8. Mi Lusinga Il Dolce Affetto: Il Complesso Barocco / Vesselina Casarova
9. Pachelbel: Canon in D major / Duel, London Session Orchestra & Gavin Wright
10. Fragile / Summer
11. Im Abendrot ; Vierletzte Liede (At sunset; Four Last Songs) / Renee Fleming
12. Ta Trena Pou Figan / Agnes Baltsa TIKTIK


Hepinize iyi pazarlar diliyorum. Bugün pazar ve ben dün gece kaldığım yerden bugün devam ediyorum yazmaya. Gece rüyamda uzun uzun yine annemi gördüm, konuştum. Çok güzeldi. Zaten çok güzel bir kadındı ama rüyamda daha bir şahane idi. Uyanınca ağlamaya başladım. Babama da rüyamı anlattım. Sonra da baba kız birlikte göz yaşı döktük, özlemle. Bu da bir süreç, zamanla rüyamda görmek istesem de göremeyeceğim, ağlamak istesemde ağlayamayacağım  biliyorum.

*** O bir ara bu sabahmış .....

Yukarıda görmüş olduğunuz dağa bakıyor bizim evimiz. Annemle çay içerken , ben perdeleri sonuna kadar açar bu dağı izlerdim hayran hayran. Anneme de sürekli " anneciğim çok güzel, bayılıyorum ben bu dağa, dağları seviyorum" gibi şeylerle hislerimi anlatırdım. Annemi Gölbaşı'ndaki mezarlığa  defnettik. Mezardan ayrılırken bulunduğu yer nerelere bakıyor diye, kendime onunla irtibatta kalacağım bir şeyler ararken, kafamı kaldırmamla birlikte işte tamda bu dağla göz göze geldim. Kısacası bu bir yeni annesini kaybetmiş insanın halleri ama şahane bir tesadüf.

Biz aynı dağa bakıyoruz.

2 yorum:

  1. Başınız sağ olsun. Annenin vefatı insan hayatında çok önemli bir dönüm noktası olmalı. Ben hayatta hiç bir şeyin yok olmadığına inanırım. Farklı bir yerde, belki farklı bir şekilde her şey sonsuz yaşama sahip bence. Bu inanç beni çok rahatlatıyor. Size nasıl gelir bilemiyorum ? Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, siz sağ olun. Gerçek bir dönüm noktası. Öyle olmasını düşünmek gerçekten rahatlatıcı, zaman zaman bende öyle düşünüyorum. Benden de sevgiler.

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...