Pazar, Şubat 24, 2013

Pazar şarkısı

19 Nisan 1972 Hey dergisinin yedinci sayfası altta görmüş olduğunuz sayfa. Sağolsun Hey dergisi arşivini internet ortamına taşıyanlar. Bu sayfada müzik piyasasında en çok dinlenen, beğenilen, satılan, istek alan şarkıların listesi yapılmış. Sayfanın altında vermiş olduğum linke tıklar, oradan da açılan sayfadaki fotoya tıklarsanız fotoğrafın büyük halini görebilir ve listeyi rahatlıkla okuyabilirsiniz.

Foto : Hey dergisi arşiv sayfası
Ben Hey dergisini uzun yıllar takip ettim. 70 li yıllara bir nostalji  yaptım dergiyi arşivden okuyarak. Bu haftanın pazar şarkılarını da bu listeden seçtim bu hafta. 1972 yılında listelerde hangi müzikler varmış ve bunları tanıyan, bilen kimler varmış. ? İşte bu pazarın şarkıları.

Richard Harris --- MY BOY 
Ömür Göksel --- Sevemem artık
Şenay --- Sev Kardeşim

Ve çok enteresan bir şarkı . Listede üçüncü sırada yer alıyor. Afrika kökenli bir grupmuş Osibisa. Ben hatırlayamadım bu grubu. Belki de bir başka şarkılarını hatırlarım.
Osibisa --- Survival

Son olarak kendimle de özdeşleştirerek , biz yaştakilerin iyi bildiği bir şarkı.

Oy anam oy --- Arda Kardeş

2 yorum:

  1. Muhteşem bir haber bu... Hey dergisiyle büyüdük ablamla ben.. çok beğendiğimiz şarkıları da (yerli yabancı farketmezdi) hazırladığımız bir deftere şarkı sözleri ve şarkıcının minik bir fotoğrafıyla beraber yerleştirirdik. Yıllar geçti o defter hala kapış kapış aramızda :) inanılmaz kıymetli. Bizim zamanın şarkıları nedense hep çok değerli gelmiştir, şimdi sürekli genç sanatçılar tarafından seslendirilince daha netleşiyor piyasadaki durum. Hemen ablamla paylaşacağım bu linki... binlerce teşekkürler.. :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hey okuyucusu kardeşlere sevgiler. :) Eski şarkıların bizlerdeki anıları mı sebep acaba onları daha çok sevmemize neden.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...