Salı, Kasım 26, 2013

Titre ve kendine gel

Yok size demiyorum , kendime diyorum. İsterseniz size de derim " titre ve kendine gel " .

Beni bu güzel havalar mahvetti,
Böyle havada istifa ettim
Evkaftaki memuriyetimden.
Tütüne böyle havada alıştım,
Böyle havada aşık oldum;
Eve ekmekle tuz götürmeyi
Böyle havalarda unuttum;
Şiir yazma hastalığım
Hep böyle havalarda nüksetti;
Beni bu güzel havalar mahvetti.

Böyle söylemiş Orhan Veli Kanık . Onun bahsettiği bahar havaları olsa da , beni mahveden bu Kasım havaları. Ara not : Şu anda radyo da Belle çalıyor. Bu şarkı bir başka güzel, bir başka duygulu, bir başka işte. Dinleyin  Ekim ayından beri böyleyim aslında. Bir uyuşuk, bir miskin, bir durağan, bir isteksiz. Bunu bazen depresyon olarak özetliyorum , bazen de " sanırım vücudum kendini kışa hazırlıyor " diyorum kendim kendime. Konuşurum bazen kendimle. Bak kendim, titre ve kendine gel diyorum bugün de işte. Gelirse gelir , gelmezse bütün bir kış böyle miskin kediler gibi, kıvrılır kalırım her bir köşede. Ay yoksa bana nazar mı değdi. Esniyorum işte bak. Aman kimin nazarı değecek. Ne yaptım ki nazar değecek. Olsun yine de okuyum nazar duasını. Püff püf püff.. Elemtere fiş kem gözlere şiş. 

Gün yetmiyor bana, siz de durum nasıl. Bir saniyem boş geçmese de , çok şeyi yetiştiremiyorum. İlk iş ev nasıl düzenli ve temiz kalır bunun kursuna gideceğim. Topladıktan sonra evi dağıtmam on dakika sürmüyor zira. Evet ben bir balığım. Dağınık, her şeyi biriktiren duygusal bir balığım. Tamam ama böyle de olmuyor , darmadağınık. Geçenlerde canım yeğenim uğramıştı, "ben seni bir toparlayım" diye işe girişti. Değişim şart. Böyle olmuyor. Şimdi pat kapı birisi gelse, şaşar halime. Ev dandini ben burada oturmuş bloga yazıyorum. Kalk önce bir evi barkı toparla di mi ? Evi toparlarken kendimi de  toparlamam lazım. Fazla dağıttım. Resim yapmak istiyorum tık yok. Kitap okumak istiyorum, her dışarı çıktığımda kitap dergi ne bulursam alıp geliyorum, hepsi başucumda duruyor tık yok. Geçenlerde örgü örmeye başladım, 10 cm ördüm öylece kaldı, tık yok. Film izlemek istiyorum, hiç bir şey izleyemiyorum tık yok. Gönül işleri derseniz ondada tık yok. 

Yazdım öylesine, öylesine değil aslında, sohbetim sizinle. Okuyup sohbetime iştirak ettiniz teşekkür ederim. Bu bahsettiğim şeylerin en az birini yapmak için şimdi ben giderim.


Ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın.





6 yorum:

  1. Sen unutulacak insan mısın tabiki hep aklımdasın..bende de tık yok. Çok miskinim bu aralar. Bulaşıcı mı ki sana bana havadan sudan mı geçti ki?..
    Sevgiler Füsuncum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suya katmış olabilirler bişiler Vuslatcım. Bi de bu Deeptone var ya Vuslat çok bi alem takma kafana diyor :)) Dövsek mi beraber.

      Sil
  2. takma kafanaaa.
    raad ol yaaa.
    hayat güzel bi deeee.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok gençsin evlat, hayat sana güzel :))

      Sil
    2. ama hepimiz böleyiz. tembel miskin depresyonda filan işte. geçer yaa geçecek, düşünme diyom üstünde, sal kendini gitsin. ya da dua et bak, çekim yasası, enerji iste gelsin. biliyon ki işte ama hep dışardan bişi birilerini bekliyoz ki amaaa. godot gelmiyo ki yok öle bişi. biz istemeden olmuyooo. sende de geçecek geçmeli.

      Sil
    3. O zaman ben en iyisi otobüs bekleyim :))) Uwww iğrenç espri yaptım Deep :)))).. Tamam , en iyisi ben dua edeyim gerçekten. An itibari ile "hayat bir korku film mi acaba " diye düşünmekteyim zira :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...