Pazartesi, Temmuz 07, 2014

Kuş Banyosu

foto



Geçtiğimiz yıllarda Samanpazarı'nda  gezerken bir kuş suluğu görmüştüm. Taştan yapılmış. Durup hayran hayran bakmıştım, sonra da eve dönünce neden almadım, neden sormadım fiyatını diye pişman olmuştum. Hala duruyor mu acaba yerinde ? 
Şimdi de bahçeye bir kuş banyosu hayali içindeyim. Bakalım gerçekleşecek mi bu hayalim. İnternette gördüğüm her banyoya zevkle bakıyorum. Bakın nasıl güzelleri var, sizlere de göstereyim.

foto
foto
foto
foto
Bunları almamız mümkün olmadığına göre, kendimiz yapsak nasıl olur derseniz, onlarda böyle olurmuş .

foto ve yapılışı
Yada böyle yapabiliriz. Biraz eğimli koymak gerekiyor. Toprak saksı satan yerlerden temin edilebilir herhalde. Bizim bahçede kuşların yıkanacağı bir sürü yer olmasına rağmen yine de gözüm bu kuş banyolarında nedense.

foto



4 yorum:

  1. Onların o suyun içinde oynamalarını,yıkanmalarını seyretmek çok keyifli. İyi fikirmiş kuş banyosu yapmak. Kısmet olur da birgün bahçemize ev yapabilirsek mutlaka bir kuş banyosu da yapacağım. Onları seyrettikçe keyiflenir insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah en kısa zamanda kısmet olur Lilacım. Aslında müsaitse balkona da yapılabilir. Benim çok minik olduğu için balkonum yapamıyorum ama su verdiğim bir yoğurt kabı var bazen bakıyorum koca güvercinler onun içine giriyor :))

      Sil
  2. Şimdi benim de aklıma düşürdün Füsun, ne kadar güzellermiş. Gerçi dediğin gibi bahçeye her daim su kabı koyuyoruz ama neden böyle güzel bir şey olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) eyvah eyvahhh aklına düştüyse işin zor, benim hep aklıma geliyor çünkü.Biraz daha araştıracağım Aslıcım, belki hesaplı bişiler buluruz.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...