Çarşamba, Nisan 08, 2015

Unlu börek


                                        

Kuzenimin tarifi ile yapmıştım ilk unlu böreğimi, onun yaptığı kadar çıtır olmamıştı. Denemelere ve tariflere devam ettim. Sonunda çok pratik ve çıtır olan tarifi  Harikalar Mutfağı  adlı sitede buldum. Kuzenin tarifine de çok benziyor. Dilim döndüğünce tarif edeyim size.

2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı sirke
3 adet yufka
1 adet yumurta sarısı,böreklerin  üzeri için
Arzuya göre, Çörek otu-susam-haşhaş, yine böreklerin üzeri için

Yağın içine, unu, nişastayı ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Un ve nişasta ölçüsü çok tepeleme değil, silme de değil. Normal bir yemek kaşığı. Bir adet yufkayı serin. Yufkanın yarısına hazırladığınız yağlı karışımdan  sürün. Yufkanın yağ sürmediğiniz kısmını, yağlı tarafa doğru kapatın ve yarım ay elde edin. Elde ettiğiniz bu yarım aya  tekrar karışımdan sürüp , yufkayı altıya bölün. Sigara böreği hazırlar gibi. Geniş tarafa istediğiniz iç malzemeyi (haşlanmış patates, peynir, kavrulmuş kıyma, kavrulmuş ıspanak olabilir )  koyup , gevşek bir şekilde sigara böreği gibi sarın, hafif yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş  tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, zevkinize göre ;susam, çöre otu yada haşhaş atabilirsiniz. önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. 

Umarım beğenirsiniz. Buzlukta bekletilebilir mi henüz denemedim. Ama en azından misafir için, bir ya da iki gün önceden hazırlanıp buzluğa konulabilir diye düşünüyorum. 

afiyet olsun



4 yorum:

  1. Nihayet buldum.Deneyeceğim Hatice

    YanıtlaSil
  2. Bugün bu böreği denedim. Çok kuru oldu. seninki de
    öyle mi oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketcim ilk yaptığımda çok güzel oldu, ikincide güzeldi, üçte çuvalladım :) Kuru oldu benimki de . Ama hatamı biliyorum, un ve nişasta ölçüsünü biraz tepeleme yaptım, silme kaşık olsa daha iyi oluyor. Belki seninde un -nişasta fazla gelmiştir. Yoksa çok çıtır çıtır oluyor, benim misafirler yemeye doyamamıştı ilkini.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...