Çarşamba, Mayıs 27, 2015

Balkonlar şenlensin


                  


Dün günümü balkon düzenlemekle geçirdim. Fideler aldım, eski saksıların topraklarını boşalttım, zamanı geçen çiçekleri söktüm, toprakları havalandırdım ve yeni fideleri saksılarla buluşturdum. Tüm bunları yaparken de vücudumun ne kadar dayanıksız olduğunu gördüm. Çalışmak ve kasları güçlendirmek  lazım. 

Çiçeksiz bir hayat düşünemiyorum. Gözümü açtığım yer kocaman  bahçeli bir evmiş. Aklım erdiğinde şehre yerleşmiştik ve bu seferde evin içinde çiçekler vardı. Sonrasında balkonlu eve taşındık , o gün bugündür balkonumuz ve evimizin içi hiç çiçeksiz kalmadı. İnşallah kalmaz da. Ve bahçemiz. Oturduğumuz yerden 15 km uzakta yemyeşil bir bahçemiz var çok şükür.





Balkon mevsimi başladığına göre, biraz fikir edinmekte fayda var araştırması yaparken görüp sevdiklerimi size de göstereyim istedim. 

Balkonda mum olmazsa olmaz . Ucuz ve şirin bir proje. Geçmiş yıllarda ben de yapmıştım bir benzerini balkonum için. Benim balkon minnacık olduğundan kavanozumda minnacıktı. Dışını süslemek size kalmış. Bu mumları nasıl yakacağız derseniz, bir adet spagetti makarna işinizi görecek. Bu da minnak bi püf noktası. Ve benim yaptığım mumluklar Birrrr  ikiiiii

tıktık
Yerim dar, benim balkonda bir şey olmaz demeyin.  Yeter ki balkonda yaşamayı, onu  şenlendirmeyi  isteyin. Benim balkona benziyor büyüklüğü.


Yiyip içmeden balkonun keyfi çıkmaz di mi ? Bir masa gerek o zaman.  İstediğin zaman açıp kapatabilirsen , yer tasarrufu yapmış olursun. Benim balkonumda da bir benzeri var ve çok memnunum. Koçtaş dan almıştım.

tıktık
Şöyle bir balkonum olsa, dedim görünce . Herhalde hiç içeri girmem, orada yaşarım bütün yaz.

tıktık
Sıcak göründü gözüme. Güzel yaşanıyor belli ki. Ufacık da olsa nasıl hissedip yaşadığın önemli bence.

tıktık
E bu da çok hoş olmuş. Gri ve pembe ne çok yakışır birbirine.

tıktık

Benim balkon mu ? Uzaktan çekme şansım yok ama bir iki poz paylaşayım. Dünkü çabalarım sonucu bu hale geldi. Sağ köşede bunlar var.





Ortada bunlar var. Şampiyonluğumuzu kutlamayı da ihmal etmem, bayrak asıldı hemen. Bahsettiğim masada bu işte. Kapanabiliyor.


Sol taraf ve cam önünde de bunlar var. Mis kokulu petunyalarım,  her sabah kokladığım küçük yapraklı fesleğenim, henüz açmayan sardunyalarım, yine mis kokan mini limon servim ve kuşlara su koyduğum yoğurt kabım. Bir de mini şezlong sığdırıyorum oraya ve kıpraşmadan oturuyorum .


Veee son olarak... Çiçeksiz balkon kalmasın, balkonlar şenlensin diyoruz. Bu çiçekler kadar neşeli geçsin günümüz.

tıktık


4 yorum:

  1. içim açıldı nefis nefis nefis..
    o küçücük balkon nede güzelmiş o çiçeklerle öyle..
    mutlu yaz günlerinde keyfini sürmen dileğimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimmm, hepimiz keyifli bir yaz geçirelim inşallah :) sevgiler :)

      Sil
  2. Küçük balkonlara tavsiye ederim..

    http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/yaz-urunleri/dis-mekan-mobilyalari/yemek-mobilyalari/50258667/askholmen-balkon-masasi.aspx

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...