Salı, Kasım 15, 2016

Rüya tabirleri



Öyle yorgunum ki bu sabah yine...


Bu dolunayla aramı nasıl düzelteceğim bilmiyorum. Gerim gerim geriyor beni. Oluşan gerilmenin cildimde ki  kırışıklıklara bir faydası olsa, tamam uzlaşacağım onunla ama hiçbir faydası yok. O zaman neden uzlaşalım di mi ? 😏

Sadece dolunayla değil sorunum. Rüyalarla da başım dertte. Her gece muntazam rüya görüyorum. Uzmanların ifadesine göre 2-3 saat  rüya görüyoruz, benim ifademe göre ise , sabaha kadar. Evet, bence ben sabaha kadar rüya görüyorum sayın uzmanlar. Ve uyandığımda bir çoğunu en ince detayına kadar hatırlıyorum. Yaşıyorum resmen ben o rüyaları. Yeni olan bir şey değil bu , çocukluğumdan beri çok rüya görürüm. Hatta bir ara gördüğüm rüyalardan bir roman yazmayı bile düşünmüştüm. Ama son zamanlarda sanki daha çok rüya görüyorum. Ve bu beni yoruyor.

Sözüm ona çok rüya gören insanların  IQ değeri yüksekmiş. Avunsam mı bununla. Çünkü rüyalarıma da kızgınım. Birde rüyalarım çıkardı bir zamanlar. Rüya görmeye korkardım o yüzden. Şimdilerde o yetim kayboldu , en azından o açıdan rahatım. E buna da şükür.

Gözleri gören insanların %12 si rüyasını siyah beyaz görüyormuş. Geri kalanlar ise renkli. Bu oran renkli televizyona geçtikten sonra değişmiş. Şimdilerde herkes rüyasını renkli görüyormuş. %4.4 dışında. O kısım hala siyah beyaz görüyor.

Horlayan insanlar daha az rüya görüyor ve hatırlamıyormuş. Demek ki ben horlamıyorum.

Depresyondaki kişi, karışık ve çok rüya görürmüş. Şimdi anladım ve başka söze gerek yok. Depresyondayım ....

Bu kadar çok rüya görünce bir zamanlar başucu kitabımda rüya tabirleri kitabıydı. Sonra baktım ki baş edemeyeceğim her sabah tabir okumak bünyeme zarar. Kitabı yok ettim. Ama bu geceki rüyam keşke kitabım dursaymış dedirtecek cinstendi. Anlatayım hemen. Rüya anlatmaya da bayılırım.

Rüyamda Demet Akalın bizdeymiş. Bize konser vermiş, üzerinde sağ bacağını tamamen ortada bırakan krem rengi işlemeli bir elbise vardı. Konser bitimi çıktı arabasına binecek, şoförü kapıyı açtı, arabaya bindi ve geri indi anında. Yerlerde su birikintisi ve çamur var .  Demet ise bunlara aldırmadan ,yaşlı, baş örtülü bir teyzenin ayaklarına kapandı başladı bağırmaya, "anneanneciğim canım anneannem " diye. Teyze onu reddetti, ben senin anneannen değilim diye. Demet gülümseyerek, yerden kalktı ve arabasına bindi , bana da gülümsedi ve gitti. Bu gece gördüğüm rüyanın minicik bir kısmı bu.

Rüyada görülen şeyler birer sembol. Ve farklı anlamları var malum. Rüyada ünlü birini görmek ne demek ?

Rüyanızda çok ünlü bir kimse ile karşılaşıp onunla konuştuğunuzu görmek, Aile hayatınızda daima söz sahibi olacağınıza, esinizle aranızda hiç bir geçimsizlik ve anlaşmazlık bulunmadığına, eğer bekar iseniz, bulunduğunuz işinizde çok sevildiğinize ve hayatta daima başarılı olacağınıza delalet eder. rüya tabiri  böyle imiş. Çok şükür kötü bir şey değilmiş. 


Öyle yorgunum ki bu sabah yine ....

Siz olsanız yorulmaz mısınız ?

12 yorum:

  1. iyi bari güzel anlamı varmış ve inan ben de görüyorum öyle arada sanatçılarla sohbet falan :D Bu arada bloğunu takibe aldım bana da bekliyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma safalar getirdiniz.

      Madem ki yorumu iyiymiş görelim o zaman sanatçıları. Kötü rüyalar görmeyelim .

      Sil
  2. Ne güzel çıkmış ama yorumu. Bir zamanlar rüyalarım çıkıyordu dediniz, bir an düşündüm, korkardım heralde ben. Siz korkmadınız mı?
    Valla rüyalarımdan hatırladıklarım hep karman çorman oldukları. Depresyon mu yokluyor acaba beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmaz olur muyum. İnsan gördüğünün aynısı olunca her gördüğü olacak hissine kapılıyor. Kötü bir rüya görünce de hep bir acaba ile korkarak bekliyorsun. Neyse ki bitti artık çıkmıyor :)
      Depresyon falan gelmesin aman kışt kışt deyin gitsin.:)

      Sil
  3. Bir arkadaşım da bütün sorunlarını rüyalarında hallederdi ama çok yorulurdu. En sonunda akşam yatarken sürekli şu cümleleri söylemeye başladı. "Çok güzel bir uyku beni bekliyor, hiç bir rüya görmeden sadece uyku ve ben birlikte olacağız sabaha kadar." Sonunda bunu halletti. Niyet etmeniz beyin merkezine gerekli mesajları iletebilir, deneyin isterseniz :) Zinde günler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedim :)) Başarılı oldu valla, bu gece yine yapacağım. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Çok sevindim.. güzellikler sizinle olsun 😊🍃🌷❤

    YanıtlaSil
  5. Bir zamanlar gördüğüm rüyalar çıkardı her zaman rüya görürdüm bu arlar çok az hatırlıyorum rüyalarımı Hatta üniversteye girerken puanımı görmüştüm aynısı geldi çok uzun bir rüyaydı tüm güzellikler sizinle olsun sevg ve dostlukla

    YanıtlaSil
  6. Rüyaların çıkması korkutucu. Fazla duygusal insanlarda daha çok oluyor sanırım bu.
    Sevgiler size de.

    YanıtlaSil
  7. Bende çok rüya görenlerdenim. Öyle ki uyandığımda yorgun ve hiç uyumamış gibi hissediyorum.Depresyon olamaz bu kadar zamandır. Rüyalarımı yazsam gerçekten film çıkar polisiye aksiyon dram ne ararsan var :) bazen bilinçaltımı gereksiz şeylerle doldurduğum için gördüğüm düşünüyorum ama bu rüya görmeyecem diye sayıklayarak uyumayı deneyecem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah , o hiç uyumamış gibi yorgun uyanmak çok kötü işte. Dün gece yine yoğun ve yorucu rüyalarla boğuştum. Bu gece bende sayıklayacağım :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...