Salı, Haziran 25, 2013

Diyorum ki

"Hayat bayram olsa" diyorum öncelikle. Sıkılır mıydık acaba her gün bayram havasında yaşamaktan. Hep lay lay lom , her şey düzgün, her istediğin senin, para pul gani ... Sıkardı sanırım bu durum bizi. Neyse yine de arada sırada hayat bayram olsa iyi olur. Bazen fazlaca karanlık, kasvetli olabiliyor. Böyle zamanlarda kişisel gelişim kitaplarına dalarım. "Tanrılar okulu" bu aralar yedek kitabım. Birkaç kitabı bir arada okurum ben. En az 3. Bakın ne diyor orada.
*Mutluluk, zenginlik, bilgi, istek ve sevgi dışarıdan edinilecek şeyler olmadıkları gibi, başkaları tarafından da verilemezler; onlar sadece hatırladıklarımızdır ve özümüzün demirbaşlarıdır; her insanın sahip olduğu bir tür doğal mirastır. 
Anladım ki bana benden olur her ne olursa deyip kendi mutluluğumu kendim bulmaya devam edeceğim yine. 

"Yaz sonunda geldi" diyorum. Artık açılıp saçılma zamanı. Balkonlara çıkma zamanı. Benimde,yaşamımın bir kaç ayını balkonda yaşama zamanım. Açık havada olmayı çok seviyorum. Doğaya karışmayı da seviyorum. Börtü, böcek, ot, çöp, kurt,kuş vs,vbg... hepsini seviyorum. Arılarla konuşuyorum mesela. Kuşlara su veriyorum, onlara da konuşuyorum. Yiyeceği bir şekilde buluyorlar ama şehirde su içebilecekleri yerler sınırlı  ne yazık ki. Bir de çok su içiyorlar ki, günde iki,üç posta su doldurduğum oluyor kaplarına. Açılıp saçılma zamanı dedim ya başta, dün balkonda oturuyorum, bir bayan yürüyor sokakta. Straples bir elbise giymiş. Üst kısım ölçüleri biraz gelişkin. Elbise de biraz aşağı kaymış doğal olarak. Çekiştiriyor yukarılara ama fayda etmiyor. Geçenlerde büyük bir alışveriş merkezinin asansörüne iki tane genç kız bindi. 12 li yaşlarda. Üzerlerinde şort ( hani şu iç çamaşırı boyunda olanlardan ) Asansörde iki orta yaş ,  iyi giyimli  adam. Bir anda ikisi birden kızların bacaklarına baktılar ve konuşmaya başladılar. "Benim kızda böyle.  Her gün dikkat ediyorum, aşırıya kaçmaması için fren yapıyorum" diye  fısıl fısıl diğer arkadaşına anlatıyor. Herkesin fikrine ve de yaşam tercihine sonsuz saygım var fekat diyorum ki, açılıp saçılırken azcık ölçülü mü açılsak. Yerine göre mi açılsak acaba. Valla güzel olmuyor bu kadarı. Bir de kişi biraz kendini bilmeli açılırken, yakışanı var , yakışmayanı var, fazla teşhir halleri var, var da var. Kendi kendime diyorum bunları, sohbet ediyoruz balkonda sizle mesela. Yoksa, isteyen istediği gibi giyinebilir elbette. 
İşte balkonda straplesli teyzeye bakarken bir yandan da buzlu, limonlu, naneli suyumu yudumluyorum. Kitap okuyorum aynı zamanda. Çok yetenekliyim, bir kaç işi bir arada yapabiliyorum. Suyum masanın üzerinde, tam o sırada gökten kalın telli , uzunca, siyah bir saç uçtu benim suyun yanına kondu. Midemin durumunu anlatmayacağım , siz anlayın. Az sonra havada yine bir şeyler uçuşmaya başladı. İşte diyorum ki burada; yaz geldi , balkon zamanı başladı, balkondan aşağı elinize geçeni fırlatırken birazcık düşünüverin bi zahmet. Aslında her zaman düşünün ama yazın daha bir özen gösterin. İsyaaaağğğğğğnnnnnnn...Aklıma geldikçe midem bulanıyor. Asansöre yazı asayım diyorum. Ben Füsun, balkonda yaşamaya başladım , lütfen elinizdekilere hakim olun... Nasıl sizce?

Tüm bunlar olurken kitap okuyordum ya, Cem Mumcu bu sefer diyeceklerim sana. "Böyle de yazılmaz ki !!" Bünyemizi hiç mi düşünmedin bunları yazarken. Okuyucu kaldırabilir mi bunca şeyi bir arada demedin mi ? Psikolojimi hiç mi düşünmedin. Bu kız balık burcu , etkilenir demedin mi hiç ? Kitabı muhakkak ve şiddetle okumanızı öneriyorum , hatta kısaca "okuyun " diyorum. İnsan böyle mi çarpıcı anlatılır .. Aşk bu kadar mı derin anlatılır. Hayat bu kadar mı gerçek anlatılır .
1001 İnsan Masalları / Cem Mumcu

*Aşk, ne yazık ki kaybedecek bir şeyi olmak... 

*Ya da cinayet sandığımız diğerine uygulatılmış bir intihar olabilir mi ? Kendine kıymak isteyen biri ağaçtan ve ipten, silahtan ve kurşundan yardım aldığında eylem intiharken, bir insandan yardım alınca cinayet midir ?

*Mine hanımefendi hastalığı -mailhulyayı- aşkı kabul ederek yenmişti. Oğlanı aramamaya ve aşkı mütemadiyen korkmadan büyütmeye karar vermiş ve aşktan kurtulmuştu. 


Tüm güzellikler sizinle olsun 



6 yorum:

  1. ben de Cem mumcu'yu Twitter'da tanıdım sevdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli annem, kitabı mutlaka okumalısın.. :) seviyorum seni

      Sil
  2. çok güzel yazmışsın...

    YanıtlaSil
  3. Füsuncum kitabı bilmiyorum ama diğer yazdıklarına yüzde milyon katılıyorum. Hayvancıklara su, balkonda yaşayanlara özgürlük..Bu ne yaa olmadı balkonda bağırma eylemi yaparsan bende seninle saf tutarım. Çoklu binada oturmayı bilmeyenler utansın..:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaha, ikimizin balkonda eylem yaptığını düşününce çok şirin buldum bu durumu. :))))

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...