Perşembe, Haziran 13, 2013

Ondan bundan şundan

Babacığımın dizleri ağrıyor. Bir arkadaşı ilaç önermiş. Gnc Triflex. Diz kapaklarındaki sıvıyı  artırıyormuş, ağrıları azaltıyormuş, hareketlerde rahatlama sağlıyormuş. 1,5-2 ay içinde etkisini gösteriyormuş. Bilmediğim şeyleri kullanmayı pek sevmem. Ben kullanmayacağım ama kendim kullanacak gibi araştırdım ilacı. Tabii ki bir sürü yorum var. Kimine iyi gelmiş, kimi bir faydasını görmemiş. Sizin ailenizde ya da yakınlarınızda kullanan var mı acaba ? Varsa, sonuç ne oldu ? Paylaşırsanız sevinirim.

foto kaynak

İlacı araştırırken daldan dala atladım tabii ki. Sörf yapmayı seviyorum, hatta iyi bir sörfcüyüm galiba.Benim sörfüm internette oluyor yalnız. Deniz sörfü beni aşar. Hatta denizin bir çok şeyi beni aşar. Mesela dalamam. Mesela yüzerken açılamam fazla. Mesela deniz kenarında sere serpe yatıp güneşlenemem. Tenim çok beyaz. Anında pancar kırmızısı oluveririm. O yüzden yüksek faktörlü koruyucu krem kullanırım yüzerken ve mümkün olduğunca güneşten kaçarım. Fakat bu kremlerin çokta masum olmadığını öğrendim. Koruma faktörü arttıkça içindeki sentetik maddelerde artıyormuş. Vücudun maruz kaldığı kimyasal maddeler dolayısı ile risk oranı da artıyormuş. Ve yoğun kullandığımız  bu kremler vücudun D vitamini sentezleme yeteneğini de ortadan kaldırıyormuş. Peki ne yapacağız. Onu da öğrendim. 40 faktörlü güneş yağımızı kendimiz yapacağız.

Malzemeler :
20 gram zeytinyağı
10 gram havuç yağı
10 gram kakao yağı
10 gram susam yağı
10 gram ceviz yağı
10 gram badem yağı
10 gram kayısı yağı
10 gram keten tohumu yağı
10 gram fındık yağı

Tarife BU sitede rastladım. Tüm bu yağları karıştırıp, güzel bir şişeye koyabilirsiniz. Hatta şişeyi de Washi Tape'lerle süsleyebilirsiniz. Yani kısaca dekoratif desenli bantlarla. Bu bantlarla neler yapılıyor neler. Genelde mandal üzerine yapışmış halini gördük. Fakat sınırsız fikir var. Bir kaç gündür pinterest'te onlara bakıyorum.
foto kaynak pinterest
Siz de görmek isterseniz bir TIK gerek. Bir çok site var bununla ilgili. Ben BUNU inceledim biraz. Ve, ben kendi bandımı kendim yaparım diyorsanız; bir makas, bir çift taraflı bant ve hayal gücünüz yeterli. Nasıl yapacağım diyorsanız BURADA
Biz böyle ufak tefek hobilerle uğraşırken, birileri, bir yerlerde 100.000 yıl sonra insandaki değişimin nasıl olacağını araştırıyor. Nikolay Lam, araştırmacı ve sanatçı.  Dr Alan Kwan genetik alanında doktora yapmış. İkisi birlikte çalışmış ve ortaya bu görüntüler çıkmış. 100.000 yıl sonra alınlar genişliyor, gözler büyüyor, göz kapakları kalınlaşıyor ,derideki pigmentler artıyor. Sebeplerini , detayları öğrenmek için TIKLAYINIZ
foto kaynak
İnsanlık tarihinde Kızılderililer ayrı bir yer eder kalbimde. Doğaya olan saygıları, onlar için içimde sevgi oluşmasına yetiyor açıkçası. 100.000 yıl sonraki insandan söz ederken,birden bire gerilere gideceğiz. 2001 yılında, Haziran ayındaki sayısında, Atlas dergisi Kızılderilileri anlatmış. Buyrun beraber okuyalım.

8 yorum:

  1. gnc triflex in ağrı kesici özelliğinden çok tedavi edici özelliği ön planda o nedenle ağrılarının çabuk geçmesini beklemeyin amacı eklemin iç yüzenin kayganlığını artırmak dolayısıyla buda yürümeyi bir miktar kolaylaştırıyor annem yıllardır kullanıyor (75 yaşında)ama ağrı kesicisiz de pek olmuyor.

    YanıtlaSil
  2. Yeldacım yorumun için çok teşekkür ederim. Anneciğine geçmiş olsun. Allah şifa versin tüm büyüklerimize. Babam da 74 yaşında. Ağrıdan ziyade yürüme zorluğu var babamda. Bu haberine sevindim. Yürümesini biraz kolaylaştırması çok iyi olur. Hem de psikolojik olarak rahatlama sağlar diye düşünüyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Canım ilacı bilmiyorum ama inşallah çabuk şifa bulur babacığın.. Sen şu Tık.. Tıkk larına bayılıyorum..Biliyormusun bende bir kızılderili hayranıyım ve Taslaklarımda yazdığım bir yazı var onlar için. Bir türlü yayınlamadım. Hep bir yeri eksik gibi hissediyorum..

    Çokkk sevgilerimi bıraktım..

    YanıtlaSil
  4. babana geçmiş olsun.
    ilaçlardan hiç anlamam.

    şu formulü deneyebilirim.
    :)

    YanıtlaSil
  5. şahan, çok komik bir necati şaşmaz taklidi yapmış. şu direniş konuşmasıyla ilgili.kaçırma. yutupta.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledimm şimdi. Sanırım bana da nazar değdi :))

      Sil
  6. Füsuncum babacığına şifa diliyorum canım, yazılarını okumayı özlemişim.. :)
    100.000 yıl sonra ki görüntüler kızımın Bratz bebeklerine benziyor.
    Oldu bitti çok sevimsiz bulurum, kocaman gözler korkutucu duruyor..
    Badem gibi iri gözler makbuldur derler ama herşeyin normali güzel..
    "Bahçenden ne haberler? " :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sudecim. Korkunç gözler :)Bahçe haberleri ağaçlarda :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...