Perşembe, Ocak 23, 2014

Yarın karneler alınıyor !

Yarın bir çok aile ve çocukları için önemli ve hassasiyet gösterilmesi gereken bir gün. Bu sebeple Pusula Psikoloji bir yazı yayınlamış facebook sayfasında. Ben de bu yazıyı sizlere ulaştırmak istedim. Verilen aktivite önerileri İstanbul için , siz de kendi şehrinizdeki etkinlikler hakkındaki bilginizi yorum yazarak  bırakırsanız birbirimizi bilgilendirmiş oluruz. 

tüm öğrencilere başarılar ve kucak dolusu sevgiler



Yarın karneler alınıyor! Sevgili anne babalar; çocuklarınızın Eylül’den itibaren okul performanslarının sadece notlarla değerlendirilmediğini unutmamanızı öneririz. Karnedeki güzel notlar öncelikle takdir edilmeli, notu zayıf olan derslerle ilgili tatil boyunca nasıl bir destek yapılacağı çocukla birlikte planlanmalıdır. Karne her şekilde yapılacak geziler, aktiviteler ve oyunlarla ödüllendirilmelidir. Özellikle performans kaygısı yüksek olan çocuklar karne nedeniyle daha fazla endişelenebilirler. Anne babalar bu konuda dikkatli davranmalıdırlar. Tatil programını çocuklarla birlikte hazırlayıp mutlaka gerçekleştirmeye özen göstermelisiniz. Notu zayıf olan derslerle ilgili egzersizleri kısa süreli fakat sistemli çalışarak destekleyebilirsiniz. (Çalışmalar gün içinde 1 saati geçmemelidir.) Tatil ödevleri gün gün planlanarak (kaç sayfa ve ne kadar süre ödev yapacağı) özellikle sabah saatlerinde yapılmalıdır. Bu durum çalışma alışkanlıkları yeterince gelişmemiş öğrenciler için olumlu bir çerçeve sağlayacaktır. Ödevler için önerilen günlük çalışma süresi 30 dakika olarak önerilmektedir. Tatilde yapılan gezilerin fotoğrafları, gidilen film, tiyatro, müze veya sergilerin broşürlerini okulda öğretmeni ve arkadaşlarıyla paylaşması için destek verebilirsiniz. Açıkhava gezi ve oyunları için mutlaka zaman ayırmalısınız (hava şartları ne olursa olsun  ).

 Ailelere çocuklar için bazı aktivite ve etkinlik önerileri: 
Koç Üniversitesi çocuklar için kış programı: http://kocelckids.ku.edu.tr/ İstanbul Modern yarıyıl sanat etkinlikleri: http://www.istanbulmodern.org/tr/egitim/7-12-yas-grubu-icin-yariyil-sanat-atolyeleri_1082.html İş Sanat çocuk etkinlikleri:http://www.issanat.com.tr/tr/etkinlik/is-sanat-cocuk/ Süreyya Operası çocuk müzikalleri ve baleleri: http://www.sureyyaoperasi.org/Duyurular.aspx?id=2İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları çocuk oyunları:http://www.ibb.gov.tr/sites/sehirtiyatrolari/tr-TR/Sayfalar/TiyatroSezonuCocukOyunlari.aspx

1 yorum:

  1. son yazımı gördün müüüü bu yılın karne hediyesi işteeee :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...