Çarşamba, Şubat 12, 2014

Ondan bundan şundan

Bu kadar garip bir dünyaya sahip  olmak için çok çalıştık sanırım. Nasıl ve ne hızla bu hallere geldik anlayamıyorum. Yaşımda 80'ler  falan değil ama, şu söylediğim sözleri geçmişte benim 80'lik büyüklerim söylüyordu ancak. Sizce de öylemi bilmiyorum, çok çok çok hızlı değiştik. Bu değişim içinde en haz etmediğim şey, saldırgan hallerimizin  artması oldu. Neler neler farklılaşmadı ki dünyamızda,  mesela artık kendi çocuğumuzu kendimiz yapamaz olduk. Bu sebepten yeni meslekler bile türedi. İşte Amerikalı Trent Arsenault'da bu yeni mesleklerden birine sahip. Kendi deyimi ile mesleğinin adı donör seksüeli. Cinsel yolla bulaşan hastalıkları kapacağı korkusu ile şimdiye kadar hiç bir kadınla ilişkisi olmamış ve 16 çocuğu olan birisi imiş. Nasıl mı ? 2006 yılından beri spermlerini çocuğu olmayan ailelere bağışlıyor.

Ảnh cưới đẹp - Biển Hồ Tràm (Kim Ngân, Thanh Trực) by Ồ studio  www.opro.vn on 500px.com
Ảnh cưới đẹp - Biển Hồ Tràm (Kim Ngân, Thanh Trực) by Ồ studio www.opro.vn
Aşklarda teknolojiye ayak uydurdu. Belki yakında sizin yerinize beğendiğiniz kişiyle arkadaşlık edecek kişiler de türeyecek. Olmaz mı ? Onlara ne tür bir isim konur acaba. Aşık olmak geçmişte, hoşlanma,konuşma, buluşma, koklaşma gibi belirli evrelerden oluşurdu. Bu da biraz zaman alırdı elbette. Şimdi aşık olma süresi attığınız twettler, facebook mesajları ve sms lerle ölçülüyor. Bununla ilgili yapılan anketler ve ölçütler şöyle :
224 tweet
70 facebook mesajı
163 SMS
37 E_mail
30 telefon görüşmesi aşık olmak için geçmesi gereken süre olarak değerlendiriliyor. Biz eskiler içinse, hala eski yöntemleri kullandığımız için bu süre 2.5 ayı buluyormuş. Ayrılık için geçen süreden söz edilmiyor ama ayrılıkların  hızlandığından söz ediliyor. İlişkileri sonlandırma yöntemleri de sırayla, telefon, SMS ve sosyal medya. Boş ol diye üç kere tweet atmak yeterli artık sanırım. Ne dondurucu ve soğuk şeyler AŞK kelimesi için.

First Snow - Peyto Lake by Shuchun D on 500px.com
First Snow - Peyto Lake by Shuchun D      
Bir başka dondurucu haber ; - 91 derecede insanın gözleri, burnu ve akciğerleri bile donabilirmiş. Nerede mi bu -91 derece, Antartika kıtası üzerinde yer alan, 4000 metre yüksekliğindeki Dome Fuji dağında. Gelişmiş uydu teknolojisi ile yapılan ölçümde bu derece elde edilmiş.
Aman organlarımıza dikkat edelim, soğuktan koruyalım. Bezelyenin böbrek rahatsızlıklarına ve tansiyona iyi geldiği fark edilmiş. İlaç yapımında kullanılması düşünülüyormuş. Siz yine de ölçülü yiyin derim.

Fresh Sugar Snap Peas by Suzanne Clements on 500px.com
Fresh Sugar Snap Peas by Suzanne Clements
İngiltere de Cambirdge üniversitesi mezunu ve başarılı bir genç (25 yaşında) ,gömleğini güzel ütüleyemedi diye, sıcak ütüyü karısının üstüne basmış. Demek ki bazı şeyler başarı ya da eğitimle olmuyor. Eğitilemeyen kısımlar kalıyor insanda.

Dünyanın normal yolla doğum yapan en yaşlı annesi, 59 yaşında gerçekleştirmiş bu doğumu. Çocuk 10 yaşında iken anne haliyle 69 baba ise 74 yaşındaymış. Çocuk için durumun nasıl bir şey olduğunu bilmek isterdim. Yok istemiyorum vazgeçtim. Bence genç doğumda fayda var.

Bir erkek ortalama olarak hayatının 3350 saatini traş olmak için harcıyormuş. Buna ne diyeceğimi bilemedim ama birazda bunun gibi lüzumsuz bilgiler paylaşayım istedim.
world halved by Alexey Mikhaylov on 500px.com
world halved by Alexey Mikhaylov


Sallanan sandalyede hiç durmadan sallanma rekoru 440 saatmiş. "İyi de neden yahu. Neydi zorun ? " diyesim geldi.
be yourself by Svetlana Olshanskaya on 500px.com
be yourself by Svetlana Olshanskaya
Bir bardak taze şampanya içine kuru üzüm atılırsa, üzüm bardağın içinde bir aşağı bir yukarı sürekli hareket edermiş. Deneyenler sonucu bildirsin bi zahmet. Ben okuduğumun yalancısıyım.
 
The Suitors by Gert Lavsen on 500px.com
The Suitors by Gert Lavsen



3 yorum:

  1. Çok faydalı olmasada eğlenceli bilgiler Füsuncum:))
    sevgiler. iyi haftalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafalar dağılsın maksat Vuslatcım :)) Sevgiler canım.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...