Cuma, Aralık 18, 2015

Köysel dönüşüm

Ben bu kentsel dönüşümden hiç mi hiç hoşnut değilim. Evimin 5-10  km. ötesine yapılan , içinde kayıklarla gezilen siteler sayesinde, kapımın önündeki trafik tamamen çekilmez bir hal aldı. Henüz tamamı taşınmadı bu insanların. Tamamı yerleşince sanırım arabalarda birbirinin üstünden geçip gidecek, çünkü gidebilecekleri yol yok. Olmayan yollara bu kadar yerleşimi sıkıştırmanın mantığını aklım hiç bir şekilde almıyor. Hadi onu aklım aldı diyelim, sevmiyorum 300 katlı binaları, sanırım hiçbir zamanda sevemeyeceğim. Yakın zamanda İstanbul'daydım. Ah cağnım İstanbul. Yaşam hem çok hızlı, hemde durmuş. Yollarda geçen ömre yaşamak deniyor artık. Bu nasıl yaşamaksa ! Köyüme (ANKARA) dönünce nispeten, henüz şanslı olduğumu idrak ettim. Daha iş işten geçmemişken biri dur dese Ankara'ya keşke. 

Kendi kasabamda , doğduğum memlekette (BOR) bile  her yanı residencelar ( bu yabancı kelimeleri hayatımıza dahil eden kişilere içimden konuşuyorum burada )   kaplamış. Bağlar, bahçeler, apartman yapılmış, taş yığını çağdaş mezarlar oluşmuş her yerde. Diyemem artık " hadi gel köyümüze geri dönelim". Köyüm köylükten çıkmış.

Köy hayatı hiç kolay değil, çocukluğumda, yazları  azcık da olsa  yaşadım biliyorum. Tamam onların kentleşme çabalarını da anlıyorum ama biz kentte boğulmaya başladık, önünüzde örnek var , gelin vazgeçin bu sevdadan, oturun bağınızda bahçenizde diyesim geliyor. Şimdilerde yurdumun bazı yörelerinde, ucundan kıyısından köysel dönüşüm yapılıyor ama yetmiyor ki. 

Ahkam kesme faslını daha da  fazla uzatmadan gönlümün köysel dönüşümünde kaybolmak istiyorum. Gelin beraber kaybolalım. Bu fotoğraflar; kulağımda araba motorlarının ve kornalarının sesleri hakimken,  ruhumu dinlendiriyor çok şükür. 
















Dinlenen ruhumuzla yola devam. Keyif alacağınız saatler yaratın kendinize. Güzel geçsin gününüz.

6 yorum:

  1. Köyde yaşamaya öyle çok ihtiyacım var ki. Şehir hayatının bezginliği bıktırdı beni artık. Keçilerim, kediciklerim, tavuklarım olsa, bir lokma bir hırka geçinip gitsek fena mı olurdu hani:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika olurdu . Komşu olalım,akşam üzerleri kapı önünde örgü örüp sohbet ederiz :)) Benim ineklerim olsun mümkünse .:)

      Sil
  2. Ben başardım tarlama ev yaptım .Ağaç diktim,sebze ekiyorum geçen yaz sebze meyve hiç bir şey almadım.Kendi ürettiklerimle hem ben hemde gelen misafirlerle birlikte yedik.İki tanede yavru köpek hoşgeldine gelmiş.onları ne kadar güzel ağrladımsa benle kaldılar. birbirlerimizi çok sever olduk. Baharı iple çekiyorum.Köyümü ve bekçilrimi çok özledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahane. Ağız tadıyla oturun, sağlıkla keyfini sürün.

      Sil
    2. Amin, Çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ne güzel fotoğraflar . Artık hepimiz bıktık aslında . Ama durmayı da beceremiyoruz . Ben de kendimi Muğla'nın köylerinde hayal ediyorum ... :) Sevgiler .:)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...