Cuma, Aralık 11, 2015

Yılbaşı sofrası

Süslü sofraları pek severim. Özenle hazırlanmış bir sofrada yemek yemek bir başka lezizdir. İki kişi de olsak bazen aşka gelir süslü püslü bir kahvaltı, ya da bir akşam yemeği sofrası kurarım. Ne de olsa biz de bu hayatta misafiriz. Bir minik tüyo vereyim, yemeğiniz tek çeşitse, sofra da  göz doyuracak pek bir şey yoksa , o akşam süslü bir sofra hazırlarsanız çok çeşit varmış etkisi yaratacaktır. Yemeğin yanına evde  ıvır zıvır ne varsa koyuverin, bir de süsleyin , unutulmaz bir akşam yemeği olacaktır. Tabii sevginizi katmayı unutmayın. O olmazsa hiçbir işe yaramaz süslemek. Aileme dair en sevdiğim şeylerden birisi de , her öğünde sofra kurulması ve aile fertlerinin aynı anda sofrada olmasıdır. 

Yılbaşı sofraları da süs ister malum.Ve az bir zaman kaldı yeni yıla. Şimdi paylaşacağım şeyleri normal sofralarınıza da uygulayabilirsiniz. Minik fikirler her zaman iyidir. Ve bunlar masraf gerektirmeyen , eldeki malzemelerle uygulanabilecek şeyler. Devir hesap devri, malum. 



Bu kartları evdeki okuma-yazma öğrenmiş  miniklerle birlikte yapabilirsiniz. İlle de isim yazmanız da şart değil. Çekirdek bir aileyseniz, "seni seviyorum baba" yada "seni seviyorum  anne" yazıp tabakların kenarına iliştirmek de bence güzel bir fikir. Biberiye yoksa çam ağaçlarından minik dallar size bu uygulamada yardımcı olacak gibi . 



Dolapların içine istiflediğiniz boş kavanozları kullanma zamanı. Pazardan alacağınız turşu tuzu, yada kaya tuzunu doldurun kavanoza, üzerine ilave edeceğiniz malzemede sınır yok. Kırmızı olursa daha güzel olur elbette. Mumun etrafına minik süslerde koyabilirsiniz. Kar efekti sağlanmış bir kavanozdaki mum bile masayı şenlendirmeye yetecek bence. 


Kavanoz , tuz, bir kaç çam dalı ve yılbaşını anımsatan herhangi bir obje. Çocuklarınızın minik oyuncaklarını kullanabilirsiniz burada. Hayal gücünüzün sınırı yoktur, gönlünüz nasıl severse öyle tanzim edin. Fotoğrafa tıklayın Martha Stewart size yardımcı olacak. 


Yine bedavaya çıkabilecek bir süsleme. Bir kozalak , evde saklanmış paket ipleri, minnacık bir çam dalı yeterli. Kozalağınıza kar efekti vermek isterseniz , az önce aklıma gelip denediğim bir şeyi paylaşayım sizinle. Malzeme, bir adet şeffaf oje ve irili ufaklı tuz. Ojeyi kozalağın bir kısmına bolca sürün, üzerine hemen tuzu serpin. Tamamen kuruduktan sonra bir kat daha oje sürün üzerine. İşe yaradı gibi. Masanıza bir kaç tane koymanız yeterli. 


                                         

Ve bence bu da güzel fikir. Minicik kartlara , yeni yıla ait güzel temennilerinizi yazıp , onları da kozalakların üzerine  yapıştırıp, tabaklara koyabilirsiniz. Kimin tabağında hangi temenniler olacağı, misafirlere hoş bir sürpriz olur.

Küçük mutluluklar büyük acıları hafifletir belki.



*** Fotoğraflara tıkladığınızda kaynağına ulaşabilirsiniz. Fotoğraf sahiplerine teşekkürler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...