Pazar, Aralık 20, 2015

Teoman

Uzun süredir bozuk olan müzik setim dolayısı ile bende uzun zamandır cd almıyordum. D&R da vakit geçirirken kulağım bir yandan da çalan müziktedir her zaman. Bu sayede severek dinlediğim bir sürü albüme sahip oldum. Müzik setimi tamir ettirmiştim, artık mutlu mesuttum, cd de alabilirdim. Aldım da.
foto ve düzenleme: Füsun T.

İşte;  kulağım müzikte D&R da kitaplar arasında dolaştığım mutlu saatlerden birinde, fonda Teoman çalıyordu. "N'apim tabiatim böyle" diyordu. Ay bi hoşuma gitti. Evet yaa dedim "benimde tabiatım böyle n'apim ". Hooop doğru kasaya gittim, çalan cd'yi istiyorum dedim, parayı ödedim. Sırıta kırıta oradan çıktım. Mutluyum ya. Kırıta, burada sırıta'ya uysun diye kullanılmıştır. Kırıtmayı öğrenemedim ama kırıtarak, özgüvenle yürüyen hatunlara saygı duyarım. Dönüp bakar ve " bi şöle kırıtamadım " derim. Bide havalı ve tarz giyinenlerin ardından yaparım bunu. Doğma büyüme, kot pantolon, tişört, kazak modunda yaşadığım için, erişemediğim ciğere mundaaarrrrr mundaaarrr demektense, helal olsun deyip saygı duymayı seviyorum. İnsanları seviyorum ben yaaa. Severim ben, çok sevecenim. O kadar ki; bazen bi otu bile kocaaaa bir ağaçmışcasına sevebilirim.

Albüm hakkında eleştiriler pek olumlu değil. Beklenen kadar güzel olmadığı söylense de, ben baya bi beğendim, zevkle dinliyorum. Beni yormuyor şarkılar, üst üste dinlemekte bıktırmıyor. Mühim olanda bu benim için. Tek sorun, müzik setimin albümü aldığım günün ertesinde tekrar bozulması. Öyle işte, hayat her güzelliği aynı anda vermiyor insana. Elindeki imkanlarla mutlu olmayı öğrenmelisin diyor. Belki de mutluluğun sırrı bu. Hayat da, işte size mutlu olmanın sırrı deyip, iki güzellikten birini elimizden alıyor. Hepsini birden almadan, elindekilerle mutlu ol demeye çalışıyor da, anlamıyoruz galiba. Nirvana'ya doğru gider bu söylemin sonu.

Ne seçtim albümden sizin için.



Rakamlara tıklayın keyifle dinleyin, güzel bir pazar günü geçirin. Bu temennilerde, pek klasik görünse de  içten söylüyorum bilesiniz. Bonus şarkımı dinlemeyi de ihmal etmeyin. Yanına bir sade Türk kahvesi ile çok iyi gider.

                                                                      BONUS 



4 yorum:

  1. Ben severim Teoman`ı. Her albümü vardır. Bu albüm hakkında olumsuz bir şey okumadım aslında. Bana sorarsan tipik Teoman derim:) Bu albümdeki en baba parça ise Nejat İşler`in Kronometre şiirinden değişiklik ve eklemelerle olan Kum Saati parçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğendim ama beklentisi olanlar çok beğenememiş.:) Şu an tam da kum saati çalıyor :)))

      Sil
  2. ben ciddi bir teoman ve aynı zamanda duman seveniyim:))
    az önce kaan tangöze'nin solo albümünü dinliyordum bilgisayarımda.seni okuyunca teoman'a geçtim:)
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her üçünü de sever dinlerim , zevkler ortakmış Havvacım , sevgiler.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...