Pazar, Aralık 18, 2011

Biyolojik yaşınız kaç ?

Yaş kavramının çok fazla üzerinde duranlardan değilim. Sık sık "yaşlandım" desem de; bu, gerçekten yaşlandığımdan değil, ruhumun o andaki yaşındandır. Bana göre yaş, resmi muameleleri yapabilmek adına düzenlenmiş bir şey. Kağıtta kalıyor yani. Çünkü bazı sabahlar 15 yaşında uyanıyorum, bazı sabahlar 85. Balık burcuyum ya, bazende 15 yaşında uyanıp hemen 85 oluveriyorum. Madem öyle, yaş var; o zaman her gün şu an olduğum yaş da uyanmam gerek. Ama öyle olmuyor. İçimdekilerle, dışımdakiler de farklı. İçimde çok afacan bir çocuk yaşarken,  dışımda beli ağrıyan, orası burası tutulan , saçları hafiften beyazlaşmaya başlamış bir kadın var. Benim yaşım yok kısacası, yaşıyorum işte, bir gün 15 inde bir gün 85 inde.
Bir de biyolojik yaş var. Bu da kendinize ne kadar iyi baktığınızla doğru orantılı bir yaş. Bunun bir de testi varmış. Bir maille bugün bana ulaştı. Severim testleri uygulamayı. Hemen uyguladım. Durum fena değil. Resmi yaşıma göre 5 yıl geride biyolojik yaşım. Bakalım siz de durum nasıl ?

BİYOLOJİK YAŞINIZI HESAPLAYIN


6 yorum:

  1. ay çok eğlenceliydi bu yaaa:)ben de 30 yaşındayım ama 25 çıktı yaşım:)zaten fiziksel olarak da 22 gösteriyomuşum öyle diyolar.yırttım yani her anlamda:)

    YanıtlaSil
  2. Doğru, 22 anca gösteriyorsun Gülümsecim. Sigara içmiyorsan 5 yıl geriden geliyorsun gibime geliyor. ?

    YanıtlaSil
  3. Testi yaptım birazcık moralim düzeldi:) Akşama kardeşime de yapayım..

    YanıtlaSil
  4. Valla yaş olayını pek takmasamda ne yalan söyleyim benimde moralim düzeldi yapınca :)

    YanıtlaSil
  5. Bi yanlışlık yapmışsındır :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...