Perşembe, Aralık 15, 2011

Sinir oluyorum

Bugün yine "sinir oluyorum" hallerindeyim. Türkiye de, gereksiz yerlerde  yabancı dil kullanılmasına sinir oluyorum. Kelimelerin bölünmesine, kısaltılmasına da sinir oluyorum. Baby shower denen kutlamalara adından dolayı sinir oluyorum. Gerçekten takıntı yaptım bu konuyu. Hoşgeldin bebek kutlaması olsa olmaz mı ? Neden baby shower ? Yabancı mağaza ismi, yabancı yiyecek ismi görmek istemiyorum. Minibüsle yada otobüsle bir yere giderken tabelalara bakıyorum. Sanırım herkes yabancılarla iş yapıyor sadece. Anlamadığım tanıtımlar görmek istemiyorum. Tabela da yabancı isim, ne iş yaptığına dair açıklayıcı bilgide  yabancı dille anlatım.
Neredeyiz ? Burası Türkiye mi ?

Türkiye sınırları içinde inşaat yapan bir firma , o kadar çok yabancı kelime kullanmış ki tanıtımında ; bu inşaatı hangi ülkede yapıyor acaba diye incelemek durumunda kaldım. Falanca city. Ne demek kardeşim "city". ? Tansiyonum fırlıyor resmen.
DIY  diye bir kısaltma var mesela . Tahmin ettim ne olduğunu  bu kısaltmanın ama nereden geldiğini anlamamıştım ilk duyduğumda. Araştırdım, ne olduğunu öğrendim.
"Do it yourself " in baş harfleri imiş. El emeği ile üretilen şeyler için kullanıyorlarmış. Neden ama neden ? " El emeği , göz nuru" gibi mükemmel bir sözcük dururken neden DIY.  Daha bunun gibi binlerce örnek.

Sinir oluyorsun da, sen her şeyin en doğrusunu mu yapıyorsun denilebilir. Elbette hayır. Ben sadece sinir olma hakkımı kullanıyorum. Sizin de vardır mutlaka sinir olduklarınız.

  Gereksiz yabancı dil kullanımına SİNİR OLUYORUM !


2 yorum:

  1. Haklsın Füsuncum bu olaya bende takıntılıyım görüntü kirliliğide cabası...
    Yorumların için ayrıca teşekkür ediyorum özellikle dikkat etmeye çalışacağım belki içlerinden atladıklarım olmuştur ama genelde etiketliyorum,nesneler ya da mekan dışı fotolarda birşey yazmıyorum ama içlerinden özellikle yer belirtmediklerim var bu da bizim sırrımız olsun.:))
    Dostlukla

    YanıtlaSil
  2. Biliyordum böyle bir sır olduğunu :)) Sevgiler.

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...