Cuma, Ağustos 10, 2012

Minik fikirler

Kendimi alkışlamayı seven bir insanım ben. Resim kursuna gidiyorum . Eğer güzel yaparsam resmin herhangi bir yerini, çenem düşer hemen. " offf muhteşemim ben yaa, yine harika yaptım" demeye başlarım. Arkadaşlarım  da alıştılar bu durumuma, sağolsunlar idare ediyorlar beni. Siz bu satırları okurken ben  kursta yine kendi kendimi alkışlıyor olacağım.

 Pratik zekam da çalışır ara sıra. Yine alkışlarım kendimi " heyttt be harikasın sen " diye. Minik fikirler üretebiliyorum bazenler. Şimdi kafamda harika bir fikir var mesela, bulaşık makinesi üretimi ile ilgili. Öyle bir makine yapılmasını istiyorum ki; iki tane yan yana olacak, biri boşalacak öbürü dolacak. Yani şöyle ki, bi taraf yıkadı ya , öbür taraf henüz boş, yıkananları yerine yerleştirmeyeceksin, temiz taraftan alıp kullanacak, boş olan diğer tarafa yıkanması için koyacaksın. Bunu neden mi düşündüm ? İçerde boşaltılmayı bekleyen bir bulaşık makinası duruyor da ondan.

Altta gördüğünüz durumun mucidi ben değilim yalnız. Bir ahbabımızdan öğrendim bunu. İftara misafirleriniz var, o gün bir sürü yemek yapmanız lazım. E haliyle ocak kirlenecek. O telaşta bir de ocak temizlemekle uğraşmak istemiyorsanız, fotoda gördüğünüz işlemi uyguluyorsunuz. Yemek pişirme işlemi bitince , aliminyum folyoyu topladığınızda tertemiz ocağınız karşınızda oluyor. Ben daha çok kızartma yaparken ve patlıcan közlerken  tercih ediyorum bunu. Yağlı bir ocakla uğraşmak zorunda kalmıyorum sonunda.


Ve kursa gitmeden önce bir rica. Memleketimizdeki durum malum. Üzüntümüz gün geçtikçe katmerleniyor. Oturduğumuz yerden yapabileceğimiz fazla bir şey yok ama dua edebiliriz. Bu mübarek günlerde dualarımız kabul olur. Hem şehitlerimize rahmet için , hem de vatanımızı kötülüklerden koruması için Allah'a el açıp dua edelim mi ? Seviyorum sizi. Gününüz güzel geçsin. Şimdilik hoşçakalın.

12 yorum:

  1. Hâlâ kursa devam ediyor musunuz?
    Azminize hayranım.
    Dualarınız kabul olsun.Bugünlerde çok ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evettt, yaz kursu açıldı, ona devam ediyorum Tebriz.:) Hepimizin duaları kabul olur inşallah.

      Sil
  2. sevgili füsun;
    annemde böle yapıyo
    ama ben her patlıcandan sonra bir sürü uğraşıyorum
    a aaaaaa yapsam ya dimi

    ;)
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcanları köz tavasında yapıyorum ama deliklerden yine de damlayabiliyor. Bu çok pratik. Neden yapmadın ki Füsuncum:))Yap ya tabii..

      Sil
  3. çoğu zaman bende yaparım gayet temiz ve rahat oluyor.
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. Ahaha, ah biz kadınlar neler üretiyoruz neler:) Öpüyorum Füsun2cum seni.. nihayet blogunu listeem kaydedebildim, sevinçliyim:)

    Ve dua ve dua ve dua haklısın, bizim kişisel olarak tek yapabildiğimiz bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli annem, bende seni öptüm. Junior delileri de öptüm. :) Listene kaydetmene sevindim :) İşimiz tam anlamıyla Allah'a kaldı. Bol dua..

      Sil
  5. vaaaaay melih gökçek bulmuştur bunu.
    şehri folyoluycakdı ya.
    :)
    resim ne güzeel sakın bırakma.
    :)
    kendini kutlamak iyidir.
    şölle ellerine vur şap şap.
    :)
    dua piki tebi.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Resimlerine hayranim, bence alkislamayi hak ediyorsun :-)

    Hem biliyormusun, gercekten guzel birsey yaptiysan kendini methetmen cok normal, ben de biraz senin gibiyim, benim arkadaslarim da hic yadirgamaz bu durumu cunku eger ben kendi yaptigimi begeniyorsam gercekten guzel birsey cikmistir ortaya :-))) Ukalaliktan degil de emege duyulan saygidan bir de etraftaki bir suru negatif enerjiye karsilik birazcik pozitif bakabilmekten ileri geliyor sanirim.

    Dualar konusunda haklisin, ates bizim hanelere dusmese de yerini dagliyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Başakcım. Kendimi seviyorum napim, kendimi sevince diğer insanları da seviyorum.Kıskançlık gibi bir kavramım yok belki de bu yüzden. Başkalarını alkışlamayı da severim. Takdir etmek ve edilmek iyidir. Pozitif olabilmek çok önemli ve güzel.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...