Çarşamba, Mart 20, 2013

Ay Tanrıçası Selene ile Çoban Endymion’un Aşkı

Masalcılar toplanın . Adile teyze modundayım bugün yine. Vuslat sen koltuğa otur, Seda sen kaloriferin yanındaki mindere yerleş, İmge sen kanepeye , Deep ortalıkta dolaşıp durma, bi yer bul kendine yerleş, Şükriye sen şu pufa otur canım, Lulu sen İmge'nin yanına otur tatlım, Özlemaki , Başak mutfaktan çıkın artık masal başlıyor hadi. (Wu huuuu, çok abarttım olayı yafu :))Deep'e pek sert davranmışım haha)

Sunay Akın / Ay hırsızı adlı kitabında, sayfa 161 de , Ay tanrıçası Selene'nin yakışıklı çoban Endymion'a olan aşkından  kısaca söz etmiş. Öğrenmenin sonu yok, bu kitabı okurken o kadar çok şey öğrendim ki öneririm size de güzel bir kitap. Aşk olunca işin içinde, efsanenin bütününü okuyayım istedim. Okudum, öğrendim, sıra paylaşmaya geldi. Mitolojide ne çok hikayeler var. İşte bu da onlardan biri.
foto kaynak
Efsane Beşparmak dağlarında, Bafa gölünde geçiyor. Bafa gölü Milas il sınırlarında, Söke'ye 25 Didim'e 10 km uzaklıkta imiş. Şirin pansiyonlar var civarda. Lux otel merakınız yoksa, doğayla doğal bir şekilde iç içe olayım, hemde belki bir gece Selene ve Endymion'a rastlarım derseniz konaklama yapabilirsiniz buralarda. Peki bu bakir alanda neler yapabiliriz derseniz TIK

Gelelim efsaneye.  Ben anlatmayacağım size efsaneyi. Bakın kimler nasıl ve ne güzel anlatmış .

                                                   Ay tanrıçası Selena ve çoban Endymion'un hikayesi

Daha da detaylı okumak isterseniz, burada ve burada

* **Bu post 2 ay önce hazırlanmış taslaklarda unutulmuştur.. Kısmet bugüneymiş. 

8 yorum:

  1. Sunay Akın'ın kitabını merak ediyordum, aşk varsa kesin okunmalı, sevgiler Füsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknurcum , Sunay Akın'ın kitabında aşk bir iki satırla geçiyor. Kitapta bir çok konu var,kısa kısa bölümler. Aşk olmasa da bir tane kitabını oku derim. Sevgiler :)

      Sil
  2. Bafa gölü kenarından geçerken bunu
    hatırlayacağım.

    YanıtlaSil
  3. Bafa gölünü biliyorum. Rahmetli anneannem Milas ta otururdu. Mitolojik hikayelere bayılırım. Kitabı mutlaka bulacağım Canım. Teşekkür ederim tavsiye için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bulup okumuşsundur :) ve sevmişsindir lilacım

      Sil
  4. ben zaten buralıyım ...:....:) :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...