Çarşamba, Nisan 10, 2013

O Bu Şu

"O" benim güzel futbol takımım. O, dünya devi Real Madrid'le  aslanlar gibi mücadele eden dev bir takım. Dün geceki şahane maçı bize izlettikleri için onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Onlar bir kez daha bizim gönlümüzdeki kupayı aldılar.
Miniciktim ben bir zamanlar hepiniz gibi. İşte o zamanlarda Ankara'nın en güzel mahallelerinden birinde yaşıyordum. Maltepe'de. Futbol hakkında en ufak bir bilgim yoktu. Evimizin karşısında bir bakkal vardı, bir zamanlar babamın işlettiği, sonra başkalarına devrettiği bir bakkal dükkanı. İşte orayı işleten Doğan abi, ben bakkala ne zaman bir şey almaya gitsem, bana duvardaki Galatasaray posterini gösterir, "bak bu Yasin "  diye bana öğretirdi ve "sen Galatasaraylısın tamam mı ? " derdi. İşte ben o minicik zamanlarımda rahmetli Doğan abi sayesinde gönlümü önce Yasin Özdenak'a sonrada Galatasaray'a kaptırdım. Takımımı seviyor ve bir kez daha yürekten kutluyorum.
foto kaynak : http://yasinozdenak.kimdir.com/


Galatasaray Spor Kulübü
Kuruluşu
1905 Sonbaharı
Kurucuları
Ali Sami Yen, Asım Tevfik Sonumut, Emin Bülend Serdaroğlu, Celal İbrahim, Bekir Sıtkı Bircan, Reşat Şirvanizade, Refik Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver
Kurulduğu Yer
Galatasaray Lisesi 5. sınıfı
İlk Renkler
Kırmızı-Beyaz (Sonradan Sarı-Siyah ve Sarı -Kırmızı)
İlk Lokal
Galatasaray`da Bulgar Sütçü`nün Dükkanı
İlk Amblem
Tobler Çikolatasındaki Kartal
İlk Başkan
Ali Sami Yen
İlk Maç
Galatasaray- Kadıköy Faure Mektebi (2-0)
İlk Spor Dalı
Futbol
İlk Şampiyonluk
İstanbul Pazar Ligi Şampiyonluğu
Kuruluş Hedefi
"İngilizler gibi toplu halde oynamak, bir renge ve isme sahip olmak. Türk olmayan takımları yenmek." Ali Sami Yen


"BU" yeni nesil  öğrencilere bayılıyorum. Çok akıllı ve çalışkanlar. Hedefleri yüksek ve ulaşmak için çokta çabalıyorlar. Helal olsun hepsine. Yine çok hoş bir şey yapmışlar. Özellikle kahve düşkünü ben, çok sevdim bunu. Bilkent 'li, bilgisayar mühendisliği yüksek lisans öğrencileri Arif Usta, Fatih Çalışır ve Anıl Armağan'dan oluşan ekip, lisans bitirme tezi olarak coffee fortune teller-Cft isimli bir proje hazırlamışlar. Yazılım; cep telefonlarıyla, fotoğrafı çekilen kahve falındaki objeleri, normal falcıların yorumladığı gibi daha önce bilgisayara yüklenmiş yazılımdaki algoritmalarla eşleştirerek yorumlayabiliyor. Konu çok basit gibi görünmesin, bilgisayar mühendisliği alanına pek çok yenilik getiriyormuş. Kahve falı projesi olmasına rağmen projenin ardında çok fazla bilgisayar algoritması yatıyormuş ve bu akademik olarak bir konferansta sunulacak ölçüde iyi eşleştirmelere dayanıyormuş. Yazılımda 350 objenin bine yakın farklı temsili mevcutmuş ve çekilen fotoğraf bunlarla eşleştirilip yorumlanıyormuş. Şimdilik android ortamda çalışan programın ileride diğer telefon türleri için de kullanılır olması planlanıyormuş ayrıca. Kafama takılan falları görüntüleyen ben , sevdim bu tezi. Aferin Arif Usta, Fatih Çalışır ve Anıl Armağan



"ŞU" Tanrı parçacığı  ( Higgs Bozonuhakkında ne düşünüyorsunuz bilmem ama  teoriyi ortaya atan Profesör Peter Higgs, kendisinin bir ateist olduğunu belirterek verilen isme itiraz etmiş. Şöyle demiş  "Her şeyden önce ben bir ateistim. Bildiğim ikinci şey ise bu ismin bir tür espri sonucu verildiği. Ve pek de iyi bir espri değildi. Bunun yanlış anlamalara neden olabileceği düşünüldüğünde, bu ismin verilmesinin doğru olmadığı görüşündeyim" ..
Ben de Tanrı inancı kuvvetli olan biri olarak diyorum ki  "Bana kalırsa doğru yolu bulmuş."

4 yorum:

  1. Takımdaşlığımıza çok sevindim. Güzel yazınız ve anılarınız fevkalade. Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Yaşa GS, Süper beyinler (ha bu arada benim küçük kızımda orada yüksek lisansa başladı bakalım o ne yazacak tezinde) ve Tanrı parçacığı ismine bende karşıyım..
    Sevgiler Füsun'cum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük kızına başarılar dilerim Vuslatcım .Sevgiler.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...