Salı, Mayıs 14, 2013

Ondan bundan şundan

Dün gece sıkıntılarımı kısa bir zaman diliminde de olsa hafifletmek için film izlemeye karar verdim. Komedi filmi ararken de bir belgesel filme denk geldim. Chimpanzee. Çok çok çok güzel bir belgesel film. Fotoğrafta gördüğünüz Oscar. O bir bebek. Filmin başrol oyuncusu. İzlemenizi isterim. Bu bakışları hiç unutmayacaksınız.

foto
Oscar'ın da annesi öldü. Ölüm düşüncesinin insanlarda olumlu davranış biçimleri yarattığını savunan teoriye göre, bir gün ölümü tadacağını düşünen insanların motivasyonları çok yüksek oluyormuş ve hayata daha çok tutunuyorlarmış.  Benim  düşündüğüm şey ise , zamanımın az kaldığı ve bu zamanı sağlıklı ve kaliteli bir şekilde tamamlamak. Hayata tutunmak adına bir etki yaratmıyor bende.

Mezar Taşları by hakan kahveciler (meqan)) on 500px.com
Mezar Taşları by hakan kahveciler

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde kaymakamlık tarafından tanıtım için bastırılan rehberde, ayı görüldüğünde yapılması gereken kurallara dikkat çekilmiş.
'Azdavay Yürüyüş Parkurları' rehberinde, ''Ayı yakınınızdaysa yavaşça geriye dönün. Sakın koşmayın. Normal bir ses tonuyla ayıyla konuşun. Böylelikle insan olduğunuzu anlayacak, merakını giderecektir'' deniyormuş. Demek ki hayvan ayılar sözden anlıyor, ya bir de diğer ayılar için ne yapılacak ondan haber verseler.  Kısacası , ayı çıkabülürr, taş düşebülürr aman dikkat.

Smack! by Marsel van Oosten (MarselvanOosten)) on 500px.com
Smack! by Marsel van Oosten

Yine 350 kadın ve 177 erkekle bir araştırma yapılmış. Konu erkeklerde sakal ve güvenilirlik ilişkisi. Çekicilik, aile kurma becerisi, sağlık ve ne kadar erkeksi göründüklerini sormuşlar bu kişilere. Sonuç şöyle; hafif kirli sakallılar tüm kategorilerde sınıfta kalmış. Ben bazılarında severim bu sakalı ama vurdumduymaz bir havaları var gerçekten, pek güvenilir değil görününmleri.  Uzun sakallı erkeklerin aile kurmak için güvenilir bir aday olduğu ancak maço izlenimi verdiği düşünülmüş bu kişilerce. Kirli sakallı erkeklerse seksi ve çekici olarak değerlendirilmiş. Sakal bırakacakların dikkatine. Benim ki sakalsız olsun mümkünse. Düşünmeyim güvenilir mi değil mi diye ..

Sarışın kadınların çekiciliği ispatlanmış. Bunda bir hata var gibi geldi bana. Erkekler sarışın kadınları daha çekici buluyormuş. Sarışın kadın sayısı çok az , sarışın taklidi kadınsa çok bol. Gerçek sarışınlardan bahsediliyordur sanırım. Yine araştırma yapılmış ve bu araştırmaya katılan erkeklerden sadece %3 ü , manken fiziğindeki kadınları hoş bulmuş. Kalan yüzde, kıvrımlı hatların daha çekici olduğu görüşündeymiş. Diyete son !!! Her beş erkekten biri kadınlarda ilk olarak gözlere bakıyormuş. Gözlerinin içi gülen bir kadın tercih sebebi olmaz mı.. Gülümseyin.

Ulay by Валерий Касмасов (Kasmasov)) on 500px.com
Ulay by Валерий Касмасов

Birleşmiş Milletler (BM), açlıkla mücadele etmek, beslenmeyi desteklemek ve çevre kirliliğini azaltmak için alternatif besin kaynağını bulmuş: Böcekler.. Protein açısından en az et kadar zenginmiş. Rahmetli anneannem kıyamet alametlerini anlatırken, 40 yıl kıtlık olacağından söz ederdi. O yıllara doğru mu gidiyoruz acaba dedim bir an. 
foto: Füsun T.


Ve son olarak, psikologlara göre, ‘ben yaşamadım, çocuğum yaşasın’ düşüncesiyle çocuğun her istediğini yapmak, mutlu olamayan, doyumsuz bireylerin yetişmesine yol açıyormuş. Çünkü neyden nasıl mutlu olacağını  bilemiyormuş çocuk. E her şey altın tabakta önünde , neyden mutlu olsun. Ben yaşamadım çocuğumda yaşamasın desek, bu seferde "anne hangi devirdeyiz, sen yaşamadın diye bende mi yaşamayacağım" derler. Çocuk yetiştirmek sanatların en zoru. Hepinize kolay gelsin, anne babalar.


Journey with brownie by MQ Naufal (naufal)) on 500px.com
Journey with brownie by MQ Naufal

*Bu güzel görsellerin orjinallerini görmek için üzerlerine tıklamanız yeterli, başka şahane  fotoğraflarda izlemek isterseniz  BURADA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...