Cuma, Ocak 02, 2015

Mevlid Kandili

2015'e hoş geldin dedik nihayet. Onu neşe içinde karşıladık. Umarım bizim iyi niyetli, nazik  ev sahipliğimize karşılık , o da bize bir iyilik, bir hoşluk  yapar. Genelde, gelen gideni aratır derler, umarım bu yıl öyle bir şey olmaz. 2013 yılının hemen başında, 19 Ocak günü annemi kaybettiğim için, bu yılın güzel temennileri içinden  en beğendiğim şu oldu " 2015 senden hiçbir şey istemiyorum, sevdiklerimi alma yeter." Bir kez daha hepimize sağlıklı, huzurlu, bereketli, neşe dolu bir yıl diliyorum, sevdiklerimiz ve sevenlerimizle beraber. 

Bu yıla mevlid kandili ile başladık. Bu gece peygamberimizin doğum günü. İslamiyetin ilk dönemlerinde kandil kutlaması yokmuş, sonradan başlanmış kutlanmaya. Bizde kandil kutlamaları III. Selim döneminde minarelerde kandil yakılması ile başlamış ve kandil adını bu sebeple almış. Mesaj trafiğinde bugün kandil mesajları yerini alacak elbette. Çeşit çeşit nağmelerle dolu mesajlar.  Bu mesajları abartılı buluyorum nedense. İçten, gönülden, kendi temennilerimi yazmayı tercih ederim. Bu tür günlerde pek mesaj atan biri de değilim. Telefon edip kutlamayı daha çok seviyorum. Sizlere telefon edemeyeceğime göre buradan yazacağım. Önce kendi  mesajım, sonra da kandil mesajları içinden seçtiğim  bir mesaj.

Dualarınız kabul olsun bu gece de,  beni de unutmayın duada , hayırlı kandiller.


Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet"i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.



Birde çok güzel bir kandil simidi tarifim var. Deneyin pişman olmazsınız diyerek onun linkini veriyorum size. KANDİL SİMİDİ 



6 yorum:

  1. O mesajları ben de abartılı buluyorum. Aramak daha güzel, daha samimi.
    Size de hayırlı kandiller :)

    YanıtlaSil
  2. Kutlu olsun

    YanıtlaSil
  3. Allah isteklerini hayırla versin... öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cümlemizin, bende sevgiyle kucaklarım :)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...