Çarşamba, Şubat 18, 2015

Kuzine

Geçen  hafta Gölbaşı'nda bir hırdavatçıda kuzine görünce, alıp bahçeye götüresim geldi. Bir de anneannem geldi aklıma. Kuzine üstünde kızarttığı ekmekler, alt gözünde pişirdiği patatesler, üzerindeki güğümlerde kaynayan, ısınan sular geldi. Kuzinenin üstündeki minik yuvarlak kapağı açıp, yanan ateşe bakmayı çok severdim. Hey gidi çocukluğum...

Şöminede güzel olur evde, odun sobası da. Halamın evinde vardı bir odada odun sobası. Üşümeyelim diye bol bol odun atardı halacım. Sabaha kadar çıtırdardı odunlar sobada. Sıcacık yapardı uyuduğumuz odayı. Hey gidi çocukluğum ...

Dekorasyon başlığına gelecek olursak. Şimdilerde evde yakılabilecek şömineler ve sobalar çok modernize olmuş. Bakalım mı beraber.








Ve son olarak bu cam önüne bayıldım.Tam benlik. Üstelikte bugün feci şekilde nezleyim ve kitabımı alıp şu cam önünde okurken uyuklamak en büyük hayalim oldu. Tüm bunlara rağmen , hiçbiri bende kuzine tadı, sıcaklığı uyandırmadı. Belki eski günler, yaşananların güzelliği etkendir bunda.



** Kaynaklar
http://www.appliancist.com/
http://www.trendir.com/
http://www.expressen.se

5 yorum:

  1. merhaba iletişim sayfanız olmadığı için yazamadım.Bence bir tane oluşturmalısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, vardı bir zamanlar , sonra kaldırdım. Madem ihtiyaç var, oluşturayım tekrar. Teşekkürler öneri için :)

      Sil
  2. Odun ateşinin yerini hiç birşey tutmuyor.Sıcacık yapıyor hem bedeni hem de ruhu değil mi?Ben hala vazgeçemedim onlardan.Üstünde fokurdayan bir çaydanlığım olsun ben açıp kitabımı okuyayım.Şero zaten bayılıyor sobaya:) Sobalar pek çoğumuz için çocukluğumuz demek sanırım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim içinde keyfini çıkarın Şero ile beraber. :) Ruhu ısıtması hepsinden önemli ve şu günlerde en ihtiyaç olan şey. Çocukluğumuz mu güzelmiş, yoksa şimdimiz mi çok kötü anlamıyorum ama hep özleniyor nedense.
      benden de sevgilerrr :)

      Sil
  3. son fotodakine bayıldım,duvara monte,yer işgal etmeyen
    süper yaniii :)

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...