Pazartesi, Ağustos 06, 2012

Seni çok iyi gördüm

Bazen fazla müsrifce yaşadığımı düşünüyorum hayatı. Geri dönmeyecek bir sürü güzel anın lezzetini damağıma tam yerleştiremediğimi düşünüyorum. O an geçip gittiğinde anlıyorum ancak bunu. Genelde dolunay zamanları yaşadığım gergin günlere acıyorum mesela. Gerçi elimde değil etkileniyorum, benim hiç bir suçum yok bu hususta ama , sanki kendi suçummuş gibi kızıyorum kendime. Bir dolunayı daha hafif sıyrıklarla atlattım çok şükür.

Mutluluk, damakta kalan çikolatanın son zerresi gibi bazen. Hiç bitmesin istediğimiz. Çikolatayı çok severim. Mutlu olmayı da seviyorum. Kim sevmez di mi ? Var sevmeyen tanıdıklarım. Kendilerini huzursuz etmek, sıkıntıya sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ve ne zaman ağızlarını açsalar," bende şans mı var, her şey kötü, hep kötü hep kötü" gibi kötü şeyler çıkıyor ağızlarından. İyi şeylerin bile kötü bir tarafını mutlaka buluyorlar. Uzak durmak gerek diyor uzmanlar bu tip insanlardan, sizi de kendi alanlarına çekebilirler. Oysa insanlara umut ve mutluluk verici sözler etmenin olumlu tarafı varken , neden umutsuzluk. (burada kendime mesaj veriyorum, bugün yine umuda ve güçlü olmaya, dualara çok çok ihtiyacım olan bir gün )

Yıllar önce bilgisayar programcılığı kursuna gitmiştim. Orada çay ocağı işleten bir amcamız vardı. Çok hoş sohbet, görmüş geçirmiş, bilgili bir insandı. Güzel sohbetler yapardık onunla. Bir sabah kursa gittiğimde "günaydın"laştıktan sonra bana " seni çok iyi gördüm " dedi. Şöyle bir kendimi dinledim o anda. Ve tavan yaptı iyi halim. O yıllarda bu cümle yaygın kullanımda değildi. O kadar doping oldu ki o söz bana, benim "baş köşe" sözüm oldu o günden sonra. Baş köşe özeldir biliyorsunuz. Sonra bir hasta yakınımıza gitmiştim, onu görür görmez " sizi çok iyi gördüm maşallah " dedim. Gözlerinin güldüğünü ben gördüm.  Benim için yeterli idi. Yalan ya da gerçek , bu sözü sık kullanırım.

Asıl bahsetmek istediğim şey geçenlerde yaşadığım doyumsuz mutluluktu. Lezzeti damağımda kaldı. Ve daima şükürle hatırlayacağım. Benim tatlı mı tatlı  bir yeğenim var. (aslında iki yeğenim var ) Bodrum'a tatile gitmişlerdi ailece. Bana oradan Bodrum sandaleti ve deri bir bileklik almış , annesi ile yollamış. Ruhumun bir yanında da bohem bir kadın yaşıyor. Aldığı her iki hediye de o bohem kadını mutluluktan uçurdu. Sarıldım ablama teşekkür ettim, sandaletlerimi giyip bilekliğimi takınca. Ve yüce rabbime de teşekkür ettim. Böyle güzel bir ailede yaşayıp , onlara sarılabildiğim ve mutluluğu tadabildiğim için. Hiç hediye almıyor muyum ?. Alıyorum elbette, hatta kendim, kendime de alıyorum sık sık. Onlara sarılmıyor muyum ? Ben zaten sarılmayı seven bir insanım , sık sık sarılıyorum , öpüyorum , e o zaman neydi beni bu derece mutlu eden.

Farkındalık. İşte o apayrı bir şey, başta da  dedim ya "Bazen fazla müsrifçe yaşadığımı düşünüyorum hayatı" o farkındalık anını yakaladığınız anda doluyor hayatın içi işte.
Hep mutlu , umutlu ve "FARKINDA" olarak yaşayın bu haftayı  ve gelecek haftaları.


10 yorum:

  1. Seni seviyorum, gule gule kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük kafa da seni çok seviyor :)))Teşekkür ederim.

      Sil
  2. çok güzel bir yazı..bu yazmış olduklarının bir benzerlerini şu bir kaç gün içinde diğer arkadaşların postlarına bıraktığım yorumlarada bahsetmiştim...
    huzur ve mutluluk için;Fatemeye;
    ''ilk defa karşılaştığım kötü durumlarla önce barışık olmayı denerim..benim yapım bu...Bu durum ilk ve son karşılaşılacak bir durum
    mantıklı olmak lazım üzülüp kahretsende gideceksin ,en iyisimi hazırlıklı gitmek değil mi?
    Mücedeleci bir yapım vardır..Bu yapımın tek mimarı oturup uzun uzun düşünmem ne yaparsam ne olur,demem hemen karamsarlığa kapılmamam en boktan durumda bile bir çıkış yolu bulmam..bir güzelliği görüp ona kanalize olmam yada kendimi bazı güzelliklere kanalize etmemden geçiyor...
    Şu hayatta en çok önem verdiğim şeylerden biride huzurum dur..
    Huzurumu bozmak isteyenler olmadı mı? çoook..
    Bozmadılar mı? bozdular...
    Ben oturdum tamir ettim...genelde tamir ettim...Baktım artık hayır yok, o zaman fırlattım attım..
    Huzur insanın içinde huzur huzuru aradığın doğru yerlerde en güzel yerde Rabbimizde,Rabbimiz üfürdüğü ruhla içimizde..
    Gelip geçici fani dünya üzülüp kahretsen de ömür geçecek,ağlayıp sızlasanda,derbeder olsanda...boşveeer...
    huzurlu bir şekilde ,doğru dürüst,mutlu mesut yaşamak varken ...
    Nöronlarını ferah tut..Kendine güven insanoğlunun yaratılıştan bu yana neler yaptığına bak...çamur kaselerden,yaprak elbiselerden nerelereee gelindi..
    Sen bu imkanlar içinde neler yapmassın ki?
    önce Nöronlarını ferah tutmaktan başla derim...
    Güzel bir yeteneğin var çok güzel teşbihlerin,ulamaların,bakış açın ..fazla kimsede yok bu..
    kendine güven önce kendine güvenden başlıyor bunu unutma...Kendine güvenmende Yaradandan ötürü...bunu da unutma
    sevgiler...''
    Bir diğeri de Dayatmalarda kayboluşa yazdığım farkındalık üzerine ..

    sanırım aynı şeyleri savunuyoruz...
    peki hep bu böylemi oluyor tabiki hayır bian gelir umutsuzluğa kapılır en suratsız halimle düşüncelerede dalarım ama çabuk geçer günlerce sürmez ..
    galiba ben kendimi üzmeyi sevmeyenlerdenim.sevmiyorum kendimi üzmeyi...işte bu halimin tek açıklaması budur...Kendini üzemeyi sevmemek....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "galiba ben kendimi üzmeyi sevmeyenlerdenim" ne güzel demişsin Ebolacım. Nöronlarımı ferah tuttum seni okuduktan sonra. Sağol canım.

      Sil
  3. Sizi bugün çok iyi gördüm.

    Farkındaysanız havalarda uçuyorsunuz.

    YanıtlaSil
  4. yazını okurken sende beni gördüm, bende aynısını düşünürüm hep (ama uygulaması zor olur). Bilgisayar programcılığı demek:) benim mesleğim (ama mesleğimi yapamamanın acısını yaşıyorum)..
    Ben seni hep iyi görmek isterim.
    Sevgiler yolluyorum papatya dallarına astım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor da olsa , arada yapsakta, kâr kârdır. Dilerim mesleğini yapabilirsin yakında :) Benden de sevgilerr .

      Sil
  5. sevgili füsun;

    evet bugun sen cok guzelsin
    bu yazinda yani
    ben seviyorum sizi
    bende cok severim biliyomusun
    benide dusunen birileri oldumu
    cildiririm sevgiye bogarim insanlari
    ne guzel seni memnun etmis yegenlerin
    mutlulugun hep daim olsun
    füsuncum biz hep tamir edebiliriz ki kendimizi
    bu arada terliklerde bileklikde pek bi hosmus

    sevgiyle

    YanıtlaSil
  6. Tamir ediyoruz da, çok sık bozulmasak iyi olacak..Vidalarım gevşemeye başladı artık, tutmayacak diye korkuyorum :)
    Güzel dimi hediyelerim, bayıldım bende :)SEvgiler benden de

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...