Cuma, Ekim 05, 2012

Bunu yapalım mı?

Bugün, kış dönemi resim kursum başlıyor. Siz bu satırları okurken ben derste olacağım. Biliyorum bazılarınız, "keşke bende de yetenek olsa da resim yapsam" diyordur. Çok yetenekli olmaya gerek yok. İşte pratik bir uygulama.
foto: Füsun T.

Gereken malzemeler, ağaç yaprağı, ağaç dalı, çiçek dalı vbg. Bir adet eski diş fırçası. Bir adet resim kağıdı. Ve nescafe yada suluboya. Nescafeyi su ile biraz sulandırıyorsunuz. Üç ton hazırlayın. Birine az kahve, birine çok kahve az su gibi. Yani 3 ton elde edeceğiz böylelikle. Açık yerlere açık renk, koyu istediğiniz yerlere de koyu renk püskürteceğiz.. Çocuklarınızın suluboyaları da  olur tabii ki. Fırçayı boyaya batırıp , kağıda püskürteceksiniz. saçma bir kelime mi oldu,neyse görünce ne yapmanız gerektiğini anlarsınız zaten . Örnekteki gibi kağıda çerçeve yapabilirsiniz, bir başka kağıt kesip resmi yapacağınız kağıdın üzerine önce onu koyun, sonra ondan kalan boş kısma yaprakları dizin.Gerisi yaratıcılığınıza kalmış birazcıkta. Hadi hepimize kolay gelsin.

Kolay gelsin

14 yorum:

  1. Hatırladım böyle birşey... Küçükken yapmıştık biz. İş ve teknik diye bir dersimiz vardı Ortaokulda o zaman yaptık sanki... Çok eğlenceli, Keşke okullarda çocuklara şimdi de böyle şeyler öğretseler.
    Bu arada yeni dönemin hayırlı olsun. Harika şeyler ortaya çıkartacağına eminim, darısı başıma diyeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nohutcum , çok teşekkür ederim, ben de hevesli ve hazırım bu döneme inşallah. Darısı hemen başına inşallah. :)

      Sil
  2. Ne koş bir uğraş keşke bende gidebilsem ne iyi..Kolay gelsin füsuncum..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidebilemez misin Vuslat, bi dene derim. Sevgiler.

      Sil
  3. evet yapalim
    füsunnnnn

    ben yapicam tam yaprak zamani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Füsuncum ,yaparsan yayınla lütfen, merak ederim ben :)

      Sil
  4. harika, iyi dersler ve yaratıcılıklar dileyeyim sana bir de ilham :)

    YanıtlaSil
  5. Ne pratik! Bana cocukken yaptigimiz suluboya calismalarini hatirlatti. Bir de sayfa arasina ip koyup cekerdik:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa, o ip koyma fikrini sevdim bak. Denemeli rengarenk :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Hahahahaha, siyah kuğu, bende o kelimeyi okuyunca güldüm bi ama değiştirmedim. Deepp'in deyişiyle çok komiksi oldu :))

      Sil
  7. Resim dersine gitmene cok ozendim, insanin keyif aldigi seylere zaman ayirmasi cok guzel. ben de bir donem resim kursuna gitmistim, kara kalem kursuna ama biraz kabiliyetsizim zannımca:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amannn Lulu'cum, maksat vakit geçirmek. O anlar seni mutlu ediyorsa kabiliyet ikinci planda kalır bence. Son yıllarda yaşanan mutlu anların kıymetini öyle bir anladım ki, biraz saldım kendimi bu hususlarda. Neyle, nasıl mutlu oluyorsan o güzeldir. Benceee hemen kağıdı kalemi eline alıyorsun bişiler karalıyorsun ve bana gösteriyorsun :) Haydi kolay gelsin :)))

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...