Cumartesi, Mayıs 04, 2013

9 öğünlü Mayıs

Sabah gözümü açtım midem kazınıyor. Oysa ki gayet güzel bir akşam yemeği yemiştim. Gece yatarken bir bardak soğuk keçi sütü içtim. O mudur acaba sebep ?  Bu aralar keçi sütü ile haşır neşir oluyorum. Tadını pek bir sevdim. Birazcık kokusu var ama lezzeti kokusunu kapatıyor azcık. AOÇ 'nin sütlerini tercih ediyorum. Bu da buraya bir dip not olarak kaynasın.
Neden keçi sütü derseniz, benim belirli bir sebebim yok. Denemek için aldım, içtim, sevdim. Ama keçi sütünün bir çok özelliği olduğunu da sonradan öğrendim. Misal; bileşim özellikleri açısından anne sütüne en yakın sütmüş keçi sütü. Çocuklara verilirken anne sütüne benzemesi için sulandırmak gerekiyormuş. Bire bir yada bire yarım su katılacakmış. Biraz yoğun bir süt gerçekten. 
Bir diğeri ; inek ve koyun sütüne oranla yüzde 13 daha fazla kalsiyum içeriyormuş. Magnezyum, selenyum, A vitamini, B6, B3 vitaminleri açısından da zengin. Daha o kadar çok faydası var ki, bu güzel hafta sonunda sizi onları okumak zorunda bırakmayacağım. Detay için link vereyim , arzu ederseniz oradan devam edebilirsiniz. tık tık
Keçi demişken, benim zevkle takip ettiğim, adına keçili blog dediğim bir blog var. Eden Hills's Blog. Allah'ım o keçilerin şirinliği.

Adı Chip. Foto kaynak için tıklayınız
Sadece keçiler yok bu blogda., her tür hayvan ve doğa ile ilgili bir sürü şey var. Blogu ziyaret edin isterim. Huzur bulacaksınız inanın. TIIK TIK 

Gene dağıttım konuyu. Sabah aç uyandım dedim ya, bir yeme isteği, atıştırma isteğinin dünden beri var olduğunu fark ettim aslında. Sonra da birden aklıma rahmetli anneciğim geliverdi. 9 öğünlü Mayıs geldi derdi annem. Bileniniz var mı bu tabiri ? Bu ay da yeme isteği artarmış. Özellikle sık yeme isteği oluyor bu ayda gerçekten. Kendinize bi dikkat edin bakalım , var mı sizde de böyle bir durum, ya da oluşacak mı. Dikkat etmişken, fazla yememeye de dikkat edelim hep beraber. Annem de sanırım bunu büyüklerinden duymuştur. Büyüklerinde muhakkak bir bildiği vardır. Deneyip test etmişlerdir mutlaka ve aktarırlar bunu nesilden nesile.  Madem bu ay tescilli, uyanık olalım o zaman. Öğünleri 3 de tutmaya gayret edelim.

Bilgilenelim öyle vedalaşalım. "Mayıs, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 5. ayı olup 31 gün çeker. Mayıs adı, Roma bereket Tanrıçası Bona Dea ile birlikte tanımlanan, Yunan Tanrıçası "Maia'nın ayı" anlamında Latince maius mensis'ten gelmektedir." diyor Wikipedia

                         Bu da benim bahçemde açan Mayıs ayının mini minnacık kır çiçekleri. Hafta sonunuz neşe içinde, çoluk çombak bir arada, mutlu ve esen  geçsin.

4 yorum:

  1. Ehe bu yüzden mi yememi durduramıyorum ben:p

    YanıtlaSil
  2. Al benden de o kadar, sabahlari kurt gibi uyaniyorum, cok sikayetciydim! Ne varsa buyuklerde var vallahi, ne o bilimsel dergi de makale yazmamislar diye kimse takmiyo onlari yav :-))))) Bayildim anaciginin sozune, Nurlar icinde yatsin canikom.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pek kullanırım büyüklerin sözlerini. Aminnnn canım..

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...