Çarşamba, Mayıs 29, 2013

Yeşil

Kimden ikikumtanesi

Renklerin insan üzerinde olumlu yada olumsuz bir takım etkileri olduğunu biliyorum. Bu aralar sürekli yeşiller içinde bulunduğum için mini bir araştırma yaptım yeşil renkle ilgili. Fırsatını bulduğum her zaman diliminde kendimi bahçede buluyorum. Bazen sabah kahvaltısına gidiyorum, bazen can dostlarla öğleden sonra kahve içmeye. Buraya kadar her şey iyi güzel. Yeşilin bende ki en önemli etkisi alerji. Tabiat canlandı benim alerji tavan yaptı. Gözlerim akıyor, sürekli hapşuruyorum, boğazım kaşınıyor vs.vs. Bunlar şu ana kadar kendi bildiğim yeşil etkileri. Bundan sonrası okuyup öğrendiklerim.

Yeşil renk insana  rahatlama duygusu veriyormuş. Sinir sistemini düzenliyormuş. İnsanı sakinleştiriyormuş. Hafta sonları bir çoğumuz bu yüzden yeşille buluşmak için çabalıyoruz demek ki. Biraz huzur. 
Şefkat duygularını artırıyormuş.
İnsana güven ve huzur hissi veriyormuş.
Bir karar mı vereceksiniz ? Yeşiller içinde verin. Çünkü doğru karar almak için en uygun ortammış yeşil olan bir mekan.
Aklın ve bilincin rengiymiş aynı zamanda. 
Fazla kullanıldığında yorgunluk ve tembellik yapıyormuş. Şimdi anladım ben niye tembelim. İş yerlerinizde yeşil renk kullanmaktan sakının. Personeli tembelleştirme riski var.
Yeşilin bir de fiziksel faydalarından söz ediliyor. Bizzat ruhsal  faydalarını deniyorum. Kendimi  yeşiller içinde huzurlu hissediyorum ama fiziksel olarak hiç dikkat etmemişim. 
Fiziksel olarak neler yapıyor bakalım mı ?
Hücre yapısı üzerinde etkisi var. Kist oluşumunu önlemekte katkısı bulunuyor bu anlamda. Ayrıca hücre onarıcı etkisi de var. Daha önce bir paylaşım yapmıştım bu konu ile ilgili. Yeşil terapi 

Kimden ikikumtanesi
Kanın akışkanlığını sağlıyor. Dolayısı ile hücrelere daha fazla oksijen gidiyor sanırsam . Hatta sandım bile. Kan basıncını düzenliyor böylelikle ve yüksek tansiyonu önlüyor. 
Nezle , baş ağrısı ve karaciğer iltihaplanmasına iyi geliyor.
Kronik bronşit ve astım hastalılarına iyi geliyormuş yeşil renk. Demek ki sanatoryumların yeşiller içinde kurulmasının sebeplerinden biri de bu. Hem temiz hava , hem de yeşil rengin iyileştirici etkisi.
Kapalı yerlerde kalmaktan korkanların tedavisinde de yeşil renk faydalıymış. 
Kur'an da İnsan suresi 21. Ayet cenetten bahseder ve burada der ki , "Onların üzerinde hafif ipek ve ağır işlenmiş atlastan yeşil elbiseler vardır. "  Cennete ulaşabilirsek yeşil ipekler giyeceğiz inşallah.Yeşil dinimizde kutsal bir renktir. Babam ya da annem demişti, tam hatırlamıyorum ama demişti. Yeşil renk paspas kullanma demişti. Belki hurafeydi belki değildi , kullanmadım, kullanmamak hayatımı etkilemedi. Ben de mor paspas kullandım.




Kimden ikikumtanesi
Tamam yeşil olsun, olsun ama, ille de mavi-beyaz  bulutlarda olsun. Ve ben kitabımı alayım, şezlonguma uzanayım, yeşilleri, mavileri izleyerek Sunay Akın okuyayım. Dünyadan ve onun üzüntülerinden uzaklaşayım. Gökyüzüne bakıp bakıp, benim annem bir melek oldu , oradan bana bakıyor diye ona  gülümseyim.

8 yorum:

  1. Canım yaaa. Anneciğinin mekanı Cennettir inşallah. Hepimizin kaybettiğimiz yakınları Cennettedir inşallah..

    Yeşil bende çok severim, hapşırtsada, öksürtsede bencede en güzel şey yeşillikler içinde olabilmek.. Bahçene bayıldım. Keyifli okumalar dilerim..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Bahçeniz çok güzel, Ankara ili sınırları içinde mi? bilgilendirirseniz sevinirim.
    Allah rahmet eylesin, çok üzüldüm.
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bahçemiz Ankara sınırları içinde evet :)
      Aminn.. :(

      Sil
  3. Allah rahmet eylesin anneciğin için...

    YanıtlaSil
  4. Ben hatırladım... bu sayfalarda paylaşmıştın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradaki video çok hoşuma gider benim, dinlenmek için ideal.

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...