Çarşamba, Şubat 11, 2015

Benim mekanlarım



Aynen bugün gibi karlı, çok karlı bir gündü. Babam yine aynı bugünkü gibi , işe gitmemiş, iş yerini tatil etmişti. Hem yürüyüş yapmak, hemde fotoğraf çekmek için dışarı çıkmıştım. Eve dönerken  Coccinella' ya uğrayıp çayın yanında yemek için pasta almıştım. Eve gelince çay demledim. Annem, babam ve ben huzur ve mutluluk içinde, camdan karın yağışını izleyerek çayımızı içmiştik. Bu fotoğrafı da o anın mutluluğunu sabitlemek için çekmiştim yıllar önce.


Evet benim mekanlarımdan biride Coccinella. Yürüyüş yolum üzerinde. Geçerken oturup bir kahve ya da çay içtiğim. Pastalarına aşık olduğum mekan. Mini Alman pastaları mı desem, tatlı tuzlu kurabiyeleri mi desem, hangisi anlatsam. Her yerde bulamayacağınız pasta ve lezzet çeşitliliği.


Mekan küçük ama şirindir. Öğleyin yemek servisi de var. Ama tam yemek demeyelim de "yemek niyetine" demiş onlar bizde öyle diyelim. Yani hafif atıştırmalıklar.


Rustik sandalyelerine, beyaz masa örtülerine bayılıyorum. Camekanlı kısımda oturup kar yağarken kahve içmek apayrı bir keyif. Bugün bu tercihi kullanacağım. Çok güzel kar yağıyor çünkü. Nerede burası derseniz TIKTIK



Yaş pastada üstüne yer tanımam. Hangisini tatsam süperdi. Mesela  armutlu karamelli bir pastasını aldım, aman allah bu kadar mı leziz olur. Geçenlerde arkadaşlarla sabah kahvesine gitmiştik. Kahvemiz bu fincanlarla geldi. Çok sevdik biz bu fincanları. Servisleri de çok şık anlayacağınız. Ne yiyeceğimize karar vermemiz çok zaman alacaktı ki, kendimizi Lale'nin önerilerine emanet ettik. Lale; coccinella'nın güler yüzlü , tatlı mı tatlı görevlisi. Bize şahane lezzetlerden bir tabak hazırladı. Ayıla bayıla yiyip, hoş sohbetler eşliğinde, kahvemizi içip mutlu mesut evimize döndü.

Bir gün uğrayın mutlaka derim. Kulağımı çınlatmayı unutmayın tabii.


10 yorum:

  1. Ay bilmez miyim, kardeşimle ilk keşfettiğimizde bayılmıştık, hem pastaneye hem de pastanenin olduğu o güzel ağaçlıklı sokağa. Çok bayılmışız galiba bir yıl sonra kardeşim o sokağa taşındı :) Ben limonlu tartlarını çok seviyorum, yaş pastaları gerçekten güzel. Oğlumun nişan pastası da orada yapılmıştı. Hatta ankara'ya geldiğinde Lale'nin Bahçesi'ni götürmüştüm oraya, hala söyler ne kadar güzel bir mekandı diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ben o sokağa ve sokaktaki eski evlere bayılıyorum. Ne kadar şanslıymış. :) hepsi leziz hepsiii.. :)

      Sil
  2. Beni de Leylak Dalı götürmüştü oraya...Hatta işletmeci bayan İstanbul'dan geldiğimi öğrenince bize birbirinde lezzetli ikramlarda bulunmuştu... Ne çok keyifli anıları hatırlamama neden oldunuz. A zaten o da bahsetmiş bundan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Keyifli anıları hatırlamanıza sevindim. Sevgiler.

      Sil
  3. İmrendirdiniz doğrusu. Geçen zaman içerisinde çizgisini bozmamak çok önemli. Uzağız ama aklımızda bulunsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsiniz, çizgilerini hiç bozmadılar gerçekten. Bilkent'te de şubeleri var. Sanırım eski Real'in oradaymış.

      Sil
  4. an itibariyle biraz açım ve fena oldum.... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek bloglarını uğramam bu sebepten. :)) Özür özür, geçici yayın bunlar. Yakında normal halime döneceğim :))

      Sil
  5. bak şimdi oldu mu bu gece gece görmem bu yazıyı ,tam da denk geldi.Bak ankara'ya geldiğimde Cocienalla isterim senden ama :-D
    ne güzeldir böyle mekanlarla buluşabilmek ,sevgiler :-D

    YanıtlaSil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...