Fotoğraf: Füsun T. |
Pazar günü ilk defa , tek başıma reçel yapmaya çabaladım. Genelde annemle birlikte yapardık. Hadi deneyim bakalım tek başıma neler yapabiliyorum dedim. Geçtim işin başına. Siyah erikten yapacaktım. "Tım " evet . YapTIM da aslında . Ama erik reçeli değildi çıkan sonuç.
Sonuca varmaya 5 kala, yan dairemizde oturan komşu teyzeye uğramam gerekti. Kapıyı çaldım, çenemi açtım, sohbete daldım. Ayak üstü laf da lafı açtı, laf uzadı. Neden uzattım ki o kadar. Toparlarken sözleri "REÇEL yapıyorum da "dedim. "ben gideyim". "Kolay gelsin" lerle uğurlandım.
Bir yanık şeker kokusu , ben eve dönene kadar tüm evi istila edivermiş. Kapıdan girer girmez anladım ki ben reçeli azcık yaktım. Koşarak mutfağa girmek, reçelin altını kapatmak, hemen kavanoza boşaltmak, ışık hızı ile 5 dakikamı aldı.
Sonuç :
Erikler dağılarak marmelat kıvamını aldı.
Yanan şekerin kokusu az da olsa reçele bulaştı.
Dolayısı ile sonuçta; yenilebilir durumda , yanık şeker kokulu, erik marmelatı elde edebildim.
Bir daha deneyeceğim ve erik reçeli yapacağım inşallah. Buradan , tüm yemek bloğu olan arkadaşlara sevgiler. Rakip olamayacağım için üzgünüm , bilginize .
Ben zaten reçelli, marmelatlı kurabiyeleri çok seviyorum. E yapmak için marmelat lazım değil mi ? Ben onu düşünerek marmelata çevirdim reçeli işte.
Foto :http://yemekgunlugum.blogs.com |
Şeyi merak ettim.
YanıtlaSil' Yanık Şekerli Erik Marmelatlı Kurabiye'
Tadı nasıl ki.
Deneyince hemen foto ile birlikte, tadı hakkında bilgi vereceğim.
YanıtlaSilFekat şu kadarını söyleyebilirim , sabah kahvaltısında, tütsülenmiş peynir tadında idi. :)))
sen yine iyisin ben onu marmelata çevirip kurabiye yapmayı bile beceremezdim:)o derece yemek,pasta bilgim sıfır
YanıtlaSilYaşın küçük öğrenirsin daha Gülümsecim. Ben de 4-5 yıldır başladım yapmaya. :)
YanıtlaSilEline sağlık Sevgili Füsun.:))
YanıtlaSilTadı güzellll, her sabah kahvaltıda kaymakla süper oldu. Zaten azcık bişi. Hemen bitecek.
YanıtlaSilSağol sevgili Ebru.