Pazartesi, Şubat 13, 2012

Kiss messenger

Yavaş yavaş robotlar insanlaşmaya mı başlıyor ne ? Tabii bu süreç başlayalı çok oldu da, sanki artık sona daha bi  yaklaşılıyor gibi. İş duygu yükleme aşamasını da geçmiş. İnsan teni gibi ten de yaptılar. İmalata geliyor belki de sıra. Yakın gelecekte, ilişkin var mı sorusuna, "evet bir robotu seviyorum, bir robotla beraberim" yada " bir robotla seviyeli bir beraberliğim var " gibi bir cevap alırsak şaşırmayalım. Ve derim ki, henüz vakit varken, iş işten geçmeden;  insani duygularımızla , bir insanı sevmenin tadını sonuna kadar çıkartalım. İlerde bu tadı yaşayabilecek insan bulamayabiliriz .
Yıllar önce uzay yolu dizisinde  izlediğimiz robotlar gerçek hayatta yerini çoktan aldı zaten.  Durum gün geçtikçe korkutuyor beni. Robotları pek sevmiyorum şahsen. Devrelerinin karışması ihtimali ürkütücü. Gerçi insanlarında sık sık devreleri karışıyor. Hele ki günümüzde daha sık karışmaya başladı. Robotların dünyayı ele geçirmeleri düşüncesi de ürkütücü. Fazla dizi izlemişsin demeyin ,siz de linkteki videoları izleyin. Bana hak verebilirsiniz belki o zaman.



İlerde geliştirilince, sevimli kedi , köpek gibi hayvan şekli verilirse mesela çok kişi edinmek isteyebilir. Sonra da yollarda sokak köpeği yerine, sokak robotları görebiliriz. Robot köpeğinden sıkılanlar kapının önüne koyabilirler. Robot sokak köpeği barınakları açılır belki. Tamam tamam , hayal gücüm kuvvetli. 


Şımarık da gördüğünüz gibi. Yatağınıza kadar girebiliyor kafasına esince. Asabi de. Çünkü tüm duygular yüklenmiş. 

Tüm bunlardan sonra gelelim asıl konu başlığımıza. Kiss messenger olayına yani. Efendim artık internetten öpüşmek mümkünmüş. Uzun mesafe ilişkileri yaşayan aşıklar için icat edilmiş robotvari bir ürün. Adı Kissenger. Nasıl çalışıyor. ? Her iki tarafta birer kissenger'a sahip. Bir taraf kissenger'ı öpüyor , sensörler bunu karşı tarafa iletiyormuş. Ve öpen kişinin dudak hareketlerine göre diğer taraftaki kissenger hareket ediyormuş. Silikondan yapılan dudaklar var ürünün üzerinde. Öpüşme sesi de  çıkarabiliyor. 


Ve son olarak , yakın gelecekte insan_robot evliliklerinin gerçekleşeceği , bunun şimdiki neslin görebileceği kadar yakın bir tarihte olabileceği iddia ediliyor. Bir türkü vardı eskiler iyi bilir, "evlenmeyin bekarlar naylon kızlar çıkacak "diye. Kim yazdıysa çok ileri görüşlü imiş. 

2 yorum:

  1. Dokunma, görme, işitme, tat ve koku duyularımız vardı bizim di mi? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlerde öyle diyeceğiz galiba, haklısın .:)

      Sil

İki Kum Tanesi , zaman ayırıp okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için teşekkür eder.

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...